@puco90@7@90 riešeným problémom ale asi nie je preľudnenie (teda, osobne ma celkom bantuje, ale to je na inú diskusiu)
ale práve ničenie životného prostredia, nerovnováha v ekosystémoch
a priepasť medzi soc. vrstvami z hľadiska ekonomického + zlá distribúcia prírodných zdrojov
nemam ich rad... namiesto propagovania a pretlacania skutocnych rieseni sa chcu len zviditelnit... bojuju proti tazbe ropy a elektrarnam, ale vsetci jazdia na autach a doma si posedia pred TV a PC...
@stratenaaexistencia To je stare indianske prislovie, starsie ako hoc kto z greenpeace. Ak chces viac takychto citatov, skus si pozriet rec nacelnika Seattla. Trebarz:
nemyslim si nic. niekedy mozno... urcite... casto aj prehanaju, ale inak to ludom nedojde. myslim si, ze hlavne v tych 90. rokoch naozaj urobili kusisko prace a zasluzili sa o poriadny rozvoj ekologie a environmentalistiky. dnes uz ich cinnost nie je taka dolezita, ani o nich tolko nepocut...
@puco90 preľudnenie neexistuje, na zemi je kopec miesta a to, že sa všetci tlačia do mrakodrapov a miest neznamená absolútny kolaps priestoru. mimo toho, ak by sme konečne prestali znečisťovať a odlesňovať, tak by to všetko bolo fajn + @15
inak ta posledna otazka, 4 roky som studovala zivotne prostredie, prave asi preto by som pre Greenpeace robit nechcela, vlastne by som vobec nechcela robit v odbore, lebo bud clovek robi pre sukromnu firmu a musi ututlavat, alebo robi na urade s tupcami, kde si ti sukromnici chodia zaplatit a predplatit bezproblemove jednanie, alebo clovek robi pre nejaku takuto organizaciu, co zas nafukuje, sliape kazdemu na otlaky a celemu okoliu je len na smiech. nie dik.
@spactatus na zemi je kopec miesta, kde by si bývať určite nechcel/nemohol, musíš niečo konzumovať, kupovať, jazdiť, spotrebovať energie a vyrábať odpad.
@spactatus ze preludnenie neexistuje... tvl toto je moc...
A ani do mrakodrapov sa ich nezmesti nekonecno, každý človek nepotrebuje len byť v mrakodrape, on potrebuje jesť, treba zohnať jedlo, potrebuje pit, potrebuje XXXXXXX veci co sa ťažia zo Zeme a potom su globálne problémy... a 3. svetova...
Vidíme ze Čína ma XXL spotrebu, potrebuje viacej ropy tak kradne Vietnamu ostrovy so zasobami ropy a hrozi tam konflikt...
Proste čím viac ľudí, tým viacej sa musia peniaze deliť az kým nebudú žiadne, + sme v kapitalizme, čiže 1% ľudí ma miliony a ostatný žijú v chudobe ..
@spactatus normalna, nevyuzita poda na Zemi uz takmer ani neexistuje... bud su tam lesy, ktore potrebujeme, polia, ktorym lesy ustupuju, lebo ich potrebujeme aby sme mali co zrat, alebo je to naozaj oblast, kde nemoze byt nic kvoli zlej kvalite pody, nedostatku vody, nadmorskej vyske atd. ... alebo je to obytna alebo priemyselna zona. mrakodrapy sa stavaju prave preto, ze nemozes prist na ryzove pole, ktore cele to mesto zivi a postavit si tam len tak dom. porozmyslaj nabuduce skor, nez nieco taketo napises...
@sob3k jak mozes vypustit takuto somarinu? greenpeace je nezavisla organizacia neprijima ziadne peniaze od vlady, skoly, ani ziadnej inej organizacie...vsetky peniaze ktore ma je od dobrovolnikov z celeho sveta (je to zhruba tri miliony ludi) alebo z dvoch percent darovanych dani...kym nieco taketo napises do eteru, zisti si o tom viac.
@28@33 s tými mrakodrapmi ste si to dajak vzali po svojom, myslela som tým to, že ľudia sa tam pchajú a pritom hovoria, že je preľudnenie - no prosím, keď sú leniví žiť vo väčšom priestore, tak prečo asi?
@kitty7 to len ty o nich nepocujes...momentalne je rozbehnuta kampan zachranme vcely, potom peticiu proti shell lebo chcu tazit ropu na arktide, takisto sa snazia o zavedenie bio pohonu namiesto uranu na Slovensku..velmi velka akcia bude 22.august na nemeckopolskych hraniciach kvoli dedine v ktorej cely zivot ziju ludia a chcu im to tam vsetko znicit pretoze je tam lozisko uranu...akcia ma nazov HUMAN CHAIN mozno si o tom uz pocula...ak nie kludne si to pozri na nete. Ja tam idem, ano, som clenka Greenpeace prave som dosla z jednej z vikendoviek Greenpeace
Moze sa pridat kazdy...
Mám kamaráta čo robí dobrovolníka, bola som na jednej ich prednáške , ukázal mi pár kampaní a aj veci ktoré dosiahli. Mne sa to celkom páči, nemám mat čo proti. Sú tam samí sympatáci, nič také typu podme obíjmat stromy + počula som že je to super vstupenka na festivaly zadarmo
@38 myslis ten priestor, kde su teraz lesy, pluca nasej Zeme? alebo ten priestor, co pokryva sneh a naozaj tam nie je vhodna poda pre pestovanie? nemozes pestovat hocico hocikde, ci sa ti to paci alebo nie
@39 nehovorim, ze nic nerobia, ale ze kedysi tie akcie boli vacsie a znamejsie, to je vsetko.
