Mna najviac asi to ako je možné, že rany sa zahoja, kosti zrastú...nie je to úžasné? Predstavte si, že by toto naše telo nedokázalo.. Zaujíma ma čo Vás najviac na našom tele fascinuje?
zaujima ma, preco sme taki obmedzeni a vyuzivame len mali potencial mozgu.. si vezmi, ze keby vieme toho mozgu pouzivat len trosku viac, tak ani nepotrebujeme oci na to aby sme videli v podstate by sme mozgom vedeli robit cokolvek...
absolútne všetko, ako to z vnútra vyzerá, aké je to na pohmat, celá embryogenéza, onkogenéza, proste všetko jak do seba zapadá a jediný mini omyl aké obrovské škody môže spôsobiť.
Ako velmi sa da vylepsit od zakladneho priemerneho stavu.
A aj to co si spominala , zrastanie ran , napriklad 10cm diera v trupe po vystrele z pusky. Niekto spadne z 5m a je tuhy , niekto z 30 a odide po vlastnych.
@side3 vedela si že penis je jediný orgán ktorý sa vie zlomiť aj keď nemá v sebe kosť ?
pre mňa je tiež mozog. A ten nevyužitý potenciál, celkovo ako funguje taká kôpka vody a chémie na základe elektrických impulzov, ako z toho môže vzniknúť osobnosť...
@madnesshouse aha, to nie je tak veľa a inak ja neverím, že zaľúbenosť prichádza cez hormóny podľa mňa je to niečo neuveriteľne krásne, čo vzniká v srdci a je to cit, nie chemická reakcia
najviac ma fascinuje na mojom tele to, že som prežil bez väčších následkov všetko čo som prežil a je toho naozaj veľa. Fascinuje ma, že som bol ochrnutý a chodím bicyklujem plávam, že som bol slepý a vidím skvele a v prvom rade to, že som umrel a žijem. atď atď.
juj vselico...napr.ked baba caka decko ..ako je mozne ze z nejakej mikroskopickej bukny dokaze vyrast taky obrovsky clovek....alebo mna este dost ludska psychika zaujiiima...ako clovek vnima,co si mysli...to je tiez dost fascinujuuuce
mňa skôr fascinujú resp. fascinovali všetky komplexy na molekulovej úrovni, ktoré sú zložkami procesov (na stredných školách obľúbená syntéza proteínov), než makrosvet, niekedy ma mýli, zavádza ako napríklad cirkev zavádzala po stáročia ľudí (nech mi nik nezazlieva uvedený príklad, a je to tak)... ale samozrejme, neignorujem makrosvet, azda mozog je najzaujímavejší, a spomínaná regenerácia sa mi páči, tiež je to zaujímavé na molekulovej úrovni a keby jej nebolo, len moje pery by vyzerali... no nechcem si to ani predstaviť, ako
a inak, keby si chcela vedieť, ako je to možné, tak si treba naštudovať histológiu, skriptá z výšky, ale že máš 14 rokov, máš ešte na to čas, môžeš sa však tešiť, skriptá ti na všetko odpovedia
možno bude odpoveď trošku divná, ale reprodukcia, schopnosť rozmnožovať sa. Nechápem ako z ničoho môže vzniknúť plod a z takého malého plodu človek a ten zase vytvorí ďalšieho... cool, no nie?
@tommyhot haha clovek za cely svoj zivot zaplni podla vyskumov len 10% kapacity mozgu. To je zaujimave! Ze clovek ma taky neuveritelny nastroj a nedokaze ho dobre pouzivat! A to spravi aj dve vysoke a dalej sa cely zivot vklastne vzdelava. To je podla mna obdivuhodne
...ako sa dokáže človek do človeka zaľúbiť, tak nezištne a tak pravo. Keď ho vidí, podlamujú sa mu kolená, nežmurkajú oči, otvárajú sa ústa, chveje sa hlas, hreje a zrazu silnejšie bije srdce, nevies hovorit, cítš taký zvlástny pocit, ktorý nikto nikdy nedokázal opísať, ba ani správne prirovnat..
