Len ma zaujíma, čo vravíte na jej smerovanie? Dávate len na slovenské rádiovky a médiami pretláčaných interpretov? Koncertné stálice typu Horkýže Slíže a Polemic? Alebo počúvate aj menej známe skupiny/interpretov? Chodíte na koncerty? Ktorý štýl na Sloven
Súhlas s @ladyfox .. Vela slovenských kapiel stojí za velké kulové ale nájdu sa aj dobré. To čo tu chýba to neviem posúdiť lebo nepoznám všetky kapely a neviem čo hrajú Ale väčšina teda podla môjho názoru stojí za hovno
@ladyfox : ehm kvoli Desmodu by som si tiez vystrelila ale pri IMT Smile.. nuz neviem.. asi by som vahala.. neviem.... ale co ja viem.. taky stary Ine Kafe - album s Krvavou blondinou mozem pocuvat furt a stále
@ladyfox : a co hovoris na desmod na ich prve albumy, ked neboli takí na krvavé grcanie?
taleeent transport.. DDD dočerta... DD... to bol zážitok... Ta to potom som mala skvelý zážitok aj z Dana Heribana - ale naživo, podla mna štúdiové nahrávky kazia jeho hudbu, naživo je proste naživo... . aj Talent.. naživoo .. kráása
vyhybam sa slovenskej hudbe. nechcem ju pocuvat a ani nebudem. jedini komu som udelila milost su "save the cookie" a to len preto, ze spievaju po anglicky
Poznám dobré slovenské veci a som za to rada. Nemôžeme čakať, že bude všetko dobré, čo by potom počúvali normálni ľudia? Ani v zahraničí neprevažuje dobrá hudba, tak prečo by to u nás malo byť iné?
Este pred 10 rokmi to bolo hrozne, potom prerazil hip hop a odvtedy to je uz uplna katastrofa, hudobna scena prestala byt hudobnou, aj vdaka rapujucim sasom.
slovenská scéna je smutná... respektíve ja som z nej smutná keď si zoberieme to že z hudby v domácom jazyku (za domáci jazyk považujem aj češtinu, keďže jej kompletne rozumiem) počúvam skoro len české kapely...
zo slovenskej hudby čo je v rádiách grcám.... všetko na jedno kopyto...jedine tak čo mám fakt rada je Karpina a Helenine oči a niekoľko starých slovenských z 80/90 rokov...
komerčne známe veci nie, len také tie staré hitovky, čo patria k detstvu, napr. starí IMT Smile alebo Horkýže
ku podivu, Elán mi nikdy moc nevadil a čudujem sa, že ho toľko ľudí považuje za odpad. teraz nehovorím o Vymyslenej alebo Zaľúbených ale také Neobzerajte sa pani Lótová alebo Zvláštny smútok víťazov (a ešte by sa ich našlo pár) patria k dobrej slovenskej hudbe, minimálne Filanove texty stoja za to.
No a potom Muller, Oskar Rózsa, Para.
Terajšiu alternatívn(ejši)u scénu nejak nesledujem, tak na koncert je fajn Billy Barman, PPE mi lezú na nervy, od Uniques sa mi páči pár pesničiek, no naživo na Pohode boli dosť zlí. A je strašne veľa takých tých indie/rock mladých kapiel, len je to všetko také homogénne, nevyspelé, bez odlišného štýlu, tak sa v tom človek tak nevyzná.
na slovensku je alternatívna hudobná scéna ešte trápnejšia ako tá komerčná...úplne "milujem" tie opajci britských (už tak trápnych) gitaroviek...napr lavagance...tfuj
že je strašne veľa mladých ľudí, čo robia fakt slušnú hudbu, len neviem prečo, ale je taká doba, že sa presadzuje samý hip hop, ktorý zaujíma tak max násťročných
Tak na tom, že Desmod počúvajú ľudia s minimálnym hudobným vkusom alebo staršia generácia, ktorá je unavená životom sa určite zhodneme, ale osobne si myslím, že na Slovensku existuje celkom dobrá undergroundová scéna, áno, je to zväčša vykrádanie západu, ale skúste mi povedať, ako asi znie pravá slovenská hudba a poddám sa.
Môj najväčší problém s touto scénou je asi to, že je maximálny nezáujem ľudí. Jeden jediný človek mi tu odpovedal na otázku, či chodí na koncerty. Okrem hudobných nadšencov a hudobníkov samých, ľudí koncerty totálne netankujú a ešte, aby zato niekomu aj platili. Ak samozrejme nehovoríme už o etablovaných kapelách, ale väčšinou, keď hrám alebo idem na koncert, je tam pár kamarátov kapely, nejakí štamgasti z klubu a vyslovene pár náhodných okoloidúcich...
tak niektoré komerčné sračky sa nedajú ani počúvať, desmod, imt smile, no name... ale mám rada slovenské skupiny, aj známe ako Slíže (tie staršie veci), ale aj napr. Karpina, Konflikt, Riško Muller, neznáme kapely od nás z Kysúc..
tieto prešovské skupiny pokladám za naj, prešov je mesto hudby a malých kapiel... minule o tom išie dokument tuším na dvojke? ... ale môžte ma i pobiť ale prešov fakt!
slovenské? hlavne punkové veci a také tie staršie vychytávky, na kt. aj mamina fičala, ale ako je dnešné imt smile či desmod nehrozí.. aa koncerty, chodím, i keď častejšie len do takého malého podniku, kde hrajú buď známy alebo úplne neznámy, ale myslím si, že stále lepšie to ako nič
Treba hľadať, je veľa dobrej slovenskej hudby. Škoda, že sa do rádia dostane len zriedka a je počuť len tie dookola omielané veci. Na koncerty chodím, kedysi hlavne spomínané Slíže, Polemic, Slobodka, Zóna, Chiki liki a tak, no už to mám opočúvané, neznáme kapely, v ktorých hrajú moji známi, majú svoje čaro :p
Chýba mi niečo ako Punk Funk Genius, odkedy prestali hrať...
