Keby som si kúpil iPhone ... čo by mi trebalo do neho nainštaloavť alebo stiahnuť alebo ja neviem čo to .... napríklad viem ( opravte ma ak sa mýlim ) že keď chcete , aby vam na Iphone išla vaša SIM karta ( napríklad Orange alebo T-mobile ) tak musíte
@husky Máš nejaké komplexy alebo čo ?! Po prvé , "nehádž všetkých do jedného vreca" . A po druhé , ako že neviem načo je ? čo myslíš iPhone ??? Asi že je to mobilný telefón tak načo asi !!! Ja len neviem čo je ešte potrebné knemu , okrem Jail breaku ...
ok teda potrebujes si synchronizovat kalendar s pocitacom? potrebujes replikovat repliky databaz? potrebujes 3G pristup na web? potrebujes emailovu aplikaciu lebo ti bezia deadliny na odpovedanie mailov?
@husky zbytocne sa donho navazas, dnes maju ludia techniku, ktoru nikdy nevyuziju, to, ze jemu, alebo skor jeho rodicom nevadi, ze utratia za to prachy je ich vec, osobne to tiez povazujem, za mrhanie, ale ved ked ma, nech si kupi
@husky , @n0win0u ... Mňa iPhone zaujal na prvý pohľad ... veľmi sa mi páči dizajnovo ... s dotykovým mobil problém nemám a funkcie sú tiež zaujímavé ..... Môžeš sa dostať na internet , môžeš toto , môžeš tamto .... je tam toho veľa čo ma zaujalo ... sem tam keď spravím fotku tak mi vadí na mojom mobile , že má taký slabý foťák ... foťák na iPhone by mi v pohode stačil ... atď atď .. Možno je to pre niekoho zbytočná strata peňazí ... niekto je zase stým spokojný ... každý ma nato iný názor
@patofbc ja ta nesudim, a to kolko penazi minas, mi je ukradnute, len mi to pride ako zbytocny spas.. ja osobne mam vsetko co potrebujem v notase, a od svojho mobilu ocakavam to, ze ked vytocim, dovolam sa, ked napisem, docitaju sa..na nic ine ja mobil nevyuzivam ( funkcie cas, kalendar, budik neriesim xD )
osobne ti ani mobil neporadim, vobec neviem, ktore su "dobre" a ktore "zle", osobne by som ale siahol po Sony Ericssone, asi ako poslednych 8rokov
@patofbc ak kupis 2g model tak tam je jednoduchy unlock ktory zvladne aj debil inac ti treba pocitac s windowsom alebo mac, potrebujes itunes a to je tak vsetko
Takže ak by som ho kúpil NAPR : w Nay elektrodome ... tak by som nemusel sťahovať nejaký jail break ani nič podbné ????!!!! ale vôbec nič ??? alebo niečo predsalen ( okrem iTunes )
ano samozrejme ze sa da od orange kupit aj normalne, ale ako tak pozeram tak si dobre premysli co kupujes, zacinam pochybovat ze vobec vies co iphone je... aby si sa potom necudoval tak vedz ze iphone bez internetu je ako ryba bez vody teda ak z neho mienis len volat a pocuvat hudbu budis aj tak ale bez netu to neni ono
Tak ako viem načo slúži iPhone ... Ale nie ... viem že to nieje len na volanie a predvádzanie sa atď ... ... a to , že "iphone bez internetu je ako ryba bez vody" to viem veď to má wifi
@revo ty vies asi o iPhone jeden velky prd. Tie vyssie spominane aplikacie su rovnako pre iPhone ako aj pre 3G a 3GS (a niektore z nich aj pre iPod Touch)..
heh Iphon je hovno a pre teba uplne neviuzity telefon zato že to ma kazdy chuj to nemusis mat aj ty,kupujes si to len preto aby si machroval ze co mas ja kupujem HTC HD2 a neviuzijem vsetky funkcie ale vecinu hej
@patofbc nepocuvaj zavistlivcov, ktori ocividne nemaju na to aby si iPhone kupili. Ak ho chces tak si ho kup. Sice je to tupy telefon a zabijes minimalne tyzden kym ho vyladis a mozno aj minies nejake tie eura navyse (ja som si musel kupovat bitesms aplikaciu), ale ak ho chces tak nie je co riesit. To, ci funkcie vyuzijes alebo nie, druhych trapit nemusi..
