Ja som napríklad dosť dlho nevedela niečo o tom, že to krachuje na juhu - v Španielsku, Taliansku, Portugalsku. Proste nechápem prečo nás média neupozorňujú... pravidelne. Teraz je napísaný nárazový oznam, že juh krachol a silno pochybujem, že to bolo zo dňa na deň.
Ináč tie svine nás ani neupozronili, že island zbankrotoval pred 2 rokmi....alebo to že USA pomaly začnú byt tiež nepokoje...nenápadne posilnili v USA policiu....
No co, socky protestuju lebo im spanielska vlada siahla na pridavky. Kebyze sa menej zhromazduju a viac robia, nebola by v Spanielsku 20% nezamestnanost.
@metallurg Už sa nemajú kde zamestnať, ty dutá hlava. Ľudí tam prepúšťajú. Nie je KDE robiť, aby si uživil rodinu dostatočne. Za chvíľu to bude i na Slovensku, už teraz to začína...
@stenatko Čo ťa zaujíma Slovensko? TO ono už ako phuba plazí sa postupne po pilieroch moderného sveta..už len stačí prírodná katastrofa nejaka a už je fakt koniec..
@stenatko Uzivit rodinu dostatocne, znamena pre Spanielov mat minimalne 3 auta, chodit aspon 3x rocne na Mauricius a aj tak najlepsie nic nerobit. Len sa skus pozriet ake hodnoty nadobuda minimalna mzda (pripadne davky v nezamestnanosti) v zapadnej Europe. Drviva vacsina sveta o takych prijmoch len sniva. Oni jednoducho len nechcu prist o luxus, v ktorom ziju. Odkial sa asi zobrali tie stamiliardove az bilionove spanielske dlhy? No?
A rucim ti za to, ze drviva vacsina tych protestujucich vlastni auto, byt, pocitac s internetom, kablovu TV, zatialco 3 miliardy Africanov, Cinanov, Indov, alebo Vietnamcov ziju z 2 dolarov na den.
@metallurg Keď skrachujeme, pre iné štáty bude Slovač tiež len nenažraná mrochta, ktorá vlastní tri autá, vilu s bazénom, telku, počítač a nikto nám nebude chcieť pomôcť... čo si myslíš, že napíšu o nás ako o štáte, čo má priemerný plat 500 eur mesačne? Hovno, nič také
Neverím, že sa všetci Španieli tak úžasné majú. Tí, čo bývajú v prímorských častiach, to áno, lenže čo vnútrozemie? Pokiaľ si bol v Španielsku, bol si určite skôr pri mori ako vo vnútrozemí a verím ti, že v takej Barcelone sa zdalo, že všetci sa majú dobre.
A počuj, dlhy má i Slovensko... a žijeme si snád luxusne? Sa zobuď.
A nechcem byť zlá, ale Afriku a iné krajiny by sme mali nechať tak. Keby chceli, postavia sa na vlastné nohy sami.
Ale ako myslíš... rozdajme peniaze Afrike. Ale čo bude potom? To že Afriku vedieme za ručičku tiež nie je dobré, neprospieva im to... oni sa spoľahnú, že všetko urobíme my za nich a nikdy nezačnú používať svoj vlastný rozum v prospech seba.
To, ze Portugalsko, Taliansko a Spanielsko nie su daleko od krachu sa vie uz pomaly 2 roky... akurat sa to teraz blizi ku krachu, no. Tiez nechapem, preco o tom v mediach nic nie je, ked internet je tych fotiek aj tak plny...
@stenatko Dlh Slovenska je s tym spanielskym neporovnatelny. Priemerna mzda na Slovensku je daleko nizsia, nez minimalna mzda v Spanielsku ci Grecku. To iste plati o mzdach vo verejnej sprave, pripadne o davkach v nezamestnanosti. Neverim, ze by "sme" niekedy v blizkej buducnosti mali skrachovat.
Ked sa pozries na tie zabery z protestov, zda sa ti ze by sa ich zucastnovali nejaki neduzivi chudaci, ktori bojuju len o to, aby mali zajtra co jest? Idiotina.
A tu Afriku a ostatne rozvojove krajiny som zobral len ako priklad. Ked dokazu stamiliony Cinanov prezit s niekolkymi dolarmi za den, preco to nedokazu 2 miliony protestujucich Spanielov s 30-nasobkom?