@ceresienka no a ja si naozaj nepamätám, kedy som z vlastnej vôle vôbec počúval dačo veselé či vlastne.. cez skúškové sa mi výborne k učeniu počúval Beethoven.. som si toho viac zapamätal
Nahodou Puding Pani Elvisovej je fajn kapela, bola som aj na ich koncerte.
Ostatne radiovky velmi nemusim, takze Desmod aj No Name a podobne maju u mna menej nez nula bodov.
Z neznamych kapiel pocuvam Clinic Music, chodim na ich koncerty a celkovo ich podporujem, ako len mozem.
Smerovanie nasej sceny je celkom biedne, pretoze tu mame stale tie menovane stalice, a do radia sa hadam ziadna ina normalna kapela nedostane, pokial nejde nahodou stylom "jemne sa vam tlacim do ritky"...alebo stylom Kristina a piesen, ktora hra non-stop a je vytvorena len pre marketingovy ucel. Okrem ineho napr. kapela Clinic Music je viac virtuoznejsia, takze na Slovensku to znamena aj nepochopitelna.
Jedina nadej je internet! Tak moze byt slovenska hudba vzkriesena.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
nemám ich rada
občas sa vyskytnem na niečom lokálnejšom
keď sa veľmi chce, dá sa nájsť i počúvateľné
ale staré punkové veci mám rada
pustite si talent transport napríklad, to je hudba! alebo capre zo šaly
taleeent transport.. DDD dočerta... DD... to bol zážitok... Ta to potom som mala skvelý zážitok aj z Dana Heribana - ale naživo, podla mna štúdiové nahrávky kazia jeho hudbu, naživo je proste naživo... . aj Talent.. naživoo .. kráása
zo slovenskej hudby čo je v rádiách grcám.... všetko na jedno kopyto...jedine tak čo mám fakt rada je Karpina a Helenine oči a niekoľko starých slovenských z 80/90 rokov...
ku podivu, Elán mi nikdy moc nevadil a čudujem sa, že ho toľko ľudí považuje za odpad. teraz nehovorím o Vymyslenej alebo Zaľúbených ale také Neobzerajte sa pani Lótová alebo Zvláštny smútok víťazov (a ešte by sa ich našlo pár) patria k dobrej slovenskej hudbe, minimálne Filanove texty stoja za to.
No a potom Muller, Oskar Rózsa, Para.
Terajšiu alternatívn(ejši)u scénu nejak nesledujem, tak na koncert je fajn Billy Barman, PPE mi lezú na nervy, od Uniques sa mi páči pár pesničiek, no naživo na Pohode boli dosť zlí. A je strašne veľa takých tých indie/rock mladých kapiel, len je to všetko také homogénne, nevyspelé, bez odlišného štýlu, tak sa v tom človek tak nevyzná.
a ešte Peter Lipa, ten je super!
to áno
Môj najväčší problém s touto scénou je asi to, že je maximálny nezáujem ľudí. Jeden jediný človek mi tu odpovedal na otázku, či chodí na koncerty. Okrem hudobných nadšencov a hudobníkov samých, ľudí koncerty totálne netankujú a ešte, aby zato niekomu aj platili. Ak samozrejme nehovoríme už o etablovaných kapelách, ale väčšinou, keď hrám alebo idem na koncert, je tam pár kamarátov kapely, nejakí štamgasti z klubu a vyslovene pár náhodných okoloidúcich...
Ja mám rád aj Emo hudbu. Takže mne tu chýba prínos takýchto kapiel..
a nemôžem cítiť ani Zočivoči!!
pozná niekto?
toto si určite pozrite
tieto prešovské skupiny pokladám za naj, prešov je mesto hudby a malých kapiel... minule o tom išie dokument tuším na dvojke? ... ale môžte ma i pobiť ale prešov fakt!
Chýba mi niečo ako Punk Funk Genius, odkedy prestali hrať...
Potom rap- Tragikomix
Momo,moloch,Miky mora,14,cistychov,hafner-to len pre pobavenie,h16-par pesniciek... a tak dalej aj tak to nikoho nezaujima
Ja tiež nepočúvam len veselé, ale nepočúvam temné.
Ostatne radiovky velmi nemusim, takze Desmod aj No Name a podobne maju u mna menej nez nula bodov.
Z neznamych kapiel pocuvam Clinic Music, chodim na ich koncerty a celkovo ich podporujem, ako len mozem.
Smerovanie nasej sceny je celkom biedne, pretoze tu mame stale tie menovane stalice, a do radia sa hadam ziadna ina normalna kapela nedostane, pokial nejde nahodou stylom "jemne sa vam tlacim do ritky"...alebo stylom Kristina a piesen, ktora hra non-stop a je vytvorena len pre marketingovy ucel. Okrem ineho napr. kapela Clinic Music je viac virtuoznejsia, takze na Slovensku to znamena aj nepochopitelna.
Jedina nadej je internet! Tak moze byt slovenska hudba vzkriesena.