Čo si myslíte o novej Koncepcii rozvoja pohybových aktivít detí a mládeže?
Zastavím nechutenstvo k telesnej výchove...to si asi myslí minister školstva Eugen Jurzyca. Jeho plán dnes schválila vláda. Pomôže jedna hodina telocviku navyše, zumba či pilates alebo športovanie po vyučovaní, na ktoré prispeje štát? Ako by ste vy riešil
neviem co si to zmyseli ......... je na kazdom ci sportovat bude alebo nebude ... ja osobne sportujem len tak ze lyzovanie a korculovanie ... ja mam ine hobby a nikdo ma nebude nutit do toho aby som zacal kilkovat , zdvihat cinky a zdvihat sa na hrazde , to je predsa jasne .... proste , este ked sa schvali vyucovanie od 9:00 tak to bude uuuplne "super" ....
Ak mi budúci rok dajú nultú telesnú alebo budem musieť neskôr chodiť zo školy tak sa naserem.. Čo sa týka športovania po vyučovaní tak niekedy si požičiame loptu a hráme futbal, na to neviem ako by sa dalo prispieť
ja som mal telesnú 100% v piči. som prišiel som si sadol a hotovo. len občas som sa prezliekol a niečo spravil. a mal som vždy dvojku, a chalani čo furt makali mali trojky
jooj ja milujem telesnú teda miloval som, teraz budem milovať tak radu na úrade práce :/
s tym prispievanim štatu je to pekne ale nech prispieva do športovych klubov kde su naozaj ľudia, ktori o to maju zaujem, z vlastnej skusenosti viem, že zohnať sponzora aj keď ste uspešny pre niektore druhy športov je nemožne a štat na to kašle
Ako pisal Matuš nadomnou nikoho nedonutime niečo robiť a vlastne nebolo by to potom zaujimave keby nam každy drepoval 300kg
este ma napada ako nam doniesli do skoly cca 6 rokov dozadu nejake dotazniky o telesnej s otazkami typu:
mas rad telesnu vychovu?
a moznosti:
ano vzdy sa pri nej odreagujem
nie nerad sa pohybujem
moznost nie pretoze ucitelka je zakomplexovana pica ktora furt vresti a nerobime nic len behame a hrame vybijanu tam nebola a nedala sa ani dopisat vlastna -.- takze bud mam telesnu rada alebo sa nerada pohybujem.
NENAVIDIM telesnu (este duplom ked nas na nultej vezmu vonku behat a smeje sa na nas polka skoly co nas cestou stretne -.-)
Telesnú som na základnej a strednej neskutočne neznášal. Teraz na výške je to m^oj najobľubenejsí predmet. Zapísal som sa šport, ktorý ma bavi (plávanie) a nemusím sa venovat tým veciam, ktoré nemám rád a ktoré mi nejdú (basketbal, volejbal, hádzanie a pod...)
skôr je to v niečom inom... napríklad mňa nebaví hrať floorball a futbal s déčkarmi- "športová trieda" s nimi sa hrať nedá lebo stále faulujú alebo nehrajú podľa pravidiel a učiteľky sa rozprávajú a nevšímajú si to.
uz len to ze na zaciatku skolskeho roka frustruju ziakov a ziacky na tei drbnute testy a merania.... vaha, vyska, hod neznam cim..skok do dialky ..splhanie na tyci.. a kazdy je iny, kazdy nedokaze vsetko a tak sa citia blbo pred ostatnymi ked nevedia sa zdvihnut na tej hrazde ci co..tak sa necudujem ze je nechut k celej telesnej
Kokotina celá telesná -.- Keď zvýšia počet hodín a začnú to známkovať (no lebo vôbec sa mi neznámkuje telesná už asi 5 rokov o___O) a budú na to len čím ďalej tým viac tlačiť, tak to dopadne presne ako povedala @2
Páčilo sa mi, ako nám posledné dva týždne minulého šk. roka každý, kto nám suploval (profesor bol na dovolenke), povedal, že si môžme robiť čo chceme, len nech proste niečo robíme. Dopadlo to tak, že celá trieda mala v rukách lopty, rakety, taniere alebo proste čokoľvek a fakt každý niečo robil - to sa o bežných hodinách, kde bežne 80% ľudí necvičí a ostatný musia robiť maximálne jebnutosti, povedať rozhodne nedá.
