Nemám rád tie graffiti, ktoré sú v podstate len text. Bohužiaľ taká je väčšina. Vždy je to len meno toho idiota čo to tam nasprejoval. Tých ľudí považujem za odpad spoločnosti.
Grafity občas ok, pokiaľ je pekné, a nie len ako s čiernou fixkou na zošite. Prípadne aj také pouličné obrázky to je tiež ok. Ale najdôležitejšie je miesto! Keď takto počarbajú historickú budovu to nie.... Keď schátraný panelák a vďaka tej farbe sa predĺži životnosť ešte to sa dá tolerovať, alebo popri ceste keĎ sú tie betónové murivá a dajme tomu keď sa dohodnú, s majiteľom že to tam oživia, to sa dá. Ale väčšinou treba dohodu na oboch stranách a nie vandalizmus.
Presne ako bolo spomenuté - ako ktoré (niektoré su prekrásne umelecké diela) a ako kde. Urcite nie tie ohavne carbanice hocikde po budovach, plotoch, zastavkach a pod.
Tak keď na to má talent a nie sú to len nejaké nezmyselné a bezvýznamné čarbanice a čmáranice, tak to v tomto prípade aj môže byť pekné. Avšak musí to byť aj efektne použité, nie že jeden obrázok spraví len tak niekde a druhý zas o 500 metrov alebo 2, 3 kilometre. Skrátka páči sa mi, keď to má nejaký dej, buď rozprávkový alebo nejaký mestský, že napríklad celý podchod alebo plot dajú grafiťákovi takto spraviť, aj keď tu sa bavíme skôr, že to robia na zákazku. Inak sa mi grafity nepáčia, až doslova to neznášam, špatí to dosť mesto keď čarbanicu je visno po budovách, po stĺpoch atď. Takých čo píšu grafity po súkromných budovách, čerstvo omaľovaných fasádach bytoviek, tak takých by som nemilosrdne zavesil za gule do prievanu za drzosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Grafity občas ok, pokiaľ je pekné, a nie len ako s čiernou fixkou na zošite. Prípadne aj také pouličné obrázky to je tiež ok. Ale najdôležitejšie je miesto! Keď takto počarbajú historickú budovu to nie.... Keď schátraný panelák a vďaka tej farbe sa predĺži životnosť ešte to sa dá tolerovať, alebo popri ceste keĎ sú tie betónové murivá a dajme tomu keď sa dohodnú, s majiteľom že to tam oživia, to sa dá. Ale väčšinou treba dohodu na oboch stranách a nie vandalizmus.
dnes som nejake take zazrel.
ako pačia sa mi aj tieto nove..