Máme tu tému, kde sa vyplakáva o škaredých rozchodoch, tak si poďme dať aj jednu o tom, ako sa z toho dostať.
Čo všetko vám po rozchode pomohlo ? Ako ste sa posunuli ďalej ? Koľko to trvalo ?
Čo by ste poradili svojmu mladšiemu "ja" ?
Zamestnat hlavu aktivitami, ci uz ist von s kamaratmi, sport alebo proste nieco robit, hlavne nevysedavat doma a premyslat nad tym "co by bolo, keby bolo". Trvalo mi to cca 2-3 tyzdne, kym som sa dostal do rezimu, ze sice to este obcas zamrzi, ale uz je to fajn.
A svojmu mladsiemu JA by som odkazal nech nevstupuje ledabolo do vztahov a nech sa ich nesnazi zbytocne co najdlhsie udrziavat, ked uz davno stratili zmysel
na každého zaberá niečo iné...čas je veľmi dôležitý v tomto, mne nepomohli žiadne aktivity,zmena myslenia, nič proste stále som mal v sebe obrovskú dieru.. ale par prízemných fyzických spojení s inými ženami mi prekvapivo začali tu dieru zmenšovať a pomahat.. niektorí ľudia proste asi občas potrebujú tu emocionálnu bolesť pritlačiť (zahnať) navýšením sebavedomia v podobe pozitívnych fyzických alebo mentalnych impulzov...viac krát som tým prekročil aj vlastné morálne pravidlá a prispelo to k môjmu prerodu do toho kým som dnes ale odhliadnuc od negatív ktoré to tiež samozrejme malo, to hodnotím veľmi kladne a efektívne..
niekto na to proste gule nemá a radšej sa zostane ľutovať..ja som to zobral takto a za fungovalo to..myslím že len odkázaný na svoje aktivity a čisto čas by som emocionálne trpel o dosť dlhšie
pragmatizmus.
Pri mne je vzdy strasne tenka hranica ci cosi zvladnem alebo mega failnem. a treba si uvedomit ze to co to s tebou urobi a co sa s tebou stane - za to si zodpovedny len ty. Ak ti aj ten clovek ublizil. Tak ti ublizil dalej si mzoes ublizovat lent y ked sa v tom budes hrabac
Kazdopádne odporrúčam 10/10 @karlotiskot -ovu poradnu zlomenycch srdci hned po rozchode dostaane sa vam styroch mentalnych faciek, ladova sprcha a 0 shits given ohladom sebalutosti!
Nic. Nech prezivam hocijaky smutok, krivdu, rozchod, spinavost, proste hocico, co ma zoziera, vzdy idem na nejakom autopilotovi dalej, tvarim sa, ze sa to nestalo, nikdy nedavam sebe ani okolitemu (realnemu) svetu najavo, ze trpim. A neznasam to.
no v mojej historii vaznych vztahov, ratam len jeden vztah a ten som ukoncila prva ja, najviac mi bolo luto to, ze som ublizila inemu cloveku a s tym som mala problem asi rok, ten clovek sa so mnou uz ani nechcel rozpravat a tak som sa po tom roku nejak prepla, z dna na den som bola ok, takze mi pomohol cas a lahostajnost toho cloveka voci mojim pocitom
Kým som nespravil čo som sľúbil a o čom som napísal. A to trvalo 3,5 roka. Až potom mi spadol kameň zo srdca. A musím povedať, že cesta späť po tom(akože seriozne, žiadna metafora) bola neskutočne oslobodzujúca a krásna.
Asi urobit nekompromisnu hrubu ciaru za tym, co bolo? Proste sa nasilne donutit prepnut na ine myslienky vzdy, ked si uvedomis, ze v hlave rozoberas nieco s tymto spojene Inak mne osobne vzdy pomohol sport v akejkolvek forme
Čas. Niekedy veľa času, aj 2 roky. ale každopádne sa to dá aj urýchliť, hlavne tým, že nad tým človekom nebudeš rozmýšľať a čo najmenej. Vymazať ho, nepozerať si vaše fotky prípadne ich najlepšie úplne vymazať, nestretávať ho, nerozprávať s ním, nerozoberať ho (na začiatku chápem, že trochu pomôže sa o tom porozprávať s priateľmi a tak.. ale čo najskôr ho proste neriešiť), nezaťažovať si ním hlavu, zamestnávať sa inými vecami, nebyť sám, ale byť medzi ľuďmi a medzi možno aj znovu ľudmi opačného pohlavia (aj keď len kamarátsky napr.)