@patofbc iphone je jeden z mobilov ktory bud milujes alebo na nho nadavas urcite ho vyuzijes viac nez henten HTC o ktorom vie tolko ze ma windows mobile, htc ma daleko viac schopnosti nez su deti tuna vobec zaregistrovat, iphone je pre ludi a teenagerov ako stvoreny
Ako zistis ci sa clovek aspon trosicka vyzna v technike/pc/telefonoch? Spytaj sa na nazor na iphone. Ak ho vytiahne z vrecka tak cisty fail a ako ho bude len chvalit tak sa do toho jednoducho nerozumie. Hlupi ludia nech si kupuju tehlicky s obrazkami, ja zostanem pri pristrojoch kde o tom, co v nom mam rozhodujem ja a nie nejaky americky zelovoc.
@revo .... Čo je podľa teba lepšie ?? iPhone 3G alebo HTC HD2 ??? ... Lebo som pozeral na nete a 80 % ľudí malo na HTC HD2 pozitivne nazory .... a stoji to aj 450 € lenže používaný som našiel na nete za 200 - 250 €.. podla mn aza taku cenu sa oplati kupit HTC HD2 ak si porovnas iPhone s HTC
@tommyhot chyba mi tam niekolko aplikacii, ktore su v mojom pripade aj koli skole dost nevyhnutne, ako napriklad Files alebo Flash Files A potom uz iba Installous...
@delpurr Files je bieda, pretoze pokial viem, este stale neportli verziu pre iPhone OS 2.x do 3.x.. Mne ta aplikacia padala kazdu chvilu, preto pouzivam miesto toho cracknuty iFile. Installous nefunguje uz par tyzdnov/mesiacov, kedze owner sa na to vyprdol.. A tak isto skoncil aj install0us..
8. nic typu mass storage-znova zamerne kvoli obmedzovniu
9. bluetooth na hovno -aby si si nahodou neposlal nieco co si nekupil od apple
10. absencia podpory kariet- zase ten isty dovod.
11. zamerne blokovanie funkcii- napr pri fotaku, spominanom bluetoothe, aby si si kupil dalsiu verziu, kde to bude "funkcne"
Ide tu o to ze apple sa snazi presvedcit marketingovou kampanou, ze je normalne ked o obsahu telefonu rozhoduje apple a nie uzivatel. Ze je normalne ze nemas na vyber z roznych verzii programov a ze ide o uplne uzavretu kraksnu, do ktorej mozes veci ladovat len velmi obmedzene cez itunes.
Preco si ludia kupuju iphone? LEN A LEN preto ze je to podla nich cool.
Polovica z nich nevie ze tam je nejaka wifi a nieto este ako sa ovlada. Ide o to aby mal ciernu tehlicku ako vsetci.
1. to je relativne... take nokie vzhladom k tomu co dokazu su podstatne drahsie
2. ktory system je lepsi? symbian? palmOS? windows? kazde z nich ma + aj -
3. ake obmedzovanie?
4. akym sposobom?
5. akoze nie? safari, mail, phone, ipod, mobileterminal nativne podporuju multitasking. pri ostatnych aplikaciach to vyriesi napriklad backgrounder
6. ak si vies dat dole kryt a vies drzat v ruke pajkovacku, tak ziaden problem ale hej, nemoznost jednoducho vymenit bateriu je -
7. monopolisticke spravanie apple, microsoft, nokia, samsung, google atd atd
8. bud cez 3rd party aplikacie, alebo budes veci hadzat medzi fotky
9. treba to len sfotwarovo odomknut (su na to aplikacie), hardwerove obmedzenia tam nie su
10. ano to je velky minus
11. to je marketing, ktory praktizuju aj ine firmy a v este vacsom rozsahu, kedze oni vydavaju polofunkcne telefony jak na beziacom pase (hlavne nokia, ktora ma kazdy mesiac novy phone)
Veci do iPhonu mozes tlacit aj cez 3rd party aplikacie.
Btw drzal si niekedy iPhone v ruke viac ako tyzden v kuse?
