Jasné že ho vytiahnem, veď nedýcha a kým príde záchranka môže zomrieť, čo tam po chrbtici. I keď už sú aj taký ľudia ktorý by ma aj zažalovali za ublíženie na zdraví, aj keď by som ho zachránil.
.rozhodne by som neriskovala poskodenie chrbtice....no vazne neviem co by som robila, neznasam situacie ked nieco urobit musis a nemozes zaorven, lebo by sa viac posralo ako zachranilo
radsej by som sa do takej situacie nedostal...ale k veci volal by som hned zachranku a potom mu pomohol ...inak ale pri takychto situaciach mozte dostat aj vy sok z tolkej krvy a pod...
Zafixujem krk a vyberem ho z auta dam umele dychanie a masaz.Ak si zoberes ze mozog do 5 minut bez kyslika odumiera tak kym by prisla sanitka tak by mu uz nepomohla ani svätenna voda.Druha otazka je ci ho z toho clovek bez naradia z toho auta aj dostane.
ak nedýcha tak ho rozhodne vytiahne a resuscitujem... ak mu poškodím chbticu zostane možno ochrnutý ale bude žiť. A okrem toho, nie je isé, že ju poškodím. ale ak nedýcha ,je isté, že bez zákročenia umrie
hmm, tazka situacia, okamzite by som volala tiesnovu linku, bola by som urcite splasena z toho vsetkeho, ale dlaa by som si fackua rychlo volala pomoc...mimochodom oni by mi uz povedali co mam robit, takze nevidim v tomto hacik, ze"cakat kym pride sanitka"
dat umele dychanie z ust do ust priamo v aute, ak to situacia dovoluje, potom fixovat krk popripade dlhou doskou chrbat a chrbticu, potom zraneneho vyslobodit z auta na provizornych osidlach a vonku pokracovat s ozivovanim
ale pravidla PP hovoria, ze ak mate podozrenie na zranenie krku alebo chrbtice, so zraneným NESMIETE HÝBAŤ, len vtedy, ak je jeho zivot ohrozeny, co je vlastne aj v tomto pripade...
podla mna zavisi od toho aj ako je zakliesneny atd
ak nemas sancu ho vytiahnut z auta tak mu mozes skusit dat prvu pomoc tak ako je...
neviem.. je to dobra otazka ale je to hroooozne diskutabilne... proste a nie vzdy je realita taka ako si myslis.. povies si jasne ze by som mu dal prvu pomoc.. ale ked sa ti taketo nieco stane moze sa stat ze tak spanikaris ze nebudes vediet ani ako sa volas a budes len cumet....
myslim ze kazdopadne by som sa snazila pomoct co by mi moje vedomosti a 112 stacili...
elwinko, nejde o to, co je spravnou odpovedou, ako si hlavne predstavit tuto situaciu a odhadnut aspon ako by som sa zachovala, a som si ista, dobre sa poznam, zdzubala by som ich v telefone, dokym by som z nich nevytiahla, co mam urobit pre toho cloveka, ci uz v hysterii, alebo v pokoji, ktovie, clovek nikdy nevie, kedy v nom nastane skrat
taketo filozofovanie nemam rada uprimne, nevidim v tom zmysel, radsej si rozoberme ako by mal vyzerat den nasich svadieb a nie taketo hranicne situacie, kde "filozofovanie" nema co robit, aj tak by z vas vecsina sa uplne inak zachovala v danom okamihu, ako tu pisete
21. Ja nefilozofujem..to je realita...ak sa Ti toto fórum nepáči, tak načo reaguješ??Pozri sa koľko ľudí reagovalo..a ani jeden mi nepísal o svadbe alebo o čom..mám dosť...veď taká situácia sa môže stať hocikedy...kedykoľvek...ach....áno..zachováš sa inak..ale ja som chcel len vedieť názor ostatných...tak Ty si kľudne rozoberaj svadby ak uz k tommu nemas daleko...!!!!a nabududce mi radsej nepis do fora....a filozofuj o svadobnych satach a hostine...tam to ma co robit???ha??..mam dost...
18.ja ta zerem...presne toto...kecat a diskutovat mozte ale vsetko zavisi od reality...ak v nej niesi..nevies...mozes o tom akurat premyslat ale skutocnosti su ine..tak si tu polemizujte!
jednak som aj zachranar, nespanikaril by som, nemam v to v povahe.
Len taka situacia. Ak sa da, zachranim, pomozem ako len viem, ale ak je spuceny v aute tak s plechom nepohnem.
A zabudli ste, je to auta. Akonahle zacitis benzin, zachrana nezachrana treba zdrhat. Teplota motora ho zapali ihned.
