štruktúrou je to úplne obyčajná rozprávka používajúca, dodržiavajúca a stavajúca na všetkých archetypoch dobrých a zlých postáv, ktoré sú vďaka tomu ak nie ploché tak prinajlepšom nudné a prekuknuteľné, dejové zvraty minimálne, až tak že z toho jediného poriadneho je meme, a jediné čo je na typickú rozprávku netradičné je scifi prostredie. ono sa vlastne aj sami prezrádzajú, tými úvodmi "A long time ago, in a galaxy far, far away", ono je to vlastne mierne poupravená parafráza na to čo my poznáme ako "Kde bolo tam bolo, za siedmymi horami a siedmymi dolami..."
pozerať sa to dá, zábavné to je, ale čo na tom všetci vidia za veľdielo a epickú megaságu, to fakt neviem. Star Trek je podľa mňa omnoho lepší (aspoň seriály a knihy, filmy sú príliš hollywoodske) pretože používa scifi kulisy na nastolenie a riešenie morálnych/spoločenských/filozofických dilem a problémov ktoré by za iných okolností nemohli nastať, ale majú reálne dopady na definíciu toho ako náš živočíšny druh vníma svet, moralitu, zákony a sám seba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Violets are blue,
If you are a Star Wars fan,
May the force be with you...
pozerať sa to dá, zábavné to je, ale čo na tom všetci vidia za veľdielo a epickú megaságu, to fakt neviem. Star Trek je podľa mňa omnoho lepší (aspoň seriály a knihy, filmy sú príliš hollywoodske) pretože používa scifi kulisy na nastolenie a riešenie morálnych/spoločenských/filozofických dilem a problémov ktoré by za iných okolností nemohli nastať, ale majú reálne dopady na definíciu toho ako náš živočíšny druh vníma svet, moralitu, zákony a sám seba.
K teme, prve tri su klasika, na ktorych som vyrastal a stale sa mi pacia, zatial co prve tri isli mimo mna...
Phantom Menace, sa mi pacilo ked som mal tak 12, pretoze je to cielene na takeho divaka.
Attack of the Clones bolo slabe a prislo mi ako dost podivny fanservice zo strany Lucasfilmu.
A revenge of the sith bolo divne, velmi divne.
Myslienku to ma v pohode ale genialne su na tom skor zvukove efekty a originalita.
Som rad ze pre mna je kultove toto a nie pokemon alebo twillight.
ale pre začínajúceho sci-fi maniaka je to dobré