Mňa by zaujímalo z akého dôvodu tie iPhony kupujete? Má vôbec nejakú výhodu oproti windowsáckym zariadeniam? Ja vidím zatial len nevýhody... Sú s tým len zbytočné starosti.
no som zvedavy kolky z vas tak intenzivne vyuzivaju ten bluetoth a pod. multitasking je vyrieseny vo verzii os 4. iphone je hlavne na browsovanie internetu ale hlavne ako velmi kvalitny prehravac hudby ci videa pred ktorym sa mozu vsetky telefony schovat... odsudzujete to lebo na to 1. nemate 2. je to apple a nemate na to, vo velmi malo pripadoch su tu ludia ktory vyzaduju hardwarovu klavesnicu alebo nemaju radi dotykove telefony, napr. ja, mam aj iphone aj blackberry a som spokojny. keby s tym prisla nokia alebo nieco ine tak to vynasate do nebies
ach jo, ked som spatril tu bandu idiotov, ktora nas tu poctila svojimi odbornymi komentami, zacinajucimi od "hentie aplikacie su na iphone 2g a nie 3G" a konciacimi pri "ak ma clovek iphone netusi co je to wifi", nedalo mi neodpisat:
@patofbc : drviva vacsina ludi co poznam co maju iphone si ho pochvaluju. Jedine @tommyhot a @tomas su s nim relativne spokojni, ale inak vsetci si ho nevedia vynachvalit. Ja som mal aj 2G, teraz mam 3G a v lete si chystam kupit novy, nie preto ze by som chcel machrovat pred kamosmi ale preto, lebo iphone mi ponuka veci ktore som nikde inde nevidel:
a) vsetky problemy od multitaskingu po neutretu rit sa daju vyriesit jailbreakom a naslednou instalaciou ci uz cracknutych alebo neoficialnych applikacii, zacinajucich pri backgrounder (multitasking), bitesms (osobne naj aplikacia na SMSky aku poznam) a ine.
b) iphone MA najlepsi mobilny browser, MA najlepsi hudobny prehravat. Drzal som v ruke vela mobilnych browserov (ci uz na dotyk. displayi alebo na normalnom) a nedalo sa porovnat (nehovoriac o tom ze webkit renderuje stranky tak ako maju vyzerat, nie debilne ako opera mobile)
c) zalezi co chces robit s tym telefonom. Ja telefon pouzivam na telefonovanie, pisanie SMS, citanie mailov, pocuvanie hudby, spajanie s compom (modem), sem-tam nejaka hra. Fotit nefotim vobec, a nie preto ze fotak je na hovno (co je), ale preto ze zrkadlovkou nafotim lepsie.
d) eyecandy. Ked som videl tie animacie o ktore sa snazia "konkurencne" firmy, bolo mi placu a do smiechu zaroven. Radsej nemat animacie ako mat animaciu majucu 5 fps. Ako niekto okomentoval fakt, ze directx beziaci na CPU (core2extreme) a nie na GPU mal pri crysis fps 0.5: "to nie je hra to je fotoalbum"
P.S. ak mi nejaky idiot z hornej-dolnej povie ze netusim co je wifina tak sa usmejem a poslem ho do teplych krajin lekvar kosit.
p.s. @tommyhot installous (aplikacia na iphone, nie stranka appulo.us) sosa data z nejakej inej sajty, pre par dnami som instaloval odtial nejaku app a bez najmejsich problemov (iba co som nevedel tu ich debilnu captchu trafit)
@karci ja to skôr myslím tak, že dakedy som býval s Apple vecami 100% spokojný, ale iPhone bola prvá vec, ktorá ma výslovne sklamala, a teraz to považujem len za "telefón z tých trochu lepších", ale už nie som nejak brutálne s ním spokojný...
Ako o 1-2 roky asi prejdem na iné telefóny, lebo predpokladám, že medzitým síce bude iPhone 6, ale hlavný rozdiel 6-tky od súčasných iPhonov bude, že tam pridajú napr. FM rádio, alebo proste nejakú základnú funkciu...
nechapem ako mozte rozne cracki a neoficialne veci, davat ako argument,ze iphone ma to ,ci hento.alebo ze dokaze to a hento. lebo to dokaze z crackmi a neoficialne aj kalkulacka.....ved staci pajkovacka, a mate z mikrovlnki televizor.....to su uplne odveci argumenty. lebo je jasne, ze vsetko sa dnes da....aj z fabie spravit raketoplan......