tak ja som jednu z tých dvoch, kt. sme mali týždenne aj tak flákla kvôli tréningu, takže keď znovu nebude vychádzať tak.. tam nepôjdem. čiže mi je to jedno
@najivne ja v tom velmi nevidim rozdiel ... u nas na skole bol uz davno aerobic a podobne veci a baby v poho cvicili , nechapem preco sediet na lavicke celu hodinu a potom si zaplatit aby si mohla cvicit , ale tak zavisi aj na vybaveni skoly , my sme nastastie mali vsetko
@baggy no my to nemame....nasa telesna je bud beham dnuka alebo beham vonku alebo hram volejbal (hram volejbal znamena ze raz za 5 minut sa niekomu podari prehodit loptu cez siet) alebo to je viac menej vsetko -.-
zaplatim si za to co chcem robit (na zumbu chodim) volejbal hrat nechcem lebo to neviem a bojim sa lopty
telesná je fajn ale ! podotykam ale len v tom pripade keby si mali študenti možnosť zvoliť si bud konkretne niečo čomu sa budu venovať cely rok raspektive by každy robil každu hodinu na čo by mal chuť len by nesmel sedieť....
a ďalšia vec - celé známkovanie telesnej je hlúposť, lebo nie každý má rovnaké predpoklady na tie pohybové aktivity, ktoré sú v učebných plánoch, čiže sa mi to zdá neobjektívne -.-
svinstvo!! a nech mi nehovoria niečo o tom, že sa to bude známkovať aj podľa snahy, keď ja so sa doma hodinu a pol jak pridrbaná učila kotrmelce a v škole ma učiteľka zviezla s tým, že sa vôbec nesnažím a dala mi 4.. nech sú 3 hodiny týždenne, ale určite nie známkované. a čo sa týka toho, že keď to nebude, budú sa žiaci ulievať, tak.. oni to spravia aj tak. vždy s nájdu spôsob..
no ja s tym nemam problem...teda ak zrusili tu hnusnu gymnastiku...resp. ak zrusili hlavne preskok cez kozu a tie hnusne kotrmelce na svedskej debne ktore nemozem robit kvoli mojej vyske ...ostatny mi je jedno...ale som rada kedze ja proti pohybu nic nemam ale radsej mam ked hrame basket ako to hnusnu kozu fakt ...
@8alexey8 no veď viem, ale už kašlem aj na celú telesnú, nepovažujem sa až za také drevo, ale stojku na hlave na počkanie im nespravím
len to som tým chcela povedať že mali sme v triede jedno dievča - vo všetkých predmetoch excelovala, len telesná jej nikdy nešla a nemohla za to, akokoľvek sa snažila a chudák dievča, potom z toho mala len komplexy
@rischo nadavky motivuju dnes tiež keby sparing nenadaval a neurval mi po križoch taku, že som až zamdlel tak do poslednej serii drepov ma nedostaneš a nie to aby som ju dal
"I povstal cvik z rodu základných a sľúbil krivým, že sa narovnajú, slabým, že zosilnejú, chudým, že priberú... I riekol pred davom zhromaždených ľudí : "Verte vo mňa, cvičte ma, lebo bude narovnaný každý, kto ma okúsi!"
cvičenim hoci aj s prazdnou osou a spravnou technikou môže vyriešiť tvoj problem
Deti sú tlsté, mali by sa viacej hýbať. ja by som dal každý deň aspoň 1 hodinu telesnej a dobre ich ako učiteľ telocviku popreháňal. jednak by stratili energiu na "hyperkativitu", ktorú za našich časov nazývali že sme nedisciplinovaní, neposlušní a nevieme sa vpratať do kože a navyše by sa tie deti aspoň trošku hýbali. My keď sme sedeli pri telke, hneď náš rodičia hnali trošku von na vzduch, zato dnes sedia pri počitači, žerú cukrovinky a ak idú von, tak len z trucu a tak sa aj vonku chovajú- robia nezbedu. Česť výnimkám. Moje deti budem motivovať k tomu aby trávili vonku na slniečku a venovali sa zdravým športovým aktivitám.
@zajko30 hlavne ze v avatare je jason statham a nechapem co vkuse hovoris o pretahovani to ta az tak boli rit ze vkuse musis otom kecat ? ty mas akurat tak akne na kokote neverim ze po slovensku beha tolko kuřba borcov ako ty
trebalo by tým dnešným knedlám pridať na pohybe, obezita sa rýchlo šíri, treba proti tomu bojovať a nevzdávať sa... pekne pohyb pohyb, ináč včera som urobila 200 klikov a mám svalovicu jak hovado, áuuuuu
v prvom rade je to aj chyba rodičov.. to, že dovolia PC a TV od rána do večera...ale ak si niekto myslí, že to zmaní, tak je na omyle a nejaká jedna hodina tomu nepomôže aj keby čo bolo
NÁDHERA KOKOT, mám si šesťkrát do týždňa kupovať lístok za batožinu, aby som sa vôbec odjebala do školy s tým všetkým, čo si bezpodmienečne musím priniesť, hoci mi to nikdy netreba + telesnou -,- A že človek vstáva na nultú a potom je osem hodín lepkavý, smradľavý, strapatý, rozmazaný, dotlčený a s polkilom piesku v gatiach, je úplne motivujúce kokot.
