Ak nejaký pár povie, že by nechcel priviesť dieťa na tento svet.
(nie z dôvodu nejakých sociálnych problémov, alebo že by nechceli väčšie záväzky alebo niečo také ...jednoducho z toho dôvodu, že by nechceli aby ich dieťa vyrastalo v takomto svete)
Vysvetlenie je jednoduché. Vidia, ako je to tu teraz, majú pocit, že to bude ešte horšie (plus možno pocit, že by nedokázali dať decku všetko to, čo by chceli a teraz nemyslím len materiálnu stránku veci). Proste nechcú, aby sa ich potomok musel zaoberať problémami, čo nastali alebo nastanú.
Toto je dúfam pochopiteľné.
A že prečo oni zostávajú na živote? Čo takto záväzky, ktoré ich tu držia a príde im nezodpovedné odchádzať len preto, že ich to tu nebaví?
Dieťa je kotva čo ťa pripúta k jednému miestu a musiš ho cca 25 rokov živiť a nakoniec sa odstahuje príde sem tam na návštevu a to je všetko...síce nejaké radosti prinesie ale aj nejaké tie financie odnesie... neviem čo to trepem som rozhorčený...
jednak mam predpoklady na to aby som bola zly rodic a potom je mi proste luto priviest dieta do tejto spolocnosti.. uz teraz je to nahovno a tym smerom ako to ide, nie som si ista ci chcem tie deti zbytocne trapit
@delusion mne to tiez pride divne...nechapem ako niekto nechce mat deti (a vacsinou z pohodlnosti.....).....ja si neviem predstavit, ze po mne nic...potopa....vlastne potomstvo je vlastne potomstvo....
@mielikki čiže pre nich nemá význam zachovať potomstvo? lebo svet ide dolu vodou ..hah, možno je to smiešne, ale príde mi to akoby brali svetu šancu zlepšiť sa... záležalo by to len na výchove ich detí, nie ? ..
@delusion je to kazdeho VLASTNE ROZHODNUTIE, ze to nevies pochopit je tvoj problem, nie problem daneho paru ....... ja tiez nechcem na tento svet priviest dieta
Ale tak boli časy, kedy mali záväzky len k tým hnusným ľuďom, čo ich nezodpovedne priviedli na tento svet a, čo si budeme navrávať, tí by si trest len a len zaslúžili
vieš čo je čudné na svete a a ľuďom? Nechú tu žiť, vravia že svet je zlý no ak majú zomrieť urobia všetko preto, aby mohli znova žiť a stavím sa že aj samovrahovia ktorí cítia že umierajú chcú žiť, pretože to je nie len pud sebazáchovy ale prosto život je super, jasné je tu veĺa antisuper vecí a ak sa tie vecí premnožia tak sa ani nečudujem ale nemyslím že keď má niekto smolu, musí ju mať aj potomok a navyše, čo ak práve ten potomok nejak zmení svet? alebo aspoň niečí život k lepšiemu
ani ja nechcem decko ...čo by som z nim robil ty vole
celkovo ma to neťahá žiť na jednom mieste vkuse a mať na krku deti a ženu ... viac sa mi páči sa často presúvať (sám) a točiť peniaze Ja musím sa proste stále niečo nové učiť a získavať vedomosti , premiestňovať sa a byť odmenený za prácu lebo ja mám pocit potom že mi zomrel život
Ja sa do ostatných ľudí nechcem starať, ale tak ako povedal @poke na svete je veľa super vecí a kto sa vie tešiť z maličkostí tak má super život aj keď naokolo to tak nevyzerá... A tá "maličkosť" môže byť to dieťa, veď kto by sa netešil zo smiechu dvojho dieťaťa...?
A nakoniec k kresťanského hľadiska na zemi trpíme preto, aby sme po smrti "si mohli užívať"
@delusion tak neviem či zmením pretože ten názor som už raz zmenil...
v 18stich som si povedal že do 25 rokov budem dom a rodinu. V 19 som už zarábal minimálnu mzdu krát 4 až 4,5 , žil som v prenájme hned pri Pražskom letisku atď proste na najlepšej ceste sa dostať k tomu čo som chcel ale potom som zistil že to nieje pre mňa taký život a odvtedy žijem tak ako je to popísané vyššie
@delusion tak zaprvé je to ich vec, čiže nie je nič čo by som si o tom pomyslel automaticky, proste názor, ani nie extrémne objavný, ani nie extrémne hlúpy, taký normálny.
zadruhé keď sa nad tým zamyslím, tak to pomerne dosť chápem.
zatretie, s tým aj tak trochu súhlasím, ale neviem či až tak že by som sa tým naozaj riadil v momente keď by som uvažoval či dieťa áno alebo nie a bolo by to priam aktuálne rozhodnutie. ale to je možno len skúsenosťami z vlastného života, čo nie je príliš objektívne meradlo, a dá sa povedať že si za taký názor na svet/život môžem do veľkej miery sám.