@swen@67 ked odhliadneme od toho ze si popisal same kokotiny (reci typu z mikrovlnky televizor a z fabie raketoplan boli fakt odveci), t ak sa tymi crackami a podobnymi vecami obhajovat budem. Je to to iste, ako ked mas doma windows - keby si ho mal original a vsetko v nom original - tak to by som si inak celkom pozrel - tak asi by to nebolo nic moc, vsak?
Predpokladam ze tam mas milion veci, ktore su tahane z netu a niesu legalne.
Taky isty princip je aj pri iPhonoch... keby som mal peniazky, viem si ho vytunit rovnako ako teraz. Ale nemam ich, tak si ho spravim podla seba aj tak - takym sposobom, akym mozem...
@delpurr tak isto ako je odveci co sa da a neda z Iphone robit,alebo co dokaze. odveci argument z windowsom,windows nebolkuje aplikacie od tretich stran,ako to robii APPLE.
asi ta sklamem,ale ja mam windows LEGALNE KUPENY!!!! a z netu nic netaham, takze odveci reakcia z tvojej strany.
cela tato tvoja...."reakcia" bola uplne odveci,a uplne amaterska....
trepes tu hluposti jedine ty a tebe podobny ludia.
ps. tie vulgarizmi si laskavo odpust, tak hovor zo svojimi kamaratmi, nie somnou.
@swen pocuvaj ma sem ty drzy sopliak... chces mi povedat, ze vsetko co mas v PC mas 100% legalne? Vsetky programy, vsetku hudbu a filmy, pripadne hry? Tak toto ti neverim a ani nebudem...
A do pice - budem si ja pisat ako chcem a s tymi aplikaciami od tretich stran - to by si mi fakt mohol objasnit, lebo neviem, co tym chces povedat...
@delpurr si vtipny ...odpoviem...hudbu mam len na originalnich kupenich cd , vsetky hry mam "len" original kupene v obchode, filmi nemam ziadne, na to je pozicovna. ...never, premna je to nepodstatne.
@swen apple ma vlastne aplikacie, zaroven ma vlastny operacny system, preco by si si tam mal dat co chces? Okrem toho - pdf, xls, doc, mp3, mp4, jpg, atd... formaty normalne podporuje
Tak to je tvoj problem - neviem, preco mas vsetko legalne, bud mas PC na firmu, alebo si proste nevzdelany trtko
@delpurr@tommyhot smejem sa vam kolko vladzem, kompletne ste naleteli na reklamu a marketing zelovocu a este im aj robite reklamu. Presvedcit ludi ze zly telefon je vlastne dobry a to ze si nerozhodujem o obsahu v nom ze je normalne, to je briliantny marketingovy uspech apple.
@mandatum som sa ta pytal ci si drzal iPhone v ruke aspon tyzden v kuse. Nikde som nevidel odpoved. Ako mozes povedat ze je nieco na picu, ked si to videl maximalne tak na obrazku?
Btw ja sa ti smejem este viac.. zavist je svina vec..
@77 a co chces pouzit ako symbol dobrehy systemu? Nebodaj nejake linux distro? rofl
@mandatum ty asi nebudes z tych chytrejsich ked tak pozeram... jasne ze system nieje dobry ked je pekny, to som nenapisal vazne pre boha ziveho, pohni tymi pilinami co mas v hlave...
zaroven tie tvoje systemy mozu byt dobre, ale ako si ho v jebem do iPhone? Alebo aky INY mobil si mam kupit, ked mne vyhovuje prave iPhone? Ty dement?
ale neodpustim si poznamku: nezda sa vam ze nieje v pohode, ked telefon za 600e nevie ani poslat obrazok cez bluetooth, foti ako htc spred 4 rokov, baterku nevymenis, kartu nepridas...
Za tu cenu mas nexusa, ktory v podstate neobsahuje ani jeden minus spominany pri iphone, je tiez "pekny" (pre delpurra) vykony jak delo atd. Tak preco iphone?
Za tie prachy by som uz cakal iny telefon, ten ajfoun. Ale tu ide o marketing a ludi, ktory naleteli. Apple su machri na tvorbu hypu(vid ipad) a ludia ako vy uz len slintajuc nosia eura do zelovocu. Ako som uz pisal, polovica z nich ani nevie co je to wifi, ale su dostatocne cool, lebo maju cierne jablcko vo vacku. Tu je podstata iphone, nie v os ci funkciach, ktore tu plamenne hajite.