Osobne si pamatam, ze ma nasralo, ked nam znizili telesnu na len 2x do tyzdna... ale viem, ze pre kopu ludi je to nekonecne otravne. Urcite by som to neznamkoval a nechal vacsinu hodin len decka hrat nieco tymove proti sebe.
taký klasický telocvik na školách mladému človeku len zničí vzťah ku športu, a nie naopak.. úplne by som také niečo zrušila, alebo by to bolo dobrovoľné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
Ak mi budúci rok dajú nultú telesnú alebo budem musieť neskôr chodiť zo školy tak sa naserem.. Čo sa týka športovania po vyučovaní tak niekedy si požičiame loptu a hráme futbal, na to neviem ako by sa dalo prispieť
jooj ja milujem telesnú teda miloval som, teraz budem milovať tak radu na úrade práce :/
Ako pisal Matuš nadomnou nikoho nedonutime niečo robiť a vlastne nebolo by to potom zaujimave keby nam každy drepoval 300kg
radšej by mali učiť sex.výchovu .....filip
Ja sa rada hýbem, ale nie takým spôsobom ako na telesnej, neznášam gymnastiku a kadejaké somariny.
@anitchka
@najivna
mas rad telesnu vychovu?
a moznosti:
ano vzdy sa pri nej odreagujem
nie nerad sa pohybujem
moznost nie pretoze ucitelka je zakomplexovana pica ktora furt vresti a nerobime nic len behame a hrame vybijanu tam nebola a nedala sa ani dopisat vlastna -.- takze bud mam telesnu rada alebo sa nerada pohybujem.
NENAVIDIM telesnu (este duplom ked nas na nultej vezmu vonku behat a smeje sa na nas polka skoly co nas cestou stretne -.-)
no ale toto je fakt zaujímavé, teraz som si pozrela svoj nový rozvrh na tento šk. rok a máme tam 3 hodiny telesnej
@najivna 120% zdielam tvoj nazor
filip
Páčilo sa mi, ako nám posledné dva týždne minulého šk. roka každý, kto nám suploval (profesor bol na dovolenke), povedal, že si môžme robiť čo chceme, len nech proste niečo robíme. Dopadlo to tak, že celá trieda mala v rukách lopty, rakety, taniere alebo proste čokoľvek a fakt každý niečo robil - to sa o bežných hodinách, kde bežne 80% ľudí necvičí a ostatný musia robiť maximálne jebnutosti, povedať rozhodne nedá.
zaplatim si za to co chcem robit (na zumbu chodim) volejbal hrat nechcem lebo to neviem a bojim sa lopty
Ale ak by každá hodina spočívala v zumbe alebo v aerobicu, tak by som sa aj tešila na telesnú.
len to som tým chcela povedať že mali sme v triede jedno dievča - vo všetkých predmetoch excelovala, len telesná jej nikdy nešla a nemohla za to, akokoľvek sa snažila a chudák dievča, potom z toho mala len komplexy
@rischo nadavky motivuju dnes tiež keby sparing nenadaval a neurval mi po križoch taku, že som až zamdlel tak do poslednej serii drepov ma nedostaneš a nie to aby som ju dal
"I povstal cvik z rodu základných a sľúbil krivým, že sa narovnajú, slabým, že zosilnejú, chudým, že priberú... I riekol pred davom zhromaždených ľudí : "Verte vo mňa, cvičte ma, lebo bude narovnaný každý, kto ma okúsi!"
cvičenim hoci aj s prazdnou osou a spravnou technikou môže vyriešiť tvoj problem
sa ti páčim, že?!
filip
filip
NÁDHERA KOKOT, mám si šesťkrát do týždňa kupovať lístok za batožinu, aby som sa vôbec odjebala do školy s tým všetkým, čo si bezpodmienečne musím priniesť, hoci mi to nikdy netreba + telesnou -,- A že človek vstáva na nultú a potom je osem hodín lepkavý, smradľavý, strapatý, rozmazaný, dotlčený a s polkilom piesku v gatiach, je úplne motivujúce kokot.
Boha už.
mohol by som, ale ja nechcem....som poctivý chalan a nepotrebujem sa strapňovať,........si ešte mlady na všetko prídeš..filip