Ja si myslím, že je to každého osobná vec. Ak niekto netúži po dieťati, nie je na tom nič zlé. Ale zase takisto sa na deti netreba pozerať tak negatívne . Veď si zoberme, že ak by tak zmýšľali naši rodičia, ani jeden z nás by tu teraz nič nepísal, lebo by neexistoval. No "plodenie detí" by sa určite nemalo brať ako povinnosť či niečo podobné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
sama nechcem mať deti (aj keď z úplne iných dôvodov)
Asi by som sa niekoho takého spýtal, prečo pokračuje v živote na takom hroznom svete, keď preferuje neživot ...
Ale ak niekto povie doslova, že "nechce priviesť na svet dieťa", to nie je o dôvodoch a je to úplne normálne.
Toto je dúfam pochopiteľné.
A že prečo oni zostávajú na živote? Čo takto záväzky, ktoré ich tu držia a príde im nezodpovedné odchádzať len preto, že ich to tu nebaví?
ak sa par zhodne ze dieta nechce, nech ho nema
kde je problem?
jednak mam predpoklady na to aby som bola zly rodic a potom je mi proste luto priviest dieta do tejto spolocnosti.. uz teraz je to nahovno a tym smerom ako to ide, nie som si ista ci chcem tie deti zbytocne trapit
alebo trepem blbosti
Ale tak boli časy, kedy mali záväzky len k tým hnusným ľuďom, čo ich nezodpovedne priviedli na tento svet a, čo si budeme navrávať, tí by si trest len a len zaslúžili
@tunidlo lenže tam nemôžeš brať len ten faktor "nezodpovednosti", možno inak pre nich spravili veľa a... nemusia mať záväzky len k rodine, nie?
Tak potom to asi tak strašné s tým svetom nebude, ak si tí rodičia nezaslúžia potrestať
No teraz nie, ale niekedy mali ...
V tých časoch sa mohli vybatoliť z útesu, alebo tak nejak
wau, si jeden človek, čo myslí ako ja
celkovo ma to neťahá žiť na jednom mieste vkuse a mať na krku deti a ženu ... viac sa mi páči sa často presúvať (sám) a točiť peniaze Ja musím sa proste stále niečo nové učiť a získavať vedomosti , premiestňovať sa a byť odmenený za prácu lebo ja mám pocit potom že mi zomrel život
A nakoniec k kresťanského hľadiska na zemi trpíme preto, aby sme po smrti "si mohli užívať"
tak myslím, že väčšina ľudí by sa rada "presúvala" .. cestovala celý život, ale jednoducho nemôžu.. nemyslím, že niekto z obyčajných ľudí može..
a tiež si myslím, že raz zmeníš názor
v 18stich som si povedal že do 25 rokov budem dom a rodinu. V 19 som už zarábal minimálnu mzdu krát 4 až 4,5 , žil som v prenájme hned pri Pražskom letisku atď proste na najlepšej ceste sa dostať k tomu čo som chcel ale potom som zistil že to nieje pre mňa taký život a odvtedy žijem tak ako je to popísané vyššie
zadruhé keď sa nad tým zamyslím, tak to pomerne dosť chápem.
zatretie, s tým aj tak trochu súhlasím, ale neviem či až tak že by som sa tým naozaj riadil v momente keď by som uvažoval či dieťa áno alebo nie a bolo by to priam aktuálne rozhodnutie. ale to je možno len skúsenosťami z vlastného života, čo nie je príliš objektívne meradlo, a dá sa povedať že si za taký názor na svet/život môžem do veľkej miery sám.
@24 fascinujúce. A keby tvoji rodičia chceli mať jednonohého syna, dáš si odrúbať končatinu?
neznasam deti neviem s tym robit a nevidim na tom nic zle o__O
to ako kazdy mame nakotit 5 deti aby sme boli dobri ludia alebo co?
uz ked sa stane tak budiz ale radsej budem ked sa nestane