@sisssa081 bol som v nemocnici s jedným pod 15 rokov, čo vypil ráno na lačno 2 redbully po sebe, mal z toho problémy so srdcom hnačky atď a vraj keby vypije ešte jeden tak je po ňom
ja nan nich prakticky pezivam ked mam vela roboty a nemam dostatok spanku ... je to svinstvo, to beriem, ale kedze kavu pit nemozem, nemam sa ako inak dostat ku kofeinu ... (cocacola mi nechuti) ... prvy som mala asi v 14, ale to len zo zvedavosti ze o to vobec je ...
@ikuto kvôli tomuto som dala otázku aj s vekovým obmedzením. cestou do školy chodím aj okolo ZŠ. Deti, ktoré majú 10-12 chodia s fľaškami energeťákov, myslia si, že sú strašne super a pritom si škodia a ani nevedia ako .
@zeriavka urcite je zdravsia kava ak si ju spravne pripravis je v nej vela antioxidantov a podla najnovsich vyskumov ma aj preventivne ucinky napriklad aj proti alzeihemerovej chorobe Ak si robis normalnu zrnkovu tak by si ju mala pressovat maximalne 24 sekund ak by to bolo dlhsie uz by sa uvolnovali aj skodlive latky
pil som skoro kazdy den, pekne to nabudilo, ale cim dlhsie ich pijete tym su slabsie... existuju kofeinove tabletky, obsah jednej tabletky = 4 enerhetaky takze celkom sila, niekedy som zobral aj 2 tabletky s 2 energetakmi este a uz priznam ze som mal problemy s CNS, chvel som sa trosku, ruky sa mi triasli, takze toto uz je vela
myslím si že to je škodlivé len pre slabých ludí. ja som kedysi pil cca 4 denne. 2 som si dal hneď ráno a celý deň pijem colu a večer zelený čaj v ktorom je tiež kofeín. a ešte som nikdy nemal problém zo srdcom. a to od malička vypijem min liter coly denne. bral som aj taurínové tabletky a nič. nejako to na mňa nevplýva
@picasso takto si doseres organizmus a pride to na teba necakane...nevidim zmysel tych napojov...bezni ludia nevydavaju zo seba tolko energie,aby museli siahat po takych veciach...ja napriklad chodim do posilky (trening 3+1),kde 2 hodiny fakt ze tvrdo makam a pit nejaky napoj okrem protaka(kvoli bielkovinam,nie energii) a vody nemam potrebu...samozrejme,odchadzam odtial cely spoteny,tak aby si niektori nemysleli,ze tam len sedim
@onetouch šak ja energeťáky už nepijem ani neberem taurínové tabletky. na mňa nefungujú. ja sa potrebujem dobre vyspať a ak sa podriadne nevyspím tak mi nepomôže nič. colu a zelený čaj pijem preto že mi to chutí nie kvôli kofeínu. pred spaním vypijem ale pol litra zeleného čaju a zaspím do 5 minút
energetak pijem ked mam robit vela do skoly (cca do 4 rano) a este cez skuskove. inak ho nepijem. a parkrat do tyzdna si musim dat kavu kvoli krvnemu tlaku.
@sisssa081 skôr príležitostne...tj ked citim že fakt mi dochadzaju sily a potrebujem nakopnuť nakoľko mam pred sebou naročny deň.... kedy som s nimi začala nepamätam ale URCITE by mali byť ohraničene vekovou hranicou......1 plechovka = 1šalka kavy....dieťaťu predsa nedáš piť kavu.....trochu na hlavu......pracujem s ľudmi a ked to vidim ako to tie deti kupuju a piju aj tri plechovky za sebou v jedeň deň ..... môžu spôsobiť srdcovu aritmiu....ale takisto aj smrť ak sa užiju v nespravnom pomere s alkoholom.....deti ich maju radi lebo je to sladke a je to nápoj ,,ako každy iny"....teda voľne predajný....
Veď keď som unavená, idem spať. A ak som unavená aj cez deň, keď potrebujem dačo robiť, tak som sa asi zle vyspala deň predtým, alebo som mala príliš veľký výdaj energie, na čo by mne káva nepomohla energy drinky nepijem, stačilo raz ochutnať, a kávu mám raz tak za mesiac... stačí neísť spať až dakedy o 3 ráno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Ale mali by to hoc aj do 18ky zakazat, bezne vidim v obchode 10rocne deti, ako si kupia naraz aj 5 a viac flias :/
@onetouch hej, presne
@pumaamravec máš rozum