Bratislava je mesto. má svoje sídliská, paneláky, ošarpané domy, postriekané steny, tmavé podchody, nesvietiace lampy, psie hovienka, pomalované zástavky, hustú premávku, škaredé uličky, smeti pri chodníkoch. má divadlá, kiná, plno historických pamiatok, pekné staré mesto, parky, námestia, udržiavané časti atď atď ...
má proste všetko, čo všetky mestá na svete, takže hovoriť o nej ako o stoke...že ti ruky neodpadnú, asi si v nej nikdy nebol či?
Podľa toho kam zavítaš, ale tak komplexne je to obyčajné mesto, kde býva viac ľudí, tak začína dostávať určitú tvár. Jednoducho sa naša malá "Krásavica na Dunaji" hrá na veľkomesto.
Studujem tu a je to idealne studentske mesto. Vzdy sa nieco deje a je tu kopec moznosti nieco podniknut. Len predsa je tu vela ludi na mna a urcite tu neostanem zit. Nemam rad tie rozbroje medzi bratislavcanmi a nebratislavcanmi, vsetci sme "len" ludia a tolerantnost je vlastnost, ktora pri nas slovakoch bohuzial chyba...
18 rokov som sem chodila za starkým a za starkou, s ktorou som obehala múzeá, výstavy, divadlá atd atd. BA som si zamilovala a snívala som o tom, že raz sa sem presťahujem. Teraz tu študujem a žiaľ najčastejšie sa stretávam s odvrátenou stranou Bratislavy: hnusná hlavná stanica, preplnená špinavá MHD a Mlynská Dolina, do ktorej nás študentov pichli, aby nás odrezali od zvyšku mesta (inak je to vyriešené napr. v Brne, internáty sú rozmiestnené po celom meste). Okrem Starého mesta a nábrežia Dunaja - akejsi "bublinky dokonalého sveta nákupných centier" tu naozaj nie je čo obzerať...
A celkom zivo si viem predstavit, ze keby tam neboli tie, tak by to mohla byt celkom lukrativna stvrt, takze ta "hnusna mlynska" je celkom na povazenie. To, ze tam je vecne bordel uz nie je chybou stvrti, ale tym ako ju profiluju jej obyvatelia.
nepaci sa mi, ze kopec ludi pinda na bratislavu a pritom tam v zivote neboli. ja som tu 4 roky a neberiem to tak, ze je to hnusne mesto ale ani ju nejdem vychvalovat do nebies. kto chce v nejakom meste zit tak, aby sa mu ten zivot v nom pacil, tak si to tak zariadi.
@missnobody bola si niekedy dajme tomu v eurovei a cakala na bus na zastavke mala scena? tak vedz, ze ta budova, v ktorej je to divadlo, je intrak. ..... tych intrakov je v starom meste dost, len ludia o tom nevedia.
Nechodím inam ako Medická, historické centrum, Sad Janka Kráľa, hrad popr. v nutných prípadoch obchodné centrá, takže ju vnímam celkom pozitívne Ale ako...nechcem tu ostať po celý život, ale určitým spôsobom ju mám rada. A nie, nepovažujem ju za stoku
mesto ako tak je to pekné vlastne všetky mestá sú pekné ale ide o jebnutých ľudí a tých je v BA viac než požehnane.. ale to vlastne na celom Slovensku. aleluja a amen
ja som pocul od jedneho chlapika ze je to skarede mesto a od spoluziaka zase ze je pekno takze ja sa k tomuto nebudem nijako vyjadrovat, pretoze som v BA nikdy nebol
nemame s BA pekny vztah, ale objektivne, videla som uz aj krajsie mesta, BA je moc.... nesuroda... ale Prezidentsky palac sa mi cez Vianoce pacil, ked bol vysvieteny
BA nikdy nebola vhodna pre hnojarov z lazov a dedin. Preto navrhujem vsetkym močkofilom aby ostal tam kde su a pre istotu o tom este podebatovali v krcme s otcami nez sa vyberu do BA na pytacky za pracou. Mami nech im daju do plachty buchty a nech idu. Ano, uz sa nikdy doma nevratia, lebo novostavba, dostupnost a mestsky zivot je lepsi nez prehadzovat hnoj a viest otca z krcmy.
