Tak ako psychika človeka je veľmi veľmi komplikovaná na pochopenie. Nikdy nevieš z čoho ti "drbne". Cítil sa nepochopený,nevypočutý,sám, s nervami v koncoch, nemal sa s kým porozprávať. Hmm samovražda-najľahšia cesta úniku.. a nie vždy najľahšia je aj najlepšia..Nikto nevie čo sa takemu človeku v danom okamihu odohráva v hlave :/ nanešťastie
nerad, ale keď som sa dlho nevedel zmieriť s mojou inou orientáciou tak som to pár krát skúšal, raz takmer úspešne :-| V tej chvíly som to bral ako najlepšie "riešenie". Smutné na tom všetkom je, že príčinou sú iní ľudia. A keď už to ten chudák spraví, tí istí ľudia zase budú múdri že nevedia prečo a aké je to úbohe.
@christopherpd Suhlasim so vsetkym, cos napisal az na to, ze za to mozu ini ludia. Ini ludia za to nemozu, len mozno ciastocne mozu za ten napad. Ale aj ten napad je len sumarom toho, ako jedinec samotny vnima veci a nakolko si co vsetko pripusta. Tiez som stravila par tyzdnov v nalade, kde som na taketo bezvychodiskove situacie nachadzala jedine a definitivne riesenie, hoci som sa nikdy nedostala tak daleko, ze by som to skusala. Ale nikdy by som neobvinila nikoho ineho, ako seba za svoju hlupu slabomyselnost. Zvalit to na druhych - to je to najlahsie, to by vedel kazdy.
@flussica no, zoberem teda môj príklad - homosexualita. Internet je plný názorov že je to choroba a treba "to" liečiť/strielať, proti prírode, úchylka z nudy, niečo na úrovni pedofílie, alebo klasicka fráza že je to proti biblii a pod. Pre mňa ešte horšie bolo, keď takéto názory prejavovali ľudia z mojho okolia ktorých dobre poznám, a hlavne rodina! Pri tom absolútne netušia o čo ide. Jediné čo vidia je, že si chalani radi rozťahujú prdel. (lol!!!) Vôbec ich ani len nenapadne že tu ide o skutočnú lásku presne takú istú ako u hetero. Ešte keď sa ktomu pridajú rôzne hitlerjugend skupinky s ich chuťou zbiť každého iného... No a tak keď hms človek žije v takomto prostredí, čo ho asi začne časom napadať? Radosť žiť! Myslím si, že kebyže takéto názory neexistujú, nikdy by sa nikto nebál povedať že je iný.
Toto už však mám (celkom úspešne) za sebou. Teraz ma však zase trápi, že je problém nájsť si trvalý vzťah lebo sa boja, čo by sa mohlo stať keď na to niekto príde. Všetci chcú len do postele a ahoj. Ja si radšej počkám na toho pravého
asi si každý pomyslí že som blázon ale sám som mal také myšlienky, no našťastie som stretol osobu kvôli ktorej sa mi vážne oplatí žiť a je tým najlepším čo ma mohlo stretnúť..
@christopherpd Niektore z tych nazorov su hluposti, s inymi sa zas suhlasit da, takze je to take.. no, no.. V ziadnom pripade by to vsak nemal byt dovod pre sikanaciu a vysmech, bohuzial si niektori hetero "nadludia" myslia, ze su normalnejsi, ako ti, co su "ini", co je smutne. V kazdom pripade, hoci tento pristup od okolia rozhodne na sile psychiky nepridava - to je jasne - sa ale silny clovek nesmie bat byt tym, kym naozaj je a nie to dusit v sebe a mysliet na blbosti. To vedie tak mozno k schizofrenii, nie vsak k rieseniu.
Ale este stupidnejsi pripad je to povedat a potom mysliet na samovrazdu. Jasne, ze ked sa vyhlasi nieco, co este stale vacsinova spolocnost povazuje za skazene, kladne ovacie z toho asi nebudu. S tym sa musi pocitat a ked sa aj napriek tomu niekto rozhodne ist proti vseobecnej lzi a presadit mensinovy pristup, treba to nejak prejst. Skor ci neskor ta pociatocna averzia a sok opadnut musi.
Samozrejme, ze je horsie, ak necitis podporu ani len na strane vlastnych priatelov a rodiny. Nasi su nastastie liberalnejsi, ale proti konzervativnej vychove tazko nieco narobis. To beriem. Co vsak stale neznamena, ze je samovrazda neegoisticka a rozumna. vravis vsak, ze uz to mas za sebou, takze vsetko, o com pisem, si uz zrejme davno pochopil alebo aspon si sa s tym nejako vyrovnal. Necudo, si urcite inteligentny a rozumny muz a taki ludia byvaju nakoniec vdzy dost silni, hoci musia celit omnoho vacsim problemom, ako niekto, koho nic netrapi.
A ten druhy problem (o hladani toho praveho partnera), ten tu bude stale. Je urcite tazsie si najst partnera rovnakeho pohlavia, nez opacneho, lebo ich je proste menej a to je nezvratitelny fakt, bodka. Plus este samozrejme to, ze mnohi si to nechcu priznat, kedze postoj verejnosti maju zafixovany rovnako negativisticky, ako si mal Ty. Ale predsa si myslim, ze doba pokrocila a ze i tito ludia su cim dalej tym viac akceptovani. Tak mi neostava, nez Ti zapriat pevnu volu a trpezlivost. Raz sa to podarit musi .
