Čo si myslite o znameniach ? veri te na ne ? Nemyslim momentalne tie denne horoskopi, čo je uplna pičov*na, ale na niečo take ako je usporiadanie planet a to že kdo sa kedy narodí, či ma den narodenia niečo spoločné s tým ako dopadneme v buducnosti?
@torpedo08 mam kamoša ktori to tak trocha sledoval, a ked sme sa raz zakecali do tejto temy tak som ho vyzval nech ma skusi odhadnuť, najpr ze ake som znamenie, netrafil sa , ale ked som mu povedal znamenie tak si povedal ze jasne, nasledne som ho vyzval nech mi skusi prezradit podla znameny ze aka som osobnost a z vacsej casti sa trafil, mohlo to byt aj tym ze ma pozna dlho a odhadol, no cerpal viac z toho co si precital o horoskopoch
dal som si spravit charakteristiku podla astrologie, cize datum narodenia, presny cas, miesto, moje meno atd a podla usporiadania planet a vsetkych tych somarin mi vysli celkom zaujimave a pravdive veci.
ale dalej sa tym nezaoberam, ani neviem ci to bola nahoda alebo to ma nejake realne opodstatnenie. kazdopadne, bolo to zaujimave. nieco podobne som nasiel aj na nete a vysli mi viac-menej podobne veci.
@trdelniiiq pocul som aj o takom ze partnersky horoskop kde zadas miesta casi a datumi narodenia oboch partnerov, a vyjdu ti niekedy celkom zaujimave veci, ako ja moc na taketo veci neverim, kazdopadne je to zaujimave
@ork92 jj, to som tiez nasiel. tazko mi je vyjadrit sa k niecomu takemu, ked neviem, nakolko je to pravdive a ani sa tym nezaoberam, nevyhladavam si ziadne informacie, nic.
ale prekvapilo ma, ze mi tam vysli take veci, ktore su fakt az uplne konkretne a take, ktore v ziadnom horoskope ani nikde nenajdes.
Tak ja som si celý život myslel, že na mňa moje znamenie sedí ale popravde mám veľkú časť z toho predchádzajúceho. Ale áno dá sa to odlíšiť. Ja to však rozpoznám len u znamení, ktoré sa správajú tzv. typicky... Nie všetkých odhadnem
tá charakteristika je nastavená tak všeobecne, že sa hodí úplne na každého alebo teda aspoň na väčšinu, resp. si myslíš, že sa na teba hodí. To isté sa deje keď si začneš čítať príznaky nejakej choroby. Tiež zrazu zistíš, že máš viaceré typické príznaky
Ono to je velmi komplexna zalezitost a nemalo by sa to brat len cisto na znamenie.... treba tam uvazovat o mnohych dalsich veciach, postaveni ascendenta, descendenta; postavenie luny/slnka/inych planet, a samozrejme velmi dolezity je cas narodenia
Ked sa toto dodrzi, tak to krasne sedi
musela by som tomu viac rozumiet, ako tie hviezdy konkretne maju vplyv na cloveka, kym by som tomu verila. ako vsimam si, ze poznam zakriknute ryby a puntickarske panny, atd, ale nepride mi to dost, aby som sa prezentovala, ze verim horoskopom. nepoznam ani znamenie kazdeho znameho, cize to moze byt len nahoda...ja si citam az stare horoskopy a potom sa smejem, ci vyslo
Astrológia je dokladom úbohosti subjektivity a ničotnosti ľudskej individuality, vedúc k tomu, že vzťahuje všetko, dokonca aj pohyby obrovských vesmírnych telies, na seba a svoj úbohý život. Od každej myšlienky mieri rovno k sebe...
ja som tiez uz par ludom odhadla znamenie, a aj na mna moje celkom sedi, dokonca ludi, ktorych zvyknem obdivovat alebo s nimi volaco mam, su takmer vzdy skorpioni, a dokonca to pise aj v mojom horoskope, ze idealna kombinacia je skorpion. ale cojaviem, dajak sa tym nezaoberam
Postavenie planét určite neovplyvní budúcnosť, to môže len sám človek. A nemyslím si, že to má niečo dočinenia s charakterom - ten sa vyvýja v určitých štádiách a nie len v ten jeden mesiac, keď sú planéty usporiadané v určitom znamení.
nezaujimam sa o tieto veci, aj ked vesmir istotne ukryva vela tajomstiev, aj ked su veci ktore z charakteristiky znamenia ryb na mna sedia ale to je asi vsetko
No priznám sa, že charakteristiky znamení lunárneho zverokruhu takmer ani nepoznám (shame on me, asi by som to mal dohnať ), čínsku astrológiu však poznám 100x lepšie a verím jej. Ale samozrejme neverím všetkému čo čítam, informácie z rôznych zdrojov si navzájom odporujú (to znamená že niektoré sú nepravdivé), dokonca aj v knižných publikáciách som našiel chyby. Čiže treba do toho zapojiť aj vlastné myslenie. Je to filozofia, nedá sa to pochopiť za jeden víkend, ani za dve...
Myslím že je to robené tak aby to sedelo viac-menej na každého človeka.
Si pamätám ako som takto počas diskusie tuná na birdzi s nejakou zástankyňou znamení povedal nech mi povie svoje znamenie, napríklad povedala že je vodnár tak som zobral charakteristiku rýb a prepísal som ho tak že všetky zmienky o rybách som prepísal na vodnára. A to dievča povedalo že tá charakteristika na ňu sedí. Čiže jednoducho tie znamenia sú písané tak aby sedeli na 90% populácie
Znamenia zverokruhu ma velmi zauimaju. Som vodnar a sedi to na mna. Mimochodom zverokruhov je viac. Dokonca jeden ma aj 13 znameni (znamenie hadonos medzi skorpionom a strelcom) je to viac zlozite nez len sedi a nesedi na mna popis znamenia ktore sa i tak prekryvaju s kazdym vedlajsim a vplyva rozne aj na ostatne. Ked si clovek zacne vsimat podobnosti ludi v rovnakom znameni a nie podla popisov ktore sa casto az diametralne lysia da sa naucit odhadnut znamenia napriklad aj podla pohladu cloveka. moja ispesnost pri tipovani je okolo 40-60% a niektore sa hadaju dost tazko.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ale dalej sa tym nezaoberam, ani neviem ci to bola nahoda alebo to ma nejake realne opodstatnenie. kazdopadne, bolo to zaujimave. nieco podobne som nasiel aj na nete a vysli mi viac-menej podobne veci.
ale prekvapilo ma, ze mi tam vysli take veci, ktore su fakt az uplne konkretne a take, ktore v ziadnom horoskope ani nikde nenajdes.
Ked sa toto dodrzi, tak to krasne sedi
ale je to divne
a k teme: nie neverim na take veci a samotni astronomovia sa astrologom smeju, ze su to hluposti, @19 suhlas
Si pamätám ako som takto počas diskusie tuná na birdzi s nejakou zástankyňou znamení povedal nech mi povie svoje znamenie, napríklad povedala že je vodnár tak som zobral charakteristiku rýb a prepísal som ho tak že všetky zmienky o rybách som prepísal na vodnára. A to dievča povedalo že tá charakteristika na ňu sedí. Čiže jednoducho tie znamenia sú písané tak aby sedeli na 90% populácie