@mandatum a ty mas ake argumenty? Hodnotis telefon ktory si ani v ruke nedrzal, tak potom o com su cele tvoje argumenty? Nehnevaj sa, ale smrdi to zavistou.
Btw 600e stoji na slovensku, v US ho bez pausalu kupis od $400.
A mimochodom nie je funkcia ako funkcia. To, ze ine telefony natlacia do telefonu milionpatsto funkcii je sice pekne, ale user experience, design a pouzitelnost tam neexistuju.. Taky telefon moze vyhovovat akurat tak nejakym bradatym lunexakom, oni su radi, ze im software aspon ako tak bezi.. Sak co, hlavne ze je tam ficura XYZ
@mandatum - neviem ci som to tu pisal, ale preco sa snazis strasne prehovorit vsetkych ze iphone je hrozny telefon? Tato tema vznikla preto, lebo sa niekto pytal co by k nemu potreboval nahodit.
Moreover: naco mi je posielanie veci cez bluetooth ked som to nikdy nevyuzil ani na mojom druhom telefone? Naco mi je fotenie ked mam na to zrkadlovku? Na prilezitostne fotenie fotak iphonu bohate staci a na normalne fotenie je taka vec co sa vola fotoaparat, mozno o takom uz pocul. Naco by som menil baterku ked po dvoch rokoch ma stale rovnaku vydrz? Resp. som nepocitil ziadnu zmenu? Naco by som pridaval kartu ked mam 16GB storage, ktory mam zaplneny asi na 50%?
Nehovorim ze apple nedokaze urobit hype a ze mu vela ludi nepodlahlo. Hovorim ze mam iphone ako primarny telefon uz tri roky a ziadna funkcionalita mi nechyba a urcite si nemyslim ze neviem co je wifi.
@mandatum ma sa s tebou vyznam bavit? hundres si to svoje, ale ako chces objektivne posudit telefon, ktory si ani nedrzal v ruke? uz mi je blbe opakovat sa, ale na nic ine ako zavist v tom nevidim.
Nexus je HTC tam nema vyznam spekulovat, lenze HTC je uplne ina kategoria telefonov, ktore sa vyuzivaju uplne inak ako iPhony. iPhone je multimedialne zariadenie, HTC je orientovane na biznis. To ako ked porovnavas windows s linuxom.
Btw vyhody iPhonu: bezkonkurencny displej (HTC uviedlo telefony s kapacitnym displejom len nedavno /HD2/), UI prisposobene na ovladanie prstami, iPod, Safari, najvacsie mnozstvo 3rd party aplikacii, synchronizacia (lepsia synchronizacia je len pre WM, nokie ci nebodaj dalsie telefony su v plienkach) a takto mozem pokracovat aj do rana..
@mandatum nebol som tu cez vikend, nemohol som pisat, ale konecne som tu a tak ti teda napisem toto: strasne ma znervoznuje, ako kokotsky uzatvaras debaty urychlenymi zavermi vo svoj prospech, fakt ma to irituje, budi to dojem, ze sa snazis z toho druheho cloveka spravit dementa...
Ja sa s tebou o iPhone hadat nemienim, je to tvoj smradlavy a pokriveny nazor - mne je jedno aky mas operacny system a aky mas mobil prave v ruke, mne vyhovuje iPhone a vyhovuje mi zatial najviac zo vsetkych telefonov, ktore som mal tu cest mat v ruke a tych bolo pozehnane. Ako tu uz nedavno ktosi spominal, ani ja som este nikdy od strednej skoly nevyuzil bluetooth na parenie medzi dvoma mobilmi, neposielam si s nijakou 14-rocnou tinedzerkou obrazky maciek a psov a ani najnovsie "diskohity" ringtones. Zaroven iPhone, napriek tomu, ze jeho fotak nema rozlisenie ako nejaky biedny SE, myslim si, ze foti naozaj dost dobre a postacujuco... Na profesionalnejsie fotenie mam doma Lumix... Kolega spominal, ze ma 16 GB, ja mam len 8 GB!! a napriek tomu mi to fakt bohato staci... mam tam stovky fotiek, e-booky, dokumenty, mp3ky na cely den, 5 filmov, 7 hier, aplikacii na mariu a este aj volne miesto...