No, s rozchodom síce skúsenosti nemám, ale veľmi dlho som chcel byť s jedným človekom, ktorý so mnou byť nechcel. A hoci som si uvedomoval, že tej osobe môj záujem vadí a že so mnou v živote nič mať nechce, nemohol som ju dostať z hlavy. Potom to už začalo vadiť aj mne, lenže hovno mi to bolo platné, aj tak som na ňu stále myslel. A denne sme sa vídali, čo situácii tiež nepomáhalo. Konečne som mal pokoj, až keď prišla zmena a prestali sme na seba narážať. Uplatnilo sa "zíde z očí, zíde z mysle". A jasné, bol som vlastne ešte sráč a pochybujem, že sa jednalo o ozajstné zamilovanie... Ale ovplyvnilo ma to. Povedal som si, že niečo také už nikdy v živote nechcem cítiť. A odvtedy som mal pokoj. Už nikdy som nemusel na nikoho takto myslieť. Podarilo sa mi vtedy niečo vypnúť. Netvrdím, že to je správny prístup. Ale pre mňa ako značne citovo a emočne nezrelého človeka to bola dobrá voľba. Už bez nejakých pocitov k druhým ľuďom mám problémy so svojimi emóciami a vtedy s tými rôznymi pocitmi... No, nebolo to nič moc Keď má emočne labilný človek v sebe držať akékoľvek silné pocity, či už kladné alebo negatívne, nerobí to dobrotu. A pochybujem, že niekedy dospejem po tejto stránke, takže s odstupom času čoraz viac oceňujem svoje rozhodnutie
Z jedneho mi pomohlo zalubenie sa do dalsieho (toto odporucam, fakt velmi efektivne), z druheho rozchodu som sa spamatavala asi dva roky, lebo bol spojeny este s dalsimi zlymi vecami...a tam mi najviac pomohla nova partia kamaratov, ktori ma fest podrzali, nenechali ma sediet doma a bloumat...ale ten rozchod asi celkom na 100% nepredycham nikdy, vzdy tam bude male zrniecko bolesti, z toho, ze pre mna bol ten muz fakt az taka “osudova pritazlivost”, no ja som pre neho nebola nikdy “good enough”. A tak.
ja som ten typ človeka, ktorý si na dobré počká a tak aj bolo. nič som nesílila, plakala, spomínala, žila popri tom klasický bežný život, zabúdala a emócie stále viac a viac opadali. nedá sa povedať, že opadli úplne. teda až do momentu, kedy som nenašla človeka, ktorý je tak miliónkrát lepší. vtedy opadli úplne a vznikli nové, krajšie. ale s odstupom času si myslím, že mi ten človek nechýbal ako osoba, skôr mi chýbali tie spomienky a pekné zážitky.
No dostat som sa dostal, ale to je zivot vs. prezivanie. Cas mam vyplneny celkom slusne, aj si tak viem prezivat az do smrti, ale to zrovna nechcem. Cas bezi. Som zvedavy, ci si vobec najdem zenu, s ktorou si budeme vzajomne sediet. Tymto zdravim vsetky birdzacky z Kosic, kludne mi napiste
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
A svojmu mladsiemu JA by som odkazal nech nevstupuje ledabolo do vztahov a nech sa ich nesnazi zbytocne co najdlhsie udrziavat, ked uz davno stratili zmysel
Týždeň v kuse bez spánku a na dojazdoch pochopíš vesmír a nejaký rozchod bude úplná malichernosť!
niekto na to proste gule nemá a radšej sa zostane ľutovať..ja som to zobral takto a za fungovalo to..myslím že len odkázaný na svoje aktivity a čisto čas by som emocionálne trpel o dosť dlhšie
Pri mne je vzdy strasne tenka hranica ci cosi zvladnem alebo mega failnem. a treba si uvedomit ze to co to s tebou urobi a co sa s tebou stane - za to si zodpovedny len ty. Ak ti aj ten clovek ublizil. Tak ti ublizil dalej si mzoes ublizovat lent y ked sa v tom budes hrabac
Kazdopádne odporrúčam 10/10 @karlotiskot -ovu poradnu zlomenycch srdci hned po rozchode dostaane sa vam styroch mentalnych faciek, ladova sprcha a 0 shits given ohladom sebalutosti!
A pomohlo fakt az to, ked som si toto uvedomila. Ze s tym clovekom uz nikdynikdy nechcem mat nic spolocne.