Z toho co ja poznam, su Nemci poctivi a nemaju radi, ked sa niekto nedrzi planu. Taktiez som sa vacsinou stretol s toleranciou, povzbudzovanim a radostou, ked cudzinec hovoril po nemecky.
Z mojho osobneho pohladu su ovela prijemnejsi, nez napriklad anglicania.
niežeby som ich diskriminoval alebo niečo také ale už len tie udalosti z minulosti mi nedovolia o nich zmýšľať ako o milých ľudoch a keď majú ešte taký ......taký tvrdý jazyk.....
Moje pocity z nich sú také že sú oveľa pokojnejší, pozerajú sa na život z lepšej stránky, a môžu si to určite dovoliť keďže ich životná úroveň je v inej kategórii ako naša...
"Akú majú náturu..." takéto otázky nemám rada, lebo ide o zovšeobecnovanie a škatuľkovanie... Veľakrát som sa napr. stretla s názormi, že Nemci nemajú zmysel pre humor , sú suchí a čo ja viem, čo ešte... a blbosť, ja čo som poznala Nemcov boli všetci riadni pohodári, milí, sympatickí a večne vyškerení ľudia Stretneš takých aj takých... ľudia sú rôzni.
no keďže som na nemeckej škole, nedá mi nezapojiť sa Každý je iný, čo sa týka učiteľov. Hrozne radi si robia presné plány ako už niekto spomínal, občas síce debilné, ale to je v poho Máme jedného strašne milého a vtipného učiteľa matiky, no na druhej strane je tu náš tútor, ktorý je absolútne vymletý. Aaa ešte mi nedá nespomenúť ich zákernosť Usmievajú sa celú hodinu a povedia, že je všetko v pohode a potom drb 4 z ústnej známky Ale to je že vraj v Nemecku normálne, že tam žiaci prepadnú Preto sú udivení z toho, ako tu a na takejto škole môžu byť čistí jednotkári
Neviem ako zapadni nemci, tam som bol len na letiskach, ale vychodni nemci su pracoviti, mili, poriadkumilovni atd..
Tam nenajdete jedineho papierika na zemi, ziadne spaky, flasky a iny bordel ako na Slovensku. V restauraciach a obchodoch to malo tiez inu uroven a samozrejme aj v hoteli, kde sme boli ubytovani. A pri tom to bola len taka vacsia dedina (Lichtenstein).
Najviac sa mi pacilo, ze ked sme boli pozriet vo firme (do 5 zamestnancov) dedovho znameho, tak o 10tej zavolal sekretarku aj robotnikov z dielne, sadli sme si vsetci za jeden stol a kecali a jedli (teda oni kecali, ja neviem po nemecky ani prd). Takyto pristup som na Slovensku este nezazil. U nich (teda aspon v jeho firme) je to na dennom poriadku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Z mojho osobneho pohladu su ovela prijemnejsi, nez napriklad anglicania.
No a nemaju radi Turkov
A do Nemecka pôjdem v marci
k teme-to bi bolo na dlho, ale urcite je tam lepsie ako niekde vo vychodnej europe.
jednoducho obrazne povedane-"nemecko je tam, kde slovensko nebude ani za sto rokou".
a k tiim co kritizujete nemecko-slovensko je priamo zavisle od nemecka.
sakra, musim dakedy navstivit rodinu v nemecku......
Tam nenajdete jedineho papierika na zemi, ziadne spaky, flasky a iny bordel ako na Slovensku. V restauraciach a obchodoch to malo tiez inu uroven a samozrejme aj v hoteli, kde sme boli ubytovani. A pri tom to bola len taka vacsia dedina (Lichtenstein).
Najviac sa mi pacilo, ze ked sme boli pozriet vo firme (do 5 zamestnancov) dedovho znameho, tak o 10tej zavolal sekretarku aj robotnikov z dielne, sadli sme si vsetci za jeden stol a kecali a jedli (teda oni kecali, ja neviem po nemecky ani prd). Takyto pristup som na Slovensku este nezazil. U nich (teda aspon v jeho firme) je to na dennom poriadku.