Polka ludi je tu zakomplexovanych, lebo si nemozu dovlit iphone, kazdy nanho nadava, ale zaroen ho aj velmi chce...apple je apple, a pokial si nedrzal vec od Apple v ruke tak nevies co to je...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
86 komentov
» forum.iphone.cz/...
tu najdes uplne vsetko o iPhone, rady, tipy, triky, navody, postupy, odpovede na otazky...
@husky ja si myslim, ze radcej nech si chalan kupi iPhone, nez nejaku skaredu nokiu s pomalym symbianom
ok teda potrebujes si synchronizovat kalendar s pocitacom? potrebujes replikovat repliky databaz? potrebujes 3G pristup na web? potrebujes emailovu aplikaciu lebo ti bezia deadliny na odpovedanie mailov?
len tolko k tomu
osobne ti ani mobil neporadim, vobec neviem, ktore su "dobre" a ktore "zle", osobne by som ale siahol po Sony Ericssone, asi ako poslednych 8rokov
Ale dá sa od Orange-u kúpiť mobil normálne ako v nejakom obchodnom centre ... alebo len k paušálu ?
» blog.byteleak.com/2009/10/27/10-u...
@husky @n0win0u zavidite mu, ze ma na iPhone ci co? Aj keby si s tym fotil holu rit pred zrkadlom, na co to riesite? On vie asi najlepsie co chce nie?
@tommyhot ... Ďakujem za stránku , pozriem
@patofbc 50 euro mesacne a mam 1000 minut do vsetkych sieti + 3gb dat
---------------------------------
nekupuj to hry ty nato nepojdu
napríklad tu : » mobil.sme.sk/mobil-porovnaj/... ..
Čo ty nato ?
@swen nieje nijak raz lepsie
1. cena
2. iphone os
3. obmedzovanie instalacie programov
4. zasahovanie do obsahu telefonu vyrobcom
5. ziaden multitasking
6. nemozna vymena baterie
7. monopolisticke spravanie apple
8. nic typu mass storage-znova zamerne kvoli obmedzovniu
9. bluetooth na hovno -aby si si nahodou neposlal nieco co si nekupil od apple
10. absencia podpory kariet- zase ten isty dovod.
11. zamerne blokovanie funkcii- napr pri fotaku, spominanom bluetoothe, aby si si kupil dalsiu verziu, kde to bude "funkcne"
Ide tu o to ze apple sa snazi presvedcit marketingovou kampanou, ze je normalne ked o obsahu telefonu rozhoduje apple a nie uzivatel. Ze je normalne ze nemas na vyber z roznych verzii programov a ze ide o uplne uzavretu kraksnu, do ktorej mozes veci ladovat len velmi obmedzene cez itunes.
Preco si ludia kupuju iphone? LEN A LEN preto ze je to podla nich cool.
Polovica z nich nevie ze tam je nejaka wifi a nieto este ako sa ovlada. Ide o to aby mal ciernu tehlicku ako vsetci.
1. to je relativne... take nokie vzhladom k tomu co dokazu su podstatne drahsie
2. ktory system je lepsi? symbian? palmOS? windows? kazde z nich ma + aj -
3. ake obmedzovanie?
4. akym sposobom?
5. akoze nie? safari, mail, phone, ipod, mobileterminal nativne podporuju multitasking. pri ostatnych aplikaciach to vyriesi napriklad backgrounder
6. ak si vies dat dole kryt a vies drzat v ruke pajkovacku, tak ziaden problem ale hej, nemoznost jednoducho vymenit bateriu je -
7. monopolisticke spravanie apple, microsoft, nokia, samsung, google atd atd
8. bud cez 3rd party aplikacie, alebo budes veci hadzat medzi fotky
9. treba to len sfotwarovo odomknut (su na to aplikacie), hardwerove obmedzenia tam nie su
10. ano to je velky minus
11. to je marketing, ktory praktizuju aj ine firmy a v este vacsom rozsahu, kedze oni vydavaju polofunkcne telefony jak na beziacom pase (hlavne nokia, ktora ma kazdy mesiac novy phone)
Veci do iPhonu mozes tlacit aj cez 3rd party aplikacie.
Btw drzal si niekedy iPhone v ruke viac ako tyzden v kuse?
