Čo si myslíte o tom, keď niekto odpovie na akúkoľvek otázku slovami: Skús Google.sk/Use Google.com!
Neznášam, keď niekto na akúkoľvek otázku (je jedno či odbornú, zvedavú, alebo stále opakujúcu sa) odpovie vetou "skús Google", alebo "načo máš Google", alebo len slovom "Google", načo sa vôbec dakto unúva toto písať?
Jasné, že je to najalibistickejšia odpoveď, ktorá zväčša naznačuje nevedomosť opýtaného a navyše často, keď sa na niečo pýtam, chcem vedieť názor, alebo postoj človeka k danej veci.
Ale i keď je to trápna odpoveď, za všetko dávať ban sa mi zdá nedemokratické. Nechajme ľudí, nech sa vyjadrujú ako považujú za správne a tí druhí si sami na nich urobia názor.
@stage dávať ban za vetu "nájdi si to na google" nie je nedemokratické, takto my netrestáme jeho názor, lebo "nájdi si to na google" nie je názor, je to skôr len jeho arogancia a povýšeneckosť voči človeku, ktorý mal otázku a to by sa trestať podľa mňa mohlo...
@tomas Chápem kam tým mieriš, na druhej strane by sa mohli potom aj mazať fóra kde sú otázky úplné banálnosti ktoré naozaj sa dajú zistiť za pár sekúnd keby dotyčný nebol lenivý si dačo aj sám vyhľadať.
mne sa uz celkovo nepaci ako ludia reaguju... clovek sa tu pyta normalne veci a ludia ho hned odpiskaju tak ano vacsinou sa tu opakuju tie iste temy aj viackrat ale asi lepsie by bolo keby sa cloveku rozumne vysvetli ze toto sa tu uz preberalo pozri si to niekde na fore alebo by sa hodil link ako ho odfajcit s tym ze to uz co za otazky a podobne... predsalen to zle posobi ked sem pride nejaky novacik ma nejaku otazku a ludia ho hned odpisu s tym ze nech sa ide schovat ked na primitivnu otazku nevie odpoved... ludia sa pytaju aby sa nieco dozvedeli nie aby ich ostatny kritizovali ale zrejme sa tu opat najde nejaky mudrlant ktory sfukne aj mna... cize skratka moj nazor
no ale zas niesom az taky zastanca tohto nazoru lebo ked chce niekto nieco odomna co som si tiez musel najst v googli abo na dakom fore a on mi napise mozes mi poslat link z kadial si stiahol ""hento"" a ""tamto""?.... tak mu automaticky napisem USE THE FUCKING GOOGLE ....a nieze by to bola moja neochota niekomu pomoct ale nebudem minat zbytocne svoj cas kvoli niekomu kto je proste lenivy...toť vše
@tomas prepáč,ale keďže toto, čítajú aj deti, tak si myslím,že niekedy je lepšie reagovať odpoveďou,skús radšej google... alebo sa o tom porozprávajme cez ts
ja to niekedy poviem, lebo niekedy sú to fakt hlúposti.. sama používam google na každú debilinu, čo mi napadne a neberiem to ako nejakú urážku alebo neochotu. napríklad ja som tuším párkrát odpoveď aj sama vygúglila!
@tomas inak súhlasím s tým že by tu mohla byť lepšia kontrola čo sa týka dodržiavania pravidiel, pretože z tých je tu už všeobecne dlhšiu dobu trhací kalendár. Na druhej strane nevidím dôvod dávať ban iba za takúto hlúposť.
ja som to myslel vseobecne a v tiez teme nieje napisane ze jedna len o birdz ...ked mi niekto napise na skype,icq,fb,lan chat,pokec...atd...a ked sa ma niekto spyta napr. nevies jaky ten a ten vzorec na vypocet toho a toho tak jasne ze mu odpoviem....ale urcite nebudem za niekoho nieco hladat v googli a potom mu to posielat jedine ze by som to potreboval ja a on by to tiez chcel
Este mi to nikto nepovedal. Najprv hladam sama az potom sa pytam ostatnych. Moj nazor je ze ked to napise viacero (normalnych) ludi, ta otazka bude zjavne vhodna pre google.
nemam to rada. ked sa nieco niekoho pytam cakam od neho odpoved a nie od google. asi to aj z nejakeho dovodu na tom google nehladam. a zase ked je za tym alebo je to zlaty odfajc!
