normalny cartoon network, ninja korytnacky, kacer donald, dinosaury, jursky park, arnold schwarzenegger, chlieb s maslom a jablkom, brick game..vela je toho
matelko, kuko, rozpravky , kreslenie kriedou na chodnik , skakanie gumy, preliezky , "vyvolavanie von" (tetaaa vsak pustite Peta vonkuu? Len pod oknooo , pedro zuvacky, kukuruku, pelendreky, mandarinky, vylety do lesa kazdu sobotu, bicykel , hranie sidliskovych hier .. je toho strasne vela.. a vzdy si spomeniem na volaco ine
V dobrom taká dosť umelá mandarínková vôňa; neviem, čo presne tak voňalo, ale raz za pár rokov ju niekde zacítim a idem sa zbesnieť, že neviem, čo to je.
V zlom umelé osvetlenie (čo, ako pozerám, znie kvalitne psycho, ale neznášam ho - sama doma si nikdy nesvietim - a spája sa mi s existenčnou úzkosťou môjho mladšieho ja ).
reklamy ako "theres a tom and jerry marathon on carton network!!" a celý deň sme na kazetu natáčali toma a jerryho a stále tú reklamu opakovali!!! a zvuky "mik mik" a všetky tie rozprávky čo kedysi chodievali na cartoon network, nie ten load of crap ktorý tam je teraz
@ohavnost gramofón, ten si aj ja pustím raz za pár rokov a na ňom rozprávky ako lomidrevo, maťko a kubko, polepetko (tá je najlepšia), alebo dialógy lasicu a satinského
zuvacky pedro, tocena zmrzlina, ktoru predavali pri nasej zakladke a stala par korun, potom rozpravky ako No pockaj zajac, A je to, Macko Usko, Pa a Pi, Bob a Bobek, atd. ...... karamelove lizatka, ktore sa kupovali do triedy spoluziakom, ked sme mali narodky .....
Chodenie vonku. Schovávačky okolo panelákov. Rôzne hry ktoré sme robievali vonku Lozenie po stromoch, bicyklovanie, strach keď už som bol za hlavnou cestou
Všetko malo svoje čaro.
Som rád že som sa nenarodil do tejto doby kedy je všetko na FB, pokeci, počítačoch. Ale všetko bolo vonku...všetky zážitky boli z vonku.
@millieandrea jeeeeeee... karamelové lízatko s kravkou na obale ktoré som vždy požula za 5 sekúnd inak stále ich predávajú... len v inom obale, už to nemá to čaro
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
a inak... neviem, zakaždým niečo iné
... alebo mama mi vzdy kupovala take lizatko v tvare diamantoveho prstena (uz to nepredavaju asi)
No a.. fuu, Česko.
inak strašne veľa vecí od toma a jerryho, cez scooby doo až po kakao...
no ja si spomínam na dierkované gumené balerínky do vody obula obliekla celodielne plavky so žabou a davaj do rieky kupať sa
V zlom umelé osvetlenie (čo, ako pozerám, znie kvalitne psycho, ale neznášam ho - sama doma si nikdy nesvietim - a spája sa mi s existenčnou úzkosťou môjho mladšieho ja ).
A pri spomienke na detstvo sa mi vybaví každodenné krvácanie z nosu (to ešte občas aj teraz).
kua ja chcem byť zase malý...
plus ďalšie veci..
Všetko malo svoje čaro.
Som rád že som sa nenarodil do tejto doby kedy je všetko na FB, pokeci, počítačoch. Ale všetko bolo vonku...všetky zážitky boli z vonku.
len jednu rozprávku som našla na nete a stiahla som ju a tam je nahratý ešte aj ten autentický zvuk gramofónu (to "preskakovanie")
Lomidreva máme aj my