Mňa asi úplne všetko, nechápem ako to môže celé navzájom tak dokonale fungovať. A hlavne ma fascinuje to, čo robí človeka psychicky živým, nejaká tá duša alebo ako to nazvať.
mna fascinuje samozrejme cele nase telo ,no teraz som si spomenula na to ako moze urcita vona v nas vyvolat,urcite pocity a aj davno zabudnute smonienky
Fascinuje ma mozog ako take tajomstvo, ktore stale potencialne objavujeme, na druhej strane je vsak predmetom mojej zlosti, kedze mi casto zatajuje nejake informacie (a co je horsie, nielen mne, ale aj ostatnym a ti ostatni si to casto ani neuvedomuju).
@kokosovyorech ten zadok, to som videla raz davno taku studiu, ze vedci skumali, preco je to tak s tymi zadkami, aj ich to zaujimalo a ze to ma povod este dakedy v praveku, ked sme sa pohybovali ako teraz opice, telo nizsie drzane, ze hlava bola skoro vo vyske zadku toho druheho "cloveka" a proste primitivne myslenie, ze velky zadok, tak zenska dobre vynosi a porodi "mlada" a podobne je to aj s prsiami vraj, ze prsia pripominaju zadok, ta ciarka medzi nimi, tak preto su chlapi bud na prsia, abo zadky ze ked uz sa ludia dvihli - myslim drzanie tela, tak odrazu nebol taky priamy pohlad na zadky, ale presli na prsia... ale co je na tom pravdy.... tusim to robili anglicki vedci, a to uz hovori samo za seba
jak som si to pozeral a si pište že nepozeral, tak toto tu ešte asi nebolo. Adrenalin, a vobec pud sebazachovy. A ked to zažijete.... fuuha to je dobrá šupa. Napriklad že človek je schopný postavit sa aligatorovy a vyhrat ( no prežit) ludská vynaliezavost a schopnost zvládnut kriticke situácie. peckaaaa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
122 komentov
@tommyhot zase ten mozog tak nenadcenuj
kazdopadne, nefascinuje ma asi nic...
pekne zaujímavá téma, biológia sa mi v blízkej dobe zíde.
pekne zaujímavá téma, biológia sa mi v blízkej dobe zíde.
Ale realne si vsetky tie tyckyhodne grcaniny, ktore su v ludskom tele ani nepredstavujem .
Sme zlozeni so samych nechutnych veci.... pan boh zaplat za kozu vdaka ktorej sa na to nemusime pozerat oO
a ešte som rada, že to nenapíšem prvá - ale taktiež do určitej miery penis (a mužská erekcia)
Ako velmi sa da vylepsit od zakladneho priemerneho stavu.
A aj to co si spominala , zrastanie ran , napriklad 10cm diera v trupe po vystrele z pusky. Niekto spadne z 5m a je tuhy , niekto z 30 a odide po vlastnych.
pre mňa je tiež mozog. A ten nevyužitý potenciál, celkovo ako funguje taká kôpka vody a chémie na základe elektrických impulzov, ako z toho môže vzniknúť osobnosť...
@madnesshouse ... koľko?
ale na biológii vždy genetika a čo môže z človeka urobiť 1 chýbajúci chromozóm a pod.
the human body?"
"What?"
"Well, it's like the most sophisticated
mechanism in the entire universe, and yet it's so fuckin' quiet, in't it? Know what I mean?"
"Dunno... Mine makes enough noise."
"It's like this wet, pink factory. What the fuck are they makin'
in there? I mean what's the product? You never see no delivery trucks
comin' or goin', do you? "
Že sa pri delení vyskytne problém s chromozómom a z toho vzniknú rôzne typy syndrómov(trizómia).
Že človek využíva iba 10% mozgu. Chcela by som vedieť aké by to bolo, keby sme ho využívali úplne
... a kopu ďalších vecí. Preto som sa rozhodla to študovať
mozog.
že čo sposobuju city,ked citim motyle v bruchu,ked citis teplo pri srdci...
kvoli comu zívame,ja viem,ze kvoli unave,ale co sa deje v nasom tele okrem unavy,ze to vytvori "zivanie"
ze musime stale klipkat ocami,lebo inac sa neda vydrzat...aa vela vela dalsich veci...
prečo to je tak? a čím to je?
odtlačky prstov
oči
"motýliky v brušku"
Ale okrem toho aj ludske nohy -chodidla.
a inak všetko.
Mozog vladne!
no povedz @bymyself
ale muzske zadky su velmi prijemne na pohlad
to, že dýcha. že nikdy nie je v úplnom pokoji.
a určite aj penis