@tomas ty si asi nevyrastal na irccku ze? Ak sa niekto opyta elementarnu blbost ktoru si dokaze vygooglit za 5 sekund tak si nezasluzi nic ine nez BAN. A to sa na irc aj robilo (na #blackhole.sk sa to tak zvycajne robi aj teraz)
Ak niekto nepreukaze snahu, preco by sa mali unuvat ostatni?
Ine je, ked pride niekto na forum, chce riesit komplexny problem a uz ma nejaku kostru. Ma sa o co opriet a ostatni vidia, ze dotycny ma snahu.
@3@stage "Jasné, že je to najalibistickejšia odpoveď, ktorá zväčša naznačuje nevedomosť opýtaného a navyše často, keď sa na niečo pýtam, chcem vedieť názor, alebo postoj človeka k danej veci."
To je blbost. Napriklad v IT kruhoch sa utfg (use the fucking google) pouziva dost casto a vobec to nenaznacuje nevodomost opytaneho. Jednoducho ludia s know-how nemaju cely den vyhradeny pre blbcov a taktiez vedia co su lamy zac (ved vsetci sme boli lamy ) a vedia, ze to neskonci pri jednej elementarnej otazke, ale pri celom komplexnom probleme. A ked niekto nevie zaklad nech ide do riti a nech si to najskor nastuduje
Viest niekoho za rucicku je vysledkom dnesnej neschopnej mladeze (nie len na internete). Mlade baby v 18tich nevedia varit a mladi chalani ani poriadne vymenit zasuvku, ci obycajnu ziarovku.. Proste ziadna iniciativa, len daj daj.
kokos co riesite... mna zase vysiera ked sa ma ludia pytaju na sprostosti... samozrejme ze poviem najdi si na googli a k myslienke ze je to lepsie hladat na wiki je asi dost ze hlupe kedze google ti najde priamo entry aj na wiki.
@Tommyhot@18 Presvedčil si ma. Asi máš pravdu. Aj na warez fórach si nikto hneď nič nepýta, ale najprv hľadá, či už to tam nie je. Ale týka sa otázok, ktorých odpovedi sú zadefinovateľné, nie názorových. Ale diskusie typu Kde, kto a čo je...? nemajú v podstate hlbší zmysel, čiže by som tu s kľudom prežil aj bez nich.
Btw. v podstate rovnaká odpoveď ako "vygoogli si!" je aj, že "takáto téma tu už bola!" Ale neviem, či sú tu staršie diskusie vyhľadateľné podľa slovných tagov, aby sa dalo takto odpovedať.
záleží.. ale väčšina ľudí informácie ani nehľadá, len založí forum a potom dostáva veľké množstvo odpovedí, ktoré s tým nemajú nič spoločné.. témy sa opakujú.. sú nezmyselné a občas naozaj neinteligentné.. naozaj je to veľa krát len lenivosť.. myslím že má väčšinovú prevahu.. ban za také čosi určite nie.. skôr za každý deň sa opakujúce fora..
záleží od otázky... ak je to totálna banalita, automaticky utfg, nemám rada ľudí, čo ma používajú ako wikipédiu len preto, že sa im proste nechce samostatne myslieť a hľadať odpovede... naopak, ak sa jedná o problém alebo tému, pri ktorej je dôležitý aj môj názor, alebo treba niečo naozaj vysvetliť, alebo názorne ukázať, pokojne nad tým strávim aj pol dňa aby bol ten človek spokojný a mal v tom jasno... chápem, že internet je zahádzaný tonami odpadu v ktorom sa občas dosť ťažko hľadá uspokojivá/správna/objektívna odpoved´ alebo riešenie, ale za pokus to vždy stojí
@stage ono je rozdiel ked sa niekto spyta "ako spravim.., ako najdem.., ako hento..., ako tamto..." a ked sa niekto spyta "ako spravim vec XYZ, nasiel som info len o ABCD a neviem si dalej rady". Chapes co tym chcem povedat, nie?
