žeby sa nemalo vyucovat,lebo male krepe decko si nema ako utvorit vlastny nazor...teda myslim, tym ked sa vyucuje od prvej triedy na zakladnej.... iba im bulikuju mozgy tym, comu aj tak nechapu.
nahala by som ho az na strednej, kedy uz vies, ci ta cirkev zaujima, abo nie
ale je to naprd, kedze su prijmania a konfirmy skorej....
takze aj tak je to zalozene na tom, ze rodicia svoje dieta do viery aj tak nanutia
podľa mňa to že sa v škole vyučuje náboženstvo vadí mi len to že sa preferuje kresťanstvo videli ste niekde školu kde ponúkajú ako hodinu budhizmus alebo niečo iné
Paradox je že chodím na náboženstvo, ale neverím. Je to nuda. A podľa mňa je to zbytočné. Oveľa radšej by som chodila na etickú, myslím že tá je dôležitejšia
chodím na cirkevné gymko..a jedine s náboženstva mám solo dvojky na vysvečku kvôli úžasnému kňazovi, ktorý ma učí...a práve kvôli jeho dvojkám nebudem mať odpustené prijímačky na VŠ ale musím ich normálne napísať
Pred rokmi som počul rozhovor dvoch malých školákov."Ponáhľajme sa lebo kaplánko nás zase vybije."Tak som si vtedy pomyslel že keby mne siahol na dieťa nejaký posratý farárko,tak ho tak kopnem do zadku,že zbytok života strávi v kotrmelcoch.Radšej by sa tie decká mali učiť to, čo v ďalšom živote dokážu zhodnotiť.
tiez sa mi zdaju tie moznosti trochu divne,suhlasim s @anzu , som krestan,ale zda sa mi to byt hrozne blbe,ked daju deckam nultu nabozko,skor sa im to zhnusi
@klaudiqaaa kolko je na svete "ateistov"? .. a kolko z nich ti vie odpovedat na otazku co/kto je to boh a preco neveri? preto si myslim, ze zaklad toho nabozenstva by mal mat kazdy a az potom nech sa clovek rozhodne ci veri alebo nie (ved aspon nech vie v co neveri) ... tak ako to je s ostatnymi predmetmy ... mam v skole povinnu biologiu a rozhodnem sa ci snou skoncim alebo nie, az ked budem mat nejaky prehlad ... nemozem si povedat, ze nieco nechcem ked o tom nic neviem
Myslím si, že dnešné hodiny Nv aj Etv majú len mikroskopický vplyv na výchovu mládeže. Ale ak máte dobrého učitela/katechéta , tak sa s toho niečo vytlcť dá. Nejaká ta sranda...
i ked som ateistka, z istych pricin som chodila aj s dalsou ateistickou kamoskou v druhom rocniku na nabozko, a musim povedat ze podstivejsie ako ti ludia co tam mali naozaj chodit.. a viem ze aj profka co to ucila bola rada ze sme tam, lebo sme im to tam trosku ozivili, ak sa to tak da povedat.. aj nase vymeny nazorov stali za to
ze by sa ten predmet tak ani nemal volat...pretoze je to v podstate len krestanstvo....podla mna by sa na tom predmete malo ucit spoznavat aj ine nabozenstva a kultury...proste urobit nejaky prehlad v com spocivaju a v com sa odlisuju jednotlive nabozenstva...prebrat trochu ich historiu, zvyky a pod..je to sice zastupene ciastocne tusim v zemepise alebo mozno aj v dejepise..uz presne neviem, ale to bolo len tak okrajovo
aj ked nechodim uz do kostola, som rada, ze rozumiem tomu, o com to je a vzdy som tie hodiny mala rada. ked sa uz clovek chce hadat o niecom, tiez by o tom mal nieco vediet.
Cielom ako nabozenskej, tak aj etickej vychovy je osvojovanie si pozitivnych moralnych hodnot a postojov, co vyrazne prispieva k spolocenskej inkluzii a kohezii.
Hodiny nabozenskej vychovy mozu navstevovat aj ziaci a studenti ineho ako krestanskeho vierovyznania. Nakolko nabozenska vychova je vseobecna nauka o bohu.
Myslim si ze ak sa rodicia rozhodnu dat svojmu dietatu nejaky zaklad napr. cestou nabozenskej vychovy, nieje na tom nic zle. Neskor dieta uz ako dospely clovek ma same pravo rozhodnut sa ako bude dalej viest svoj zivot.
Na základke som mávala etiku, ale bolo to dosť oničom. Za uplynulých 5 rokov som absolvovala dve hodiny náboženstva do týždňa, so spolužiakmi sme na to nadávali, písali testy a diskutovali o tom donekonečna a dokonca sme ešte týždeň-dva pred maturitou museli robiť projekt (!). Nemyslím si však, že to bolo úplne zbytočné - aj ked´ to moje ateistické presvedčenie nijak nezmenilo. Bolo to v angličtine, tak ked´ už nič iné, aspoň sme si pospíkovali, argumentovali a rozmýšľali. Hlavne posledný rok bol celkom zaujímavý, preberali sme svetové náboženstvá a sekty.
no ze by z toho uz pomaly mohli spravit skor nejaky kruzok mladych krestanov alebo co...ale hodina nabozenstva? uz som dlho nebola v skole tak som aj zabudla ze take je, a zda sa mi to dost pritiahnute za vlasy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
a podľa mňa to deckám nič nedá, rovnako, ako etika.
nahala by som ho az na strednej, kedy uz vies, ci ta cirkev zaujima, abo nie
ale je to naprd, kedze su prijmania a konfirmy skorej....
takze aj tak je to zalozene na tom, ze rodicia svoje dieta do viery aj tak nanutia
je to zle, kazdy by mal prist k poznaniu sam
Hodiny nabozenskej vychovy mozu navstevovat aj ziaci a studenti ineho ako krestanskeho vierovyznania. Nakolko nabozenska vychova je vseobecna nauka o bohu.
Myslim si ze ak sa rodicia rozhodnu dat svojmu dietatu nejaky zaklad napr. cestou nabozenskej vychovy, nieje na tom nic zle. Neskor dieta uz ako dospely clovek ma same pravo rozhodnut sa ako bude dalej viest svoj zivot.