@insomniaa A tak isto si vediet transparentny ucet ako nasi politici a... Mimochodom, ak som bohaty clovek, ktory vlastni niekolko firiem dokazem darovat peniaze aj ako sukromna osoba, zaujimavy to fakt, ze? Dokonca aj cez inych ludi, pripadne nadacie
Financovanie takto velkych veci nikdy nieje ciste... Politicke strany, 3ti sektor, casto ani statne institucie ci hokejove kluby.
Napr. To ako pretlacaju solarne panely a obnovitelne zdroje, ktore nam ale omnoho neobnovitelnejsie devastuju ekosystem je az smiesne...
Napr.
Rockefeller Brothers Fund $1,080,000 2005
Rockefeller Family Fund $115,000 2005
Rockefeller Foundation $20,285 2001
Tu to mas dole: » www.activistfacts.com/organizations/1... ....
Rockefellerovci su sice filantropi, ale dodnes su aj industrialni magnati vlastniaci aspon ciastocne napr. ExxonMobil. Co take ExxonMobil napriklad robia? Products Fuels, lubricants, petrochemicals ...
Takze tak no
že sa často snažia bojovať za každú cenu proti niečomu, o čom vedia málo a v konečnom dôsledku to niekedy dopadne ešte horšie a spomaľujú výskum
nechcela
haha.
ja, keď som mala asi 12 tak som bola členom a furt mi posielali kadejaké materiály ale nikdy som im neodpovedala tak mi asi po 4 rokoch prestali posielať a asi ma vyradili
@greyness nedá sa byť členom občianskeho združenia až od 15-tich? ale vtipno mi, som si spomenul ako sa ségra stala členkou Ľudí proti rasizmu, ale celý aktivizmus končil tamtiež, že len dáke materiály poslali
@waagbistritz69 neviem vôbec toto. ak je to tak, tak som možno bola nejaký dobrovoľník alebo čo ja viem, čo ale určo som niečo bola a určo som nemala 15
ale kukala som stránku a môžeš sa stať dobrovoľníkom a nie je tam vekové obmedzenie, tak asi to som bola
@wordswontheal ak bol teraz na vikendovke v ruzobmerku urcite viem kto to je jasne, dufam, ze sa podpises aj za human chain a nalepsie by bolo keby si isla tam s nami kludne pozri si o tom viac info na nete a jasne, ze sa tam budeme aj zabavat vsak to je festival
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Napriklad sa mi nepaci, ze G v CR ignorovala celosvetovu kampan proti brindlicovemu plnyu a preto mi pridu nazory G tendencne.
ale práve ničenie životného prostredia, nerovnováha v ekosystémoch
a priepasť medzi soc. vrstvami z hľadiska ekonomického + zlá distribúcia prírodných zdrojov
@puco90 ja nehovorím o Antarktíde alebo Sahare, proste normálna, nevyužitá pôda
Platí rovnica....čím viac ľudí=tým väčšie znečisťovanie prírody...s tým neurobíš nič.
A ani do mrakodrapov sa ich nezmesti nekonecno, každý človek nepotrebuje len byť v mrakodrape, on potrebuje jesť, treba zohnať jedlo, potrebuje pit, potrebuje XXXXXXX veci co sa ťažia zo Zeme a potom su globálne problémy... a 3. svetova...
Vidíme ze Čína ma XXL spotrebu, potrebuje viacej ropy tak kradne Vietnamu ostrovy so zasobami ropy a hrozi tam konflikt...
Proste čím viac ľudí, tým viacej sa musia peniaze deliť az kým nebudú žiadne, + sme v kapitalizme, čiže 1% ľudí ma miliony a ostatný žijú v chudobe ..
Moze sa pridat kazdy...
@39 nehovorim, ze nic nerobia, ale ze kedysi tie akcie boli vacsie a znamejsie, to je vsetko.
Financovanie takto velkych veci nikdy nieje ciste... Politicke strany, 3ti sektor, casto ani statne institucie ci hokejove kluby.
Napr. To ako pretlacaju solarne panely a obnovitelne zdroje, ktore nam ale omnoho neobnovitelnejsie devastuju ekosystem je az smiesne...
Napr.
Rockefeller Brothers Fund $1,080,000 2005
Rockefeller Family Fund $115,000 2005
Rockefeller Foundation $20,285 2001
Tu to mas dole: » www.activistfacts.com/organizations/1... ....
Rockefellerovci su sice filantropi, ale dodnes su aj industrialni magnati vlastniaci aspon ciastocne napr. ExxonMobil. Co take ExxonMobil napriklad robia? Products Fuels, lubricants, petrochemicals ...
Takze tak no
nechcela
ja, keď som mala asi 12 tak som bola členom a furt mi posielali kadejaké materiály ale nikdy som im neodpovedala tak mi asi po 4 rokoch prestali posielať a asi ma vyradili
ale kukala som stránku a môžeš sa stať dobrovoľníkom a nie je tam vekové obmedzenie, tak asi to som bola
@smajdalf aky mas nazor na human chain?