A samozrejme je rozdiel medzi otazkou "ako spravim..." a "aky mate nazor na vec XYZ".. Pri prvej otazke posielam do fucka (ak nevidim ziadnu iniciativu zo strany pytajuceho sa), pri druhej sa zapojim do diskusie (ak teda nejde o otazku, na ktoru je dopredu jasna odpoved)..
Neviem ako funguje vyhladavac, ale stavim sa aj o trenky, ze novoregistrovani useri sem hodia 1536. x tu istu temu bez toho aby skusili najskor hladat.. Som/bol som adminom/moderatorom na viacerych forach a vsade je to o tom istom.. Akurat na inych forach si admini a moderatori robia svoju pracu tak ako treba. Ak je pravidlo X, tak pri poruseni sa uplatni postih Y. Tu na birdzi je vieme aka situacia
Súhlasím s @tommyhot , inak už vidím, ako sa to udržiava a všetci takíto "vinníci" (čítaj: na Birdzi je za hrsť iných, horších vecí, ktoré by sa mali trestať skôr, toto je len veľmi subjektívna príčina), skončia s jednodňovým banom, keď už teraz to vyzerá tak, že adminom padne zaťažko kontrolovať obsah fóra
Suhlasim s @Tomas aj ked sa mi cely ten text nechcel citat
Informacie na googli su casto zavadzajuce... okrem toho na googli mozeme najst tisic roznych odpovedi z toho 999 zlych a nemusime sa dopatrat k tej spravnej alebo k tej co by nam najviac pomohla.
Dalej my zijeme realny kolobeh zivota, nie modelove situacie, ake nam casto krat ponukaju odbornici a studovani ludia , mozu mat sice pravdu ale len clovek s potrebnou skusenostou, ktory to zazil nam obvikle poda uspokojujucu odpoved a aj nam pomoze.
Za dalsie forum sluzi na to, aby tu ludia rozoberali aj svoje problemy (okrem ineho) a keby bola google odpoved na vsetko nemalo by zmysel aby nejake forum vobec existovalo.
A na zaver keby neexistovali fora, kde sa seriozne s beznimi ludmi prejednavaju rozne zivotne otazky ci problemy, google by nemal co hladat.
No ale,spýta sa niekto neaku fakt pičovinu,že aky je podla nas ten a ten mobil,či napr. čo stojí vybavenie cest. pasu,tak prečo si to nenájde na googli?
Často to odporučam luďom.
VŽDY najprv googlim,až potom sa pýtam,a to ohladom všetkého.
Mne sa to nestava, pretoze takmer vsetko sa da najst na google. Jedine otazky na osobne postoje ludi sa pytam ludi.
A ak nahodou je to fakt zle, tak sa to pytam na diskusnom fore k danej problematike, cize na nastavenie stepmanie sa budem pytat na forach stepmanie a podobne.
Ked sa vsak niekto mna fakt pyta na blbosti typu "co je to bager?", tak ho poslem na google, lebo to je ta slusnesia z dvoch moznych odpovedi. druha je poslat ho niekam do prdele. Ved predsa ja nie som vykladovy slovnik, nie som encyklopedia ani prekladovy slovnik...
to akurat ukazuje nevzdelanost toho, ktory nieco take povie... z toho totiž hned vsetkym naskoci, ze to nevie.... a navyše, ak sa dotyčný chce nad niekoho povyšovať, mal by si najprv dať stoličku pred zrkadlo a stráviť tam zopár hodín, aby najprv vedel o sebe, kým niekoho poníži
@tomas tak, ale pozri... v 90% prípadoch keď som sa s tým stretol to bolo použité oprávnene. áno, je dosť nepríjemné dostať takúto odpoveď, ale keď niekto vyslovene lenivé a sprosté tágo čo sa spolieha, že mu niekto vždy hodí pečené holuby do náručia aj keď sa opýta na 300 razy diskutovanú banalitu ktorú vygoogli aj cvičený šimpanz, nech sa potom na nikoho nehnevá...
Google je azda najsilnejší nástroj čo sa týka vyhľadávania informácii, tak prečo by sme mali podporovať nesamostatných lenivcov (a dovolím si tvrdiť, že miestami až parazitov) v tom, aby svojou pohodlnosťou a neschopnosťou obťažovali ostatných ?
