Myslím tie iq testy, ktoré majú zmerať vaše iq na internete, či už bezplatné alebo platené? Koľko vám vyšlo najmenšie a najväčšie iq (stačí uviesť odchýlku).
Je to limitované časom, že keď napríklad mám síce všetko dobre, ale strávim nad tým veľa času, tak dosiahnem horší výsledok? Je nejaký spoľahlivý, obsiahly iq test na nete, ktorý by mi presne určil výšku iq?
cudujem sa, ze toto testovanie este nezaniklo este v dobach, ked neboli internety a bolo relativne tazke zistit, ako malo tento test hovori o comkolvek, sa to dalo chapat. ale dnes, proste preco...
To je ináč mimo témy, ale ja som si na základnej škole s kamoškou takto aj zarobila. Tak, že sme postovali a spamovali linkami na internetový IQ test. Pridávali sme to do rozličných diskusií, fór a na sklo na pokeci, no potom to bolo čoraz náročnejšie, pretože to začali všelijako blokovať. Ale zarobila som si 125 eur a to som si myslela, že si ten trápny test nikto nespraví, lebo to bolo spoplatnené smskou. Ja som dostala 40 centov za každého kto si poslal smsku aby sa dozvedel výsledok.
A to ten link nebol ani klikateľný ale ste si ho museli ešte aj skopírovať. Sa divím, že aj to sa niekomu vôbec chcelo.
Nemyslím, že je to na internete spoľahlivé. Keď som mala 12-14, tak som mala takú mániu, že som si spravila asi každý zadarmo na internete, čo bol po slovensky. A tie výsledky... Keďže som si ich spravila fakt dosť, tak to bolo od nejako 95-160. Jednoducho ma sralo, že to neni spoľahlivé, tak som si chcela pohladkať ego a išla som k našej školskej psychologičke. To mi prišlo ako strašná hlúposť. Povedala mi, že by som bola v nadpriemere, ale neviem sa vyjadrovať, tak som skončila v priemere. Bola som aj na mensovom. Nehovorím, že inteligencia závisí len od obrázkových otázok, ale veľmi tomu nerozumiem, tak sa nebudem prezentovať nejakým vyhraneným názorom, ale prišlo mi to lepšie jak u tej psychologičky. Nie preto, že v mensovom mi vyšlo vyššie číslo. Ale ľudia tu majú pravdu, akú má výška IQ výpovednú hodnotu?
Je to len biznis, ale radsej si den pockam na vysledok, lebo keby som si mal zaplatit vela penazi za to a vyjde mi nizke cislo, tak by ma jeblo
@ladydoga mne najmenej 98 a vacsinou 110-130, mam pocit, ze to schvalne losuje nahodne cisla, aby to človeka namotalo, aby si znovu za to priplatil a tym padom aby takto zarabali na ludoch, ale aj niektore testy su zamerane iba na jednu kategoriu - obrazce a opomina dolezite aspekty ako citanie s porozumenim, verbalne vyjadrovanie... Takisto je hlupost, ze za jednu otazku ti to strhne 10 b, ked sa netrafis spravne. Staci sa zle vyspat a hned mas skresleny vysledok.
@riddiculus vysoke iq je len vysada, nieco dobré naviac. Clovek sa lahsie uči logické veci, lahšie vela roznych vecí má. Ale je to len vysada. Pokial je to cloveku jedno, nehlada znalosti, alebo je lenivec, či bez snov a cieľov, potom aj clovek s priemernym IQ to dosiahne ovela dalej.
tie platene na random pochybnych weboch, to je skoda reci ide o to, ze samotny sposob testovania je na dve veci. existuje tolko foriem inteligencie, ze 160 otazok v 8 kategoriach ti o celkovych rozumovych schopnostiach cloveka poskytne cca taku predstavu, ako rozbor pohara morskej vody o celkovom morskom biotope. daju sa z toho sice vyvodit iste predpokady, no tam to konci. nehovoriac o tom, ze na iq test sa da velmi dobre pripravit. su to typy uloh s opakujucim sa vzorcom. a rychlo sa dokazes naucit, co, kde a ako treba hladat. kludne by som veril tomu, ze priprava moze zdvihnut vysledok bars aj o 50 bodov. co je dost na prd, kedze sa tvarime, ze meriame komplexny potencial rozumovych schopnosti jedinca, ktory by mal byt ± konstantne v priebehu casu.
tak mozno cca do 20ky som si na vysledkoch dost honil ego ale hold nedalo sa dalej prehliadat, ako mimoriadne hlupy sposob testovania to je a ze to cislo neznamena vobec nic.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
@sidious normalne myslis u psychologa, nie v Mense, vsak?
A to ten link nebol ani klikateľný ale ste si ho museli ešte aj skopírovať. Sa divím, že aj to sa niekomu vôbec chcelo.
@notmehofejk
Je to len biznis, ale radsej si den pockam na vysledok, lebo keby som si mal zaplatit vela penazi za to a vyjde mi nizke cislo, tak by ma jeblo
@ladydoga mne najmenej 98 a vacsinou 110-130, mam pocit, ze to schvalne losuje nahodne cisla, aby to človeka namotalo, aby si znovu za to priplatil a tym padom aby takto zarabali na ludoch, ale aj niektore testy su zamerane iba na jednu kategoriu - obrazce a opomina dolezite aspekty ako citanie s porozumenim, verbalne vyjadrovanie... Takisto je hlupost, ze za jednu otazku ti to strhne 10 b, ked sa netrafis spravne. Staci sa zle vyspat a hned mas skresleny vysledok.
tak mozno cca do 20ky som si na vysledkoch dost honil ego ale hold nedalo sa dalej prehliadat, ako mimoriadne hlupy sposob testovania to je a ze to cislo neznamena vobec nic.