@patofbc : drviva vacsina ludi co poznam co maju iphone si ho pochvaluju. Jedine @tommyhot a @tomas su s nim relativne spokojni, ale inak vsetci si ho nevedia vynachvalit. Ja som mal aj 2G, teraz mam 3G a v lete si chystam kupit novy, nie preto ze by som chcel machrovat pred kamosmi ale preto, lebo iphone mi ponuka veci ktore som nikde inde nevidel:
a) vsetky problemy od multitaskingu po neutretu rit sa daju vyriesit jailbreakom a naslednou instalaciou ci uz cracknutych alebo neoficialnych applikacii, zacinajucich pri backgrounder (multitasking), bitesms (osobne naj aplikacia na SMSky aku poznam) a ine.
b) iphone MA najlepsi mobilny browser, MA najlepsi hudobny prehravat. Drzal som v ruke vela mobilnych browserov (ci uz na dotyk. displayi alebo na normalnom) a nedalo sa porovnat (nehovoriac o tom ze webkit renderuje stranky tak ako maju vyzerat, nie debilne ako opera mobile)
c) zalezi co chces robit s tym telefonom. Ja telefon pouzivam na telefonovanie, pisanie SMS, citanie mailov, pocuvanie hudby, spajanie s compom (modem), sem-tam nejaka hra. Fotit nefotim vobec, a nie preto ze fotak je na hovno (co je), ale preto ze zrkadlovkou nafotim lepsie.
d) eyecandy. Ked som videl tie animacie o ktore sa snazia "konkurencne" firmy, bolo mi placu a do smiechu zaroven. Radsej nemat animacie ako mat animaciu majucu 5 fps. Ako niekto okomentoval fakt, ze directx beziaci na CPU (core2extreme) a nie na GPU mal pri crysis fps 0.5: "to nie je hra to je fotoalbum"
P.S. ak mi nejaky idiot z hornej-dolnej povie ze netusim co je wifina tak sa usmejem a poslem ho do teplych krajin lekvar kosit.
Ako o 1-2 roky asi prejdem na iné telefóny, lebo predpokladám, že medzitým síce bude iPhone 6, ale hlavný rozdiel 6-tky od súčasných iPhonov bude, že tam pridajú napr. FM rádio, alebo proste nejakú základnú funkciu...
inac suhlasim s @karci
@tommyhot bludy, lebo ja mam OS 3... a vsetko mi fachci
Predpokladam ze tam mas milion veci, ktore su tahane z netu a niesu legalne.
Taky isty princip je aj pri iPhonoch... keby som mal peniazky, viem si ho vytunit rovnako ako teraz. Ale nemam ich, tak si ho spravim podla seba aj tak - takym sposobom, akym mozem...
Takze vysledny verdikt - netrep tu kokotiny
asi ta sklamem,ale ja mam windows LEGALNE KUPENY!!!! a z netu nic netaham, takze odveci reakcia z tvojej strany.
cela tato tvoja...."reakcia" bola uplne odveci,a uplne amaterska....
trepes tu hluposti jedine ty a tebe podobny ludia.
ps. tie vulgarizmi si laskavo odpust, tak hovor zo svojimi kamaratmi, nie somnou.
A do pice - budem si ja pisat ako chcem a s tymi aplikaciami od tretich stran - to by si mi fakt mohol objasnit, lebo neviem, co tym chces povedat...
ze do apple, si nemozes normalne dat to co chces.
Tak to je tvoj problem - neviem, preco mas vsetko legalne, bud mas PC na firmu, alebo si proste nevzdelany trtko
Opat mozem vytiahnut ten isty priklad - system windows na tvojom pocitaci + jeho obsah ...
Smej sa kolko chces a len maj svoje symbiany a podobne skarede bordele...
pouzit WINDOWS ako symbol dobreho systemu je proste FAIL
"symbiany a podobne skarede bordele"- cize system je dobry ked je pekny
koneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeec
btw nikto nikdy nespomenul nijaky symbian, ja preferujem maemo alebo android ked uz
Btw ja sa ti smejem este viac.. zavist je svina vec..
@77 a co chces pouzit ako symbol dobrehy systemu? Nebodaj nejake linux distro? rofl
zaroven tie tvoje systemy mozu byt dobre, ale ako si ho v jebem do iPhone? Alebo aky INY mobil si mam kupit, ked mne vyhovuje prave iPhone? Ty dement?
ale neodpustim si poznamku: nezda sa vam ze nieje v pohode, ked telefon za 600e nevie ani poslat obrazok cez bluetooth, foti ako htc spred 4 rokov, baterku nevymenis, kartu nepridas...