Samozrejme, som za akúkoľvek diskusiu, ale neschopnosť pracovať s Googlom v dnešnej dobe považujem za negramotnosť... a ak chceš takýchto ľudí podporovať, nech sa páči
túto frázu nepovažujem za prejav arogancie alebo nevedomosti... koľkokrát sa ma niekto niečo opýtal, nevedela som tak som poradila dotyčnému nech skúsi google, jeho odpoveď bola, že to sa ťažko hľadá a keď som ja zadala do vyhľadávača jeho otázku a prvý odkaz poskytol odpoveď, tak ozaj neviem či ja som bola tá húpa,alebo čo...
to isté pri hľadaní pesničiek, občas sa fakt stačí len posnažiť a veľa vecí cez google človek nájde...
samozrejme ak sa niekto pýta na názor a odporučia ho na google, je to čudné... i keď aj v tomto prípade, je možné nájsť už existujúce diskusie na danú tému, takže toto odporúčanie je v podstate úplne v pohode
lebo ked vsetko...podla niektorich vysie "geniou" si ma clovek hladat na nejakom ....virusami zaplavenom googli, tak naco je potom forum? aky ma zmysel? a to nehovorim ani otom, ze ked clovek hlada len nejaky konkretnu info, tak na debilnom googli to ukaze miliardu stranok,a teraz hladaj.....a tu daco najst v starsich anketach je prakticki nemozne, ciastocne za to moze absolutne nedorobeni system vyhladavania.
takze nechapem co tu par ludiii hore,spekuluje. ked chcu nejake "intelektualne" diskusie, nech idu na iny web. lebo toto je web pre mladich a teenagerou, ktori sem pridu pre radu,informaciu....a nie preto aby ich tu miestny "intelektualovia" sprdly .......
myslim ze kebyze das ban za takuto vec, tak je to jasny naznak toho,ze birdz ide do prec. Uz len to, kolko si si ty vyprodukoval ohladom jednej odpovede, by malo stacit na ban. Tynto sposobom to moze nabrat smer, ze aj ked niektop odpovie "nie", tebe sa to nebude pacit a budes mat strasnu potrebu davat o tom hlasovat a riesit to na 3-4 dalsich diskusiach.
mozno si este nedorastol na ulohu "spravcu" takejto komunity
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Ale i keď je to trápna odpoveď, za všetko dávať ban sa mi zdá nedemokratické. Nechajme ľudí, nech sa vyjadrujú ako považujú za správne a tí druhí si sami na nich urobia názor.
toľko na moju obhajobu
ďakujem, za tvoje áno daj ban
Ak niekto nepreukaze snahu, preco by sa mali unuvat ostatni?
Ine je, ked pride niekto na forum, chce riesit komplexny problem a uz ma nejaku kostru. Ma sa o co opriet a ostatni vidia, ze dotycny ma snahu.
@3 @stage "Jasné, že je to najalibistickejšia odpoveď, ktorá zväčša naznačuje nevedomosť opýtaného a navyše často, keď sa na niečo pýtam, chcem vedieť názor, alebo postoj človeka k danej veci."
To je blbost. Napriklad v IT kruhoch sa utfg (use the fucking google) pouziva dost casto a vobec to nenaznacuje nevodomost opytaneho. Jednoducho ludia s know-how nemaju cely den vyhradeny pre blbcov a taktiez vedia co su lamy zac (ved vsetci sme boli lamy ) a vedia, ze to neskonci pri jednej elementarnej otazke, ale pri celom komplexnom probleme. A ked niekto nevie zaklad nech ide do riti a nech si to najskor nastuduje
Viest niekoho za rucicku je vysledkom dnesnej neschopnej mladeze (nie len na internete). Mlade baby v 18tich nevedia varit a mladi chalani ani poriadne vymenit zasuvku, ci obycajnu ziarovku.. Proste ziadna iniciativa, len daj daj.
Btw. v podstate rovnaká odpoveď ako "vygoogli si!" je aj, že "takáto téma tu už bola!" Ale neviem, či sú tu staršie diskusie vyhľadateľné podľa slovných tagov, aby sa dalo takto odpovedať.
A samozrejme je rozdiel medzi otazkou "ako spravim..." a "aky mate nazor na vec XYZ".. Pri prvej otazke posielam do fucka (ak nevidim ziadnu iniciativu zo strany pytajuceho sa), pri druhej sa zapojim do diskusie (ak teda nejde o otazku, na ktoru je dopredu jasna odpoved)..