@metallurg V Španielsku som v živote nebola. Jediné čo viem o Špani sú veci z médií (ktoré sú často prekrútené), videla som pár foto, viem niečo o ich histórií. Preto tu nebudem robiť ukvapivé závery... ale podľa mňa nikde neexistuje krajina, kde by nebola chudoba. A zaujímalo by ma, odkiaľ vieš, že protestujúci sú vlastne "bohatí" Nemyslím to v zlom, neútočím na teba - len ma to zaujíma.
Tak viem, že Slovensko má oveľa menší dlh, ale i ten tu nemá čo robiť. A ak dáme Špani a ostatnej človečine z juhu, ten dlh nám narastie - a myslíž, že z toho nám nehrozí krach?
A neviem, neviem, neviem, prečo to Čína dokáže a Španielsko nie. Ľudia sú všade iný, každý štát má iné myslenie, iné cítenie, iné potreby...
@stenatko Odkial viem, ze su bohati? No vies nezda sa mi, ze sa ludia zijuci na pokraji biedy bezne zvolavaju cez Facebook, Twitter a nasledne cely den nic nerobia, len "demonstruju"? Z coho potom ziju? Asi sa nemaju az tak zle, ked si mozu dovolit den, co den povalovat sa niekde na namestiach, ze? O to tazsie tomu verim, ked viem, ze su obcanmi krajiny, kde je priemerna mzda 2000€ a minimalna 800€.
Ako spravne hovoris, kazdy clovek ma ine myslenie a ine potreby. Spaniel by mozno na svoj "nepohodlny" zivot nadaval, pricom Slovak by ho bral vsetkymi desiatimi. Slovak by zas nadaval na svoj zivot, ale taky Cinan by si to s nim asi aj tak rad vymenil. A zivot Cinana by si zas urcite bral nejaky Somalec. To bude asi tym, ze aj ked clovek bohatne, chce stale viac a viac.
na Markíze nič, na JOj-ke nič, tie média čo nás majú "informovať" robia veľké hovno. radšej tam dajú do správ ako sa narodilo nejaké mláďa v ZOO, len aby tam nemuseli dávať demonštrácie, lebo čo ak Slovák vyjde do ulíc a začne rozmýšľať, že keď niečo neurobí dopadneme ako Gréci a ďalší... (nie som expert na toto, ale chcel som sa vyjadriť)
Spanielsko poznam velmi dobre, bola som tam tusim osem krat, a to nielen dovolenkovat pri mori, ale aj spoznavat krajinu a ludi
Zivotna uroven spanielov je skurocne neporovnatelna s tou nasou, teda so slovenskou, plat tesara je tam 2000 eur v malom meste a upratovacky 1500 eur, tato rodina patri este medzi take skromnejsie. presne v takej rodine som byvala na vymennom pobyte cca tri tyzdne, mali tri auta, jedno take vacsie rodinne, potom este dva take ze po meste, motorku, obrovsky byt s bazenom a fontankou v zahrade, kazdy druhy den chodili na veceru, plne skrine a v kazdej izbe plazmu, kazdy mal vlasny laptop atd...v nemecku je to taktiez standart, ale nemci si to aspon zasluzia, nie ako tito..pracuju zhruba sest hodin denne!, prac. doba im zacina v priemere o osmej, deviate, od 12-do 2-3 maju siestu, zalezi od benevoletnosti sefa, ktory zvacsa je kus benevoletny, potom pracuju do takej siestej, a pri spanielskej mentalite toho skutocne vela napracuju...tie protesty, ludia maju podobnu mentalitu ako tunajsi romovia, tak viete ako...ale napriek tomu milujem spanielsko pre jeho nocny zivot a temperamentnu povahu
ale to len subjektivny nazor cestovatela po spanieslku a tkamer celej europe : )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
viem, šak... poznám ale tam sa špecializujem len na bulvár
Prosím ťa, prírodné katastrofy mi sem neťahaj, znieš ako fušerák z sci-fi filmov
Držím palce ISLANDU. A nech si každý prečíta, čo sa tam vlastne pred dvoma rokmi stalo a o čo šlo. Bodaj by šlo Slovensko ich cestou.