Za tu cenu mas nexusa, ktory v podstate neobsahuje ani jeden minus spominany pri iphone, je tiez "pekny" (pre delpurra) vykony jak delo atd. Tak preco iphone?
Za tie prachy by som uz cakal iny telefon, ten ajfoun. Ale tu ide o marketing a ludi, ktory naleteli. Apple su machri na tvorbu hypu(vid ipad) a ludia ako vy uz len slintajuc nosia eura do zelovocu. Ako som uz pisal, polovica z nich ani nevie co je to wifi, ale su dostatocne cool, lebo maju cierne jablcko vo vacku. Tu je podstata iphone, nie v os ci funkciach, ktore tu plamenne hajite.
Btw 600e stoji na slovensku, v US ho bez pausalu kupis od $400.
A mimochodom nie je funkcia ako funkcia. To, ze ine telefony natlacia do telefonu milionpatsto funkcii je sice pekne, ale user experience, design a pouzitelnost tam neexistuju.. Taky telefon moze vyhovovat akurat tak nejakym bradatym lunexakom, oni su radi, ze im software aspon ako tak bezi.. Sak co, hlavne ze je tam ficura XYZ
Okrem toho pozri si spominany nexus. Myslis ze mu chyba nieco v dizajne, user experience ci pouzitelnosti?
Moreover: naco mi je posielanie veci cez bluetooth ked som to nikdy nevyuzil ani na mojom druhom telefone? Naco mi je fotenie ked mam na to zrkadlovku? Na prilezitostne fotenie fotak iphonu bohate staci a na normalne fotenie je taka vec co sa vola fotoaparat, mozno o takom uz pocul. Naco by som menil baterku ked po dvoch rokoch ma stale rovnaku vydrz? Resp. som nepocitil ziadnu zmenu? Naco by som pridaval kartu ked mam 16GB storage, ktory mam zaplneny asi na 50%?
Nehovorim ze apple nedokaze urobit hype a ze mu vela ludi nepodlahlo. Hovorim ze mam iphone ako primarny telefon uz tri roky a ziadna funkcionalita mi nechyba a urcite si nemyslim ze neviem co je wifi.
Nexus je HTC tam nema vyznam spekulovat, lenze HTC je uplne ina kategoria telefonov, ktore sa vyuzivaju uplne inak ako iPhony. iPhone je multimedialne zariadenie, HTC je orientovane na biznis. To ako ked porovnavas windows s linuxom.
Btw vyhody iPhonu: bezkonkurencny displej (HTC uviedlo telefony s kapacitnym displejom len nedavno /HD2/), UI prisposobene na ovladanie prstami, iPod, Safari, najvacsie mnozstvo 3rd party aplikacii, synchronizacia (lepsia synchronizacia je len pre WM, nokie ci nebodaj dalsie telefony su v plienkach) a takto mozem pokracovat aj do rana..
Mimochodom znacku apple nemam rad
Ja sa s tebou o iPhone hadat nemienim, je to tvoj smradlavy a pokriveny nazor - mne je jedno aky mas operacny system a aky mas mobil prave v ruke, mne vyhovuje iPhone a vyhovuje mi zatial najviac zo vsetkych telefonov, ktore som mal tu cest mat v ruke a tych bolo pozehnane. Ako tu uz nedavno ktosi spominal, ani ja som este nikdy od strednej skoly nevyuzil bluetooth na parenie medzi dvoma mobilmi, neposielam si s nijakou 14-rocnou tinedzerkou obrazky maciek a psov a ani najnovsie "diskohity" ringtones. Zaroven iPhone, napriek tomu, ze jeho fotak nema rozlisenie ako nejaky biedny SE, myslim si, ze foti naozaj dost dobre a postacujuco... Na profesionalnejsie fotenie mam doma Lumix... Kolega spominal, ze ma 16 GB, ja mam len 8 GB!! a napriek tomu mi to fakt bohato staci... mam tam stovky fotiek, e-booky, dokumenty, mp3ky na cely den, 5 filmov, 7 hier, aplikacii na mariu a este aj volne miesto...