Neviem ako funguje vyhladavac, ale stavim sa aj o trenky, ze novoregistrovani useri sem hodia 1536. x tu istu temu bez toho aby skusili najskor hladat.. Som/bol som adminom/moderatorom na viacerych forach a vsade je to o tom istom.. Akurat na inych forach si admini a moderatori robia svoju pracu tak ako treba. Ak je pravidlo X, tak pri poruseni sa uplatni postih Y. Tu na birdzi je vieme aka situacia
Informacie na googli su casto zavadzajuce... okrem toho na googli mozeme najst tisic roznych odpovedi z toho 999 zlych a nemusime sa dopatrat k tej spravnej alebo k tej co by nam najviac pomohla.
Dalej my zijeme realny kolobeh zivota, nie modelove situacie, ake nam casto krat ponukaju odbornici a studovani ludia , mozu mat sice pravdu ale len clovek s potrebnou skusenostou, ktory to zazil nam obvikle poda uspokojujucu odpoved a aj nam pomoze.
Za dalsie forum sluzi na to, aby tu ludia rozoberali aj svoje problemy (okrem ineho) a keby bola google odpoved na vsetko nemalo by zmysel aby nejake forum vobec existovalo.
A na zaver keby neexistovali fora, kde sa seriozne s beznimi ludmi prejednavaju rozne zivotne otazky ci problemy, google by nemal co hladat.
Často to odporučam luďom.
VŽDY najprv googlim,až potom sa pýtam,a to ohladom všetkého.
A ak nahodou je to fakt zle, tak sa to pytam na diskusnom fore k danej problematike, cize na nastavenie stepmanie sa budem pytat na forach stepmanie a podobne.
Ked sa vsak niekto mna fakt pyta na blbosti typu "co je to bager?", tak ho poslem na google, lebo to je ta slusnesia z dvoch moznych odpovedi. druha je poslat ho niekam do prdele. Ved predsa ja nie som vykladovy slovnik, nie som encyklopedia ani prekladovy slovnik...
Google je azda najsilnejší nástroj čo sa týka vyhľadávania informácii, tak prečo by sme mali podporovať nesamostatných lenivcov (a dovolím si tvrdiť, že miestami až parazitov) v tom, aby svojou pohodlnosťou a neschopnosťou obťažovali ostatných ?
Samozrejme, som za akúkoľvek diskusiu, ale neschopnosť pracovať s Googlom v dnešnej dobe považujem za negramotnosť... a ak chceš takýchto ľudí podporovať, nech sa páči
to isté pri hľadaní pesničiek, občas sa fakt stačí len posnažiť a veľa vecí cez google človek nájde...
samozrejme ak sa niekto pýta na názor a odporučia ho na google, je to čudné... i keď aj v tomto prípade, je možné nájsť už existujúce diskusie na danú tému, takže toto odporúčanie je v podstate úplne v pohode
a nechcel som nadavat...
lebo ked vsetko...podla niektorich vysie "geniou" si ma clovek hladat na nejakom ....virusami zaplavenom googli, tak naco je potom forum? aky ma zmysel? a to nehovorim ani otom, ze ked clovek hlada len nejaky konkretnu info, tak na debilnom googli to ukaze miliardu stranok,a teraz hladaj.....a tu daco najst v starsich anketach je prakticki nemozne, ciastocne za to moze absolutne nedorobeni system vyhladavania.
takze nechapem co tu par ludiii hore,spekuluje. ked chcu nejake "intelektualne" diskusie, nech idu na iny web. lebo toto je web pre mladich a teenagerou, ktori sem pridu pre radu,informaciu....a nie preto aby ich tu miestny "intelektualovia" sprdly .......
mozno si este nedorastol na ulohu "spravcu" takejto komunity
Niektori ludia si totizto nedokazu s nicim poradit sami a obtazuju ostatnych otazkami na ktore si mozu lahko najst odpoved aj sami.
Ide o to najst tu spravnu hranicu.
Myslim si ze ludia krorí sa na vsetko hned pytaju, nezamyslia sa nad tym a nepatraju aj sami po odpovediach su tak trochu obmedzeni.