JUDO je super, naučíš sa tam ovládať svoje telo, ťažisko, ako zhodiť /prehodiť tažšieho súpera na zem, čiže je to dobre aj ako sebaobrana. Judo využíva súperovu energiu vlastne proti nemu čiže musíš myslieť hlavou, nieje to iba o hrubej sile.
Nevýhodu vidím v tom že sa tam používa kimono a skoro vždy sa robia chmaty tak že si súpera chytíš práve za kimono.
Určite pri tomto športe získaš silu, ohybnosť, naučíš sa pracovať zo svojim telom a v neposlednom rade aj psychiku
Wardog chodil alebo chodis na dzudo??? Chcela by som to vyskusat, pozriet a potom sa rozhodnut... Zatial chodim na aikido, celkom sa mi paci, len mi tam chyba trochu superenia medzi sebou, a tak.....ze je to cisto len na sebaobranu....ale pacia sa mi niektore techniky, su super, ako znehybnia, ale tazko sa ucia....lepsie by bolo castejsie sa venovat len zopar technikam ako stale inim, lebo potom si to newiem zapametat DD
Nikeboy--o tom je ja aikido D jo laka ma to...ale nie moje vyklbene ruby DD ale pokial viem, na treningoch sa taketo nestastia malokedy stanu......a ked uz tak, to skor na aikide....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
ale myslim si, ze ked uz mas riesit nieco, tak radsej xxx ako judo
Nevýhodu vidím v tom že sa tam používa kimono a skoro vždy sa robia chmaty tak že si súpera chytíš práve za kimono.
Určite pri tomto športe získaš silu, ohybnosť, naučíš sa pracovať zo svojim telom a v neposlednom rade aj psychiku
O Dzude vela neviem, ale chcela by som D