(PS: Nie, ze by som bola optimista. Matematicky sa to podarit musi.)
a doplnim... ze som nazoru, ze nikdy nie je nic take zle aby sa to nedalo nejako zvladnut... naozaj nikdy nic.
Ti, ktori nad samovrazdou rozmyslaju dlho a planuju ju, si do hlavy vacsinou vsugeruju, ze svet sa na nich vykaslal a pritom si neuvedomia, ze to oni sa uzavreli pred svetom a moznou pomocou...
O tych, ktori to urobia len tak z nejakeho popudu {pubertalne deti, dospeli, prehnane nestastni kvoli hlupostiam - holka, co sa zabila kvoli tokio hotel napriklad} vacsinou aj tak skoncia tak, ze sa im to nepodari, pripadne ak sa im to podari, neskutocne velmi ublizia okoliu a mozno keby mohli, tak by si to na druhykrat rozmysleli.
Jasne, ze nemozem vediet co za problemy moze dany clovek mat, nemam ani ponatia cim vsetkym si mozno musi prechadzat {nemyslim len spolocnost, ale hlavne stavy v jeho hlave} ale aj tak mi pride siahnut si na zivot, zbabele a zufale a sebecke. Vsetko sa da zvladnut... a ked sa na nieco pozerame spatne s odstupom casu, stale zistime, ze to nebolo az take hrozne ako sa nam to zdalo byt v tej chvili.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Kazda samovrazda je vinou okolia cloveka a tato vina je podielovo rozdelena.
Inak súhlas s @7
Toto už však mám (celkom úspešne) za sebou. Teraz ma však zase trápi, že je problém nájsť si trvalý vzťah lebo sa boja, čo by sa mohlo stať keď na to niekto príde. Všetci chcú len do postele a ahoj. Ja si radšej počkám na toho pravého
asi si každý pomyslí že som blázon ale sám som mal také myšlienky, no našťastie som stretol osobu kvôli ktorej sa mi vážne oplatí žiť a je tým najlepším čo ma mohlo stretnúť..
Ale este stupidnejsi pripad je to povedat a potom mysliet na samovrazdu. Jasne, ze ked sa vyhlasi nieco, co este stale vacsinova spolocnost povazuje za skazene, kladne ovacie z toho asi nebudu. S tym sa musi pocitat a ked sa aj napriek tomu niekto rozhodne ist proti vseobecnej lzi a presadit mensinovy pristup, treba to nejak prejst. Skor ci neskor ta pociatocna averzia a sok opadnut musi.
Samozrejme, ze je horsie, ak necitis podporu ani len na strane vlastnych priatelov a rodiny. Nasi su nastastie liberalnejsi, ale proti konzervativnej vychove tazko nieco narobis. To beriem. Co vsak stale neznamena, ze je samovrazda neegoisticka a rozumna. vravis vsak, ze uz to mas za sebou, takze vsetko, o com pisem, si uz zrejme davno pochopil alebo aspon si sa s tym nejako vyrovnal. Necudo, si urcite inteligentny a rozumny muz a taki ludia byvaju nakoniec vdzy dost silni, hoci musia celit omnoho vacsim problemom, ako niekto, koho nic netrapi.
A ten druhy problem (o hladani toho praveho partnera), ten tu bude stale. Je urcite tazsie si najst partnera rovnakeho pohlavia, nez opacneho, lebo ich je proste menej a to je nezvratitelny fakt, bodka. Plus este samozrejme to, ze mnohi si to nechcu priznat, kedze postoj verejnosti maju zafixovany rovnako negativisticky, ako si mal Ty. Ale predsa si myslim, ze doba pokrocila a ze i tito ludia su cim dalej tym viac akceptovani. Tak mi neostava, nez Ti zapriat pevnu volu a trpezlivost. Raz sa to podarit musi .
(PS: Nie, ze by som bola optimista. Matematicky sa to podarit musi.)
a doplnim... ze som nazoru, ze nikdy nie je nic take zle aby sa to nedalo nejako zvladnut... naozaj nikdy nic.
Ti, ktori nad samovrazdou rozmyslaju dlho a planuju ju, si do hlavy vacsinou vsugeruju, ze svet sa na nich vykaslal a pritom si neuvedomia, ze to oni sa uzavreli pred svetom a moznou pomocou...
O tych, ktori to urobia len tak z nejakeho popudu {pubertalne deti, dospeli, prehnane nestastni kvoli hlupostiam - holka, co sa zabila kvoli tokio hotel napriklad} vacsinou aj tak skoncia tak, ze sa im to nepodari, pripadne ak sa im to podari, neskutocne velmi ublizia okoliu a mozno keby mohli, tak by si to na druhykrat rozmysleli.
Jasne, ze nemozem vediet co za problemy moze dany clovek mat, nemam ani ponatia cim vsetkym si mozno musi prechadzat {nemyslim len spolocnost, ale hlavne stavy v jeho hlave} ale aj tak mi pride siahnut si na zivot, zbabele a zufale a sebecke. Vsetko sa da zvladnut... a ked sa na nieco pozerame spatne s odstupom casu, stale zistime, ze to nebolo az take hrozne ako sa nam to zdalo byt v tej chvili.