čo si myslíte o šikane? šikanovali Vás niekedy? Jako ste to riešili?
Boli ste už niekedy šikanovaný? Jako ste to riešili? Chcem počuť vaše názory čo si myslíte o šikane alebo či máte nejaké sňou skúsenosti... Moju spolužiačku šikanujú vkuse ale už sa to začína konečne NORMALNE riešiť a preto chcem počuť Vaše názory jako st
no vieš, bohužiaľ to tak často býva, že učitelia a riaditelia pred tým zakrývajú oči, lebo nechcú aby niečo také poškodilo meno školy...
možno by pomohlo riešiť to spolu s nejakou psychologičkou, sú napríklad pedagogicko-psychologické poradne a tie by jej mohli to "dať na papieri" že je obeťou šikany a možno by sa mohli skontaktovať aj so školou a vtedy keby vedelo o tom viac ľudí by to možno už škola musela nejako riešiť, nie to neustále zametať pod koberec a tváriť sa, že šikana na ich škole neexistuje...
Bol som priamym svedkom a prišlo mi to komické, avšak nepraktizoval som to, nepotrebujem si nič dokazovať...Na učiteľov a na všetkých kompetentných, ktorí nekonali keď mali konať resp. nekonali adekvátne by som na mieste rodiča šikanovaného okamžite podal trestné oznámenie.
no u nas pred niecim takym vsetci zatvarali oci, triedny, riaditelka, aj skolsky psycholog ... vsetci sa ma snazili presvedcit ze si to len namyslam ... mne sa zhnusilo chodit do skoly ... a teraz chodim na inu skolu a tam je nastastie taky kolektiv, ze sa mame vsetci radi a vychadzame ...
mna nikto nesikanoval ale ty co to robia su kokoti pojebany a treba im to pekne vratit ....pobit sa s nima pokial niesu oni silnejsi fuuu ja ak este raz uvidim ze niekoho sikanuju tak im spravim jeden monokel aby vedeli ake to je asi prijemne
Hey jednoznačne to treba nahlásiť čím skôr vedeniu, a tak rodičia navzájom by sa mali o tom porozprávať, a to dievča potrebuje samozrejme v triede oporu na ktorú sa môže otočiť.
Toto stáva aj vtedy keď si človek nevie zastať sám seba, svoje názory, prezentovať sa pred ostatnými. Hey je to veľmi ťažké v každodennom živote ale o tom to je. A nič netrvá večne a všetko má veľa správnych riešení. A časom ostatní pochopia že to čo robili nebolo správne a nakoniec sa budú asi hanbiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Treba to riesit oficialnou cestou cez vedenie a popri tom aj sukromne , domysli si ako ....
možno by pomohlo riešiť to spolu s nejakou psychologičkou, sú napríklad pedagogicko-psychologické poradne a tie by jej mohli to "dať na papieri" že je obeťou šikany a možno by sa mohli skontaktovať aj so školou a vtedy keby vedelo o tom viac ľudí by to možno už škola musela nejako riešiť, nie to neustále zametať pod koberec a tváriť sa, že šikana na ich škole neexistuje...
ale neodporúčam, kým príde na radu bude mať 78 rokov a to by už bolo zbytočne ju riešíť im memoriam.............filip
odporúčam menovanej skvôr začať cvičiť karate, alebo taký kurz sebaobrany.......
ako som z tej školy odišla, nemala som s tým nikdy problém
Toto stáva aj vtedy keď si človek nevie zastať sám seba, svoje názory, prezentovať sa pred ostatnými. Hey je to veľmi ťažké v každodennom živote ale o tom to je. A nič netrvá večne a všetko má veľa správnych riešení. A časom ostatní pochopia že to čo robili nebolo správne a nakoniec sa budú asi hanbiť.