mam ju rada, aj so vsetkymi chybickami krasy .. je to skratka domov , tak sa tu citim a nikdy na nu nepoviem nic zleho povodne tu sice nepatrim .. ale minulost nechavam minulostou a uz siesty rok je mojim domovom .. milujem jej ulicky , mam tu mnozstvo skvelych ludi, oblubenu pracu, prilezitosti, zakutia .. ktore by som uz nechcela opustit a snad tu vychovam svoje deti .. a som Bratislave a ludom v nej za tolko vdacna
@millieandrea samozrejme, že intráky sú aj inde v meste a úprimne závidím ľuďom, ktorí majú intrák takto v centre a nemusia každý deň cestovať preplnenou 39tkou... žiaľ ja bývam na Mlynoch, čo nie je práve najkrajší kút Bratislavy :/
@missnobody ja len, ze si pisala, ze su len v mlynskej, aby studentov oddelili od mesta. ale inak mas pravdu veru. ja som zatial stale byvala na intrakoch v starom meste a je to ovela lepsie. priala by som ti ten pocit. lebo tu 39 a 31 vam fakt nezavidim. do mlynskej som sla len parkrat, ale bolo to o dusu v tom buse :/
jedine mesto na slovensku s možnosťami pre všetkých (hudbníkov, umelcov, športovcov, hiphoperov, metalistov, staršich aatď.), s rozličnými tematickými kaviarničkami, klubmi, reštikami. Vždy je kam sa ísť zabaviť, utiecť, relaxovať. Hlavne na uliciach a v busoch nestretávaš tých istých ludí, konečne môžeš byť ako anonym. Parky, priroda, centrum, obchodné domy. Veľa pekného. Avšak na študentské mestá ako Brno a západ určite nemá.
@romanzkrajinyx omg zas nejaky vidlaci nadavaju na BA mal by si aj ty spravit diskusiu co si myslia o tvojom okresnom Ruzomberku
A k teme, BA je super mesto, hlavne Stare mesto a tie „osarpane„ budovy su praveze nadherne sice komunisticke ako su napriklad v Dubravke moc nemusim ale tie su vsade na slovensku
Bedac z lazov co nikdy nebola v BA ide hovorit ze je to stoka. Kamarat radsej budem zit v tej "stoke" ako v multikulti londyne, parizi, a pod. Keby nebolo tej stoky tak ste bez vzdelania a bez zranice cely tyzden je va mBA dobra, ale ked v piatok odchadzate po D1 smer vychod tak uz je ta BA najhorsie mesto v galaxi. A hovorit o tom ze BA ani nema povodne obyvatelstvo je smiesne. Kazde vacsie mesto na svete a hlavne Hlavne mesta nemaju skoro vobec povodne obytalestvo lebo sa ta mjebe taka bedac a sedlac ako ste vy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
celkovo si myslim ze je taka priemerna su tam krasne casti su tam skarede stvrte
tak ako vsade
má proste všetko, čo všetky mestá na svete, takže hovoriť o nej ako o stoke...že ti ruky neodpadnú, asi si v nej nikdy nebol či?
žijem tu a okrem vyjebaných revízorov v MHDčke mi nič nevadí.
a stoku máš všade. aj vlondýne, paríži, moskve, new yorku, dubline, všade všade je aj stoka.
Koho to trapi? Je to mesto a nie umelecke dielo. Nie ze by som mal problemovy zivot, ale rozhodne zavidim cloveku co ma taketo problemy.
A o takej extremnej polarizacii nazorov (milujem/nenavidim) ani nehovoriac. Ciernobiele vnimanie sveta ako bic.
A ty ser na tu mafiansku tematiku , ze stoka , chod sa radsej ucit.
A celkom zivo si viem predstavit, ze keby tam neboli tie, tak by to mohla byt celkom lukrativna stvrt, takze ta "hnusna mlynska" je celkom na povazenie. To, ze tam je vecne bordel uz nie je chybou stvrti, ale tym ako ju profiluju jej obyvatelia.
keď sa vám tu tak strašne nepáči, nejebte sa sem.
i keď napríklad viedeň sa mi páči viac ohľadom riešenia špiny.
@missnobody bola si niekedy dajme tomu v eurovei a cakala na bus na zastavke mala scena? tak vedz, ze ta budova, v ktorej je to divadlo, je intrak. ..... tych intrakov je v starom meste dost, len ludia o tom nevedia.
Tento song keĎ počúvam, keď odchádzam z BA, tak skoro revem, kokos!!! Na BA už ani jedno krivé slovo, milujem to tam!
a BA mám rada
načo sa hádať so sedlákmi, ach
A keď sa naučíš žiť svoj život, nádhera.
@sango pekne povedane
A k teme, BA je super mesto, hlavne Stare mesto a tie „osarpane„ budovy su praveze nadherne sice komunisticke ako su napriklad v Dubravke moc nemusim ale tie su vsade na slovensku
Vlastne moje pocity uplne vystihla @althinka. Aj ked ja som tu este len stvrty rok