Treba najprv pozerat na seba, a kazdy zachranar ak pocity strach alebo nebezpecenstvo, ma pravo odmietnut sluzbu a nikto mu nemoze nic povedat. ale u nas to funguje tak, ze ludia to beriu ako tvoju pracu, teda tvoju povinnost. Totalne bezna vec, zachranis cloveku zivot a ten clovek o hodinu ta ani uz nepozna.
Ale zasa na druhej strane, keby bol aute clovek, ktoreho milujem, moze to auto aj horiet a plechom pohnem. Vtedy seba uz neriesim.
ja kebyze som zakliesneny v tom aute, tak by som bol radsej keby si niekto kto by sa ma snazil zachranit vybral radsej tu druhu moznost...ak zomriem - zomriem, ale polamana chrbtica by sa mi vobec nepacila...
Elwinko - ...ale tak zit zo zlomenou chrbticou??? A tie muky by som prezival aj tak, asi by to vyslobodzovanie nebolo bezbolestne...ale ja by som nebol po havarii pri vedomi, ja by som odpadol zo soku...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
.rozhodne by som neriskovala poskodenie chrbtice....no vazne neviem co by som robila, neznasam situacie ked nieco urobit musis a nemozes zaorven, lebo by sa viac posralo ako zachranilo
ale pravidla PP hovoria, ze ak mate podozrenie na zranenie krku alebo chrbtice, so zraneným NESMIETE HÝBAŤ, len vtedy, ak je jeho zivot ohrozeny, co je vlastne aj v tomto pripade...
2. Faker: Trápny komentár...ale...sú aj takí čo jednoducho ujdú...a po nociach nemôžu potom spávať, lebo vlastne nepomohli, aj keď mohli!!
3. Gracee: Sanitka je už zavolaná..aj Mixelle Ti to napísala .
4. Bobi: Správne ...aj ten chlapík, čo nás školil, vravel: Radšej chrbtica dolámaná...a život na vozíku..ale život!
5. Sheena 205....Práveže treba riskovať!
6. Holyknight...šok by si mal určite...
7. Pawlo...Opatrne...v takom šoku..v takej situácii sa veľmi nedá opatrne...ale správne
8. Gog 22..chcem vidieť to fixovanie...!
9. Bress...zle...prvá možnosž je správna!
10. Mixelle..správne
11. Povedali....a možno aj nepovedali..ale riskuješ jeho/jej smrť.
12. Umelé dýchanie priamo v aute??
Máš doskuv povinnej výbave auta??
Budeš vyrábať nosidlá??Na ceste??Na diáľnici??
Či aj tie súv povinnej výbave??
Presne tenot prípad je taký, že pravidlá sa porušujú!!!
Vytiahnuť ho von..aj kéby si mu chrbticu poškodila..dôležité ale je, že tú prvú pomoc dostane a BUDE ŽIŤ!!! (aj keď na vozíčku)
ak nemas sancu ho vytiahnut z auta tak mu mozes skusit dat prvu pomoc tak ako je...
neviem.. je to dobra otazka ale je to hroooozne diskutabilne... proste a nie vzdy je realita taka ako si myslis.. povies si jasne ze by som mu dal prvu pomoc.. ale ked sa ti taketo nieco stane moze sa stat ze tak spanikaris ze nebudes vediet ani ako sa volas a budes len cumet....
myslim ze kazdopadne by som sa snazila pomoct co by mi moje vedomosti a 112 stacili...
taketo filozofovanie nemam rada uprimne, nevidim v tom zmysel, radsej si rozoberme ako by mal vyzerat den nasich svadieb a nie taketo hranicne situacie, kde "filozofovanie" nema co robit, aj tak by z vas vecsina sa uplne inak zachovala v danom okamihu, ako tu pisete
Len taka situacia. Ak sa da, zachranim, pomozem ako len viem, ale ak je spuceny v aute tak s plechom nepohnem.
A zabudli ste, je to auta. Akonahle zacitis benzin, zachrana nezachrana treba zdrhat. Teplota motora ho zapali ihned.
Treba najprv pozerat na seba, a kazdy zachranar ak pocity strach alebo nebezpecenstvo, ma pravo odmietnut sluzbu a nikto mu nemoze nic povedat. ale u nas to funguje tak, ze ludia to beriu ako tvoju pracu, teda tvoju povinnost. Totalne bezna vec, zachranis cloveku zivot a ten clovek o hodinu ta ani uz nepozna.
Ale zasa na druhej strane, keby bol aute clovek, ktoreho milujem, moze to auto aj horiet a plechom pohnem. Vtedy seba uz neriesim.
Ado21 velmi dobry nazor...Cy3aha zasa mimo ...
Nycca1 treba riskovat...Boxer161 ano polemizujeme si tu..
Lucates...to je otázne...niekto by zasa bral tú prvú možnosť...ale tak umierať v mukoch???