A rucim ti za to, ze drviva vacsina tych protestujucich vlastni auto, byt, pocitac s internetom, kablovu TV, zatialco 3 miliardy Africanov, Cinanov, Indov, alebo Vietnamcov ziju z 2 dolarov na den.
Neverím, že sa všetci Španieli tak úžasné majú. Tí, čo bývajú v prímorských častiach, to áno, lenže čo vnútrozemie? Pokiaľ si bol v Španielsku, bol si určite skôr pri mori ako vo vnútrozemí a verím ti, že v takej Barcelone sa zdalo, že všetci sa majú dobre.
A počuj, dlhy má i Slovensko... a žijeme si snád luxusne? Sa zobuď.
A nechcem byť zlá, ale Afriku a iné krajiny by sme mali nechať tak. Keby chceli, postavia sa na vlastné nohy sami.
Ale ako myslíš... rozdajme peniaze Afrike. Ale čo bude potom? To že Afriku vedieme za ručičku tiež nie je dobré, neprospieva im to... oni sa spoľahnú, že všetko urobíme my za nich a nikdy nezačnú používať svoj vlastný rozum v prospech seba.
podľa toho sme asi ako nemci a francúzsko najbohatší.......
a stotožňujem sa z @mm47 nič, nikomu a nikdy....
sam lucifar z pekla nám bol dlžen EU!.......
kde su česi, rehocú sa teraz aký sme sprostí, tak nam asi treba!
a kto na to doplatí?....
obyčajný prostí ľud ..........filip
Myslis ze su nejaki predvidavi? mali z ich pohladu stastie ze prisla kriza ....
Pepici nadrbani madarski.
Ked sa pozries na tie zabery z protestov, zda sa ti ze by sa ich zucastnovali nejaki neduzivi chudaci, ktori bojuju len o to, aby mali zajtra co jest? Idiotina.
A tu Afriku a ostatne rozvojove krajiny som zobral len ako priklad. Ked dokazu stamiliony Cinanov prezit s niekolkymi dolarmi za den, preco to nedokazu 2 miliony protestujucich Spanielov s 30-nasobkom?
Tak viem, že Slovensko má oveľa menší dlh, ale i ten tu nemá čo robiť. A ak dáme Špani a ostatnej človečine z juhu, ten dlh nám narastie - a myslíž, že z toho nám nehrozí krach?
A neviem, neviem, neviem, prečo to Čína dokáže a Španielsko nie. Ľudia sú všade iný, každý štát má iné myslenie, iné cítenie, iné potreby...
Ako spravne hovoris, kazdy clovek ma ine myslenie a ine potreby. Spaniel by mozno na svoj "nepohodlny" zivot nadaval, pricom Slovak by ho bral vsetkymi desiatimi. Slovak by zas nadaval na svoj zivot, ale taky Cinan by si to s nim asi aj tak rad vymenil. A zivot Cinana by si zas urcite bral nejaky Somalec. To bude asi tym, ze aj ked clovek bohatne, chce stale viac a viac.
Zivotna uroven spanielov je skurocne neporovnatelna s tou nasou, teda so slovenskou, plat tesara je tam 2000 eur v malom meste a upratovacky 1500 eur, tato rodina patri este medzi take skromnejsie. presne v takej rodine som byvala na vymennom pobyte cca tri tyzdne, mali tri auta, jedno take vacsie rodinne, potom este dva take ze po meste, motorku, obrovsky byt s bazenom a fontankou v zahrade, kazdy druhy den chodili na veceru, plne skrine a v kazdej izbe plazmu, kazdy mal vlasny laptop atd...v nemecku je to taktiez standart, ale nemci si to aspon zasluzia, nie ako tito..pracuju zhruba sest hodin denne!, prac. doba im zacina v priemere o osmej, deviate, od 12-do 2-3 maju siestu, zalezi od benevoletnosti sefa, ktory zvacsa je kus benevoletny, potom pracuju do takej siestej, a pri spanielskej mentalite toho skutocne vela napracuju...tie protesty, ludia maju podobnu mentalitu ako tunajsi romovia, tak viete ako...ale napriek tomu milujem spanielsko pre jeho nocny zivot a temperamentnu povahu
ale to len subjektivny nazor cestovatela po spanieslku a tkamer celej europe : )