je ideál harmonického súladu a vyváženosti fyzickej a duševnej stránky človeka. Bol formulovaný antickými Grékmi, pre ktorých bola telesná kultúra integrálnou súčasťou kultúry spoločnosti.
Tento ideál platil len pre slobodných občanov. Podstatou bolo, že rozvoj duševných schopností má byť harmonicky spojený s všestranným telesným rozvojom a naopak.
@2 Tým googlom si mi pomohla, lenže to mám prečítané, skôr som chcela niečo akože čo to predstavuje pre teba konkrétne alebo takú kravinu, totiž o tom potrebujem úvahu a fakt neviem.
hej hej proste že človej je zároveň aj športovec a aj napríklad programátor resp, máme učiteľa čo napríklad preteká na bicykloch v dajakej súťaži a zároveň je aj učiteľ, vyváženie práce ducha a tela podľa mňa úplne super vec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Tento ideál platil len pre slobodných občanov. Podstatou bolo, že rozvoj duševných schopností má byť harmonicky spojený s všestranným telesným rozvojom a naopak.
a tuším to baby mali z pohára slovenska abo čo to bolo... :/
a celkom pekne to na tých tričkách vyzerá