Buduci tyzden su zapisy a mozem ist na tieto skoly. Je mi to jedno kam pojdem, vsetko by ma bavilo rovnako, aj narocnost je asi rovnaka. Preto sa vas pytam kam by ste vy isli.
Tak ono... neviem ako to myslíš, že náročnosť je rovnaká... ale podľa mňa sú cudzie jazyky o poznanie obtiažnejšie ako Geografia, a Ekonomia tiež obtiažnejšia ako Geografia... ... Myslím že sú to dosť rozdielne odbory, ak máš tak široký záber, že zvládneš všetko, tak choď na IT... alebo z ponuky tie cudzie jazyky
@wistingher geografia vobec nie je taka lahka, mala som semester politickej geografie, ktoru nas ucili ludia z prirodovedeckej fakulty, ktori ucia normalne odbor geografia a aj ked to bol volitelny predmet (a opakovane nam hovorili, ako od nas chcu ovela menej ako od ich studentov), tak sme tam boli radi za D akoze geografiu by som urcite nesla studovat, keby ma to nejako strasne velmi nebavilo, co ma teda nebavi
ale inak si tiez myslim, ze tie odbory nemaju ani zdaleka rovnaku obtiaznost. sice velmi vela zalezi aj od vyucujucich, ale podla mna z tych troch je najlahsie ekonomia. geografia sa da zvladnut v pohode, pokial to cloveka fakt ze velmi bavi, ale ja napriklad by som tam trpela. no a cudzie jazyky akoze mam XY kamaratov, co studovali prekladatelstvo alebo britsko-americke studia a taketo dalsie srandy okolo cudzich jazykov a aj ked som povodne nieco na ten styl chcela ist velmi velmi velmi studovat, tak som nakoniec rada, ze sa to nepodarilo hlavne tie teoreticke prkotiny, na ktorych si zjavne na vsetkych skolach davali sakra zalezat a boli to neuveritelne biflovacky.
ale paci sa mi, ako to nie su ani zdaleka pribuzne predmety si ako ja s mojim vyberom skol
sociálnu prácu @2@4 geografia veru vôbec jednoduchá nie je, ja som ju síce nikdy neštudovala, ale z rozprávania som si povedala, že fúha to je tuším rovnako ťažko vyštudovať ako farmáciu .. akože nie, ale človek by si pomyslel blbá geografia, ale náhodou sa od študentov dosť veľa očakáva a pre mňa by obsah učiva jednoduchý vôbec nebol a jednak nie som geograficky založená, takže by som tam trpela , geografia je podľa mňa len pre ľudí, ktorých to fakt baví
ked mas takto rozlicne odbory tak fakt zalezi na tebe a hlavne aky si typ studenta a co chces robit.
Napr. ja som mala ekonomicky zameranu skolu a to ma presvedcilo ze ekonomiku fakt nechces studovat a ani v tom robit (max. len okrajovo), cudzie jazyky som studovala - a kedze to bolo lepsie ako moja ss tak ma to bavilo, ale nemala som s nicim inym porovnat. Aj ked ma to bavilo ale nebavili ma nekonecne seminarky a pisat niekolko stran textu a POZNAMOK POD CIAROU...uplna smrť...a potom ma aj vyhodili zo školy lebo som sa tomu nevenovala dostatočne...jazyky na vš sú mega tazky odbor na systematicke ucenie a pisanie seminaroks rozbormi knih a tak... a študovala som aj mesiac geografie - coz ma mega bavilo ale nestihala som to s pracou a je to tiez fest tazke, ale radsej budem pisat hafo protokolov ako seminarky a hlavne kvanta a kvanta informacií...ale zaroven je to emga fascinujuce cize takedynamo ....
pri takomto vybere by som nedala na ludi z internetu ale skor si pozri predmety co ta cakaju na danom odbore a podla toho sa rozhodni, co najviac by ti lahodilo
Tak ja študujem Geografiu, tak viem , nie je to lahké samozrejme, ale cudzie jazyky a ekonomia to je podľ mňa ťažšie. Veľmi veľa matiky rôzneho druhu, a tam zase samé cudzie jazyky... to nie je pre mňa... ale niekto vie dva jazyky uplne bez problemov alebo aj 4 ... cize taki ludia tam asi chodia... a ekonomia... no... z cudzich jazykov a ekonomie je vela absolventov, ale moznosti su znacne siroke. Neviem v akom je to pomere v sucastnosti. Geografia prakticky zaniká, pretoze sa to studuje, ako sa to robilo kedysi. Stare metody, nove v mensej miere. Ale zase to je ta vyhoda... ked to budes super vediet... tak vela konkurentov na poziciu kde vyzaduju take vzdelanie mat nebudes... ak teda nejaka taka pozicia mimo vyskum existuje. Lebo to nie je ako ... idem na medicinu budem lekar... ale povies idem na geografiu budem (???) ...makať v mekáči ... možno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
ale inak si tiez myslim, ze tie odbory nemaju ani zdaleka rovnaku obtiaznost. sice velmi vela zalezi aj od vyucujucich, ale podla mna z tych troch je najlahsie ekonomia. geografia sa da zvladnut v pohode, pokial to cloveka fakt ze velmi bavi, ale ja napriklad by som tam trpela. no a cudzie jazyky akoze mam XY kamaratov, co studovali prekladatelstvo alebo britsko-americke studia a taketo dalsie srandy okolo cudzich jazykov a aj ked som povodne nieco na ten styl chcela ist velmi velmi velmi studovat, tak som nakoniec rada, ze sa to nepodarilo hlavne tie teoreticke prkotiny, na ktorych si zjavne na vsetkych skolach davali sakra zalezat a boli to neuveritelne biflovacky.
ale paci sa mi, ako to nie su ani zdaleka pribuzne predmety si ako ja s mojim vyberom skol
@2 @4 geografia veru vôbec jednoduchá nie je, ja som ju síce nikdy neštudovala, ale z rozprávania som si povedala, že fúha to je tuším rovnako ťažko vyštudovať ako farmáciu .. akože nie, ale človek by si pomyslel blbá geografia, ale náhodou sa od študentov dosť veľa očakáva a pre mňa by obsah učiva jednoduchý vôbec nebol a jednak nie som geograficky založená, takže by som tam trpela , geografia je podľa mňa len pre ľudí, ktorých to fakt baví
Napr. ja som mala ekonomicky zameranu skolu a to ma presvedcilo ze ekonomiku fakt nechces studovat a ani v tom robit (max. len okrajovo), cudzie jazyky som studovala - a kedze to bolo lepsie ako moja ss tak ma to bavilo, ale nemala som s nicim inym porovnat. Aj ked ma to bavilo ale nebavili ma nekonecne seminarky a pisat niekolko stran textu a POZNAMOK POD CIAROU...uplna smrť...a potom ma aj vyhodili zo školy lebo som sa tomu nevenovala dostatočne...jazyky na vš sú mega tazky odbor na systematicke ucenie a pisanie seminaroks rozbormi knih a tak... a študovala som aj mesiac geografie - coz ma mega bavilo ale nestihala som to s pracou a je to tiez fest tazke, ale radsej budem pisat hafo protokolov ako seminarky a hlavne kvanta a kvanta informacií...ale zaroven je to emga fascinujuce cize takedynamo ....
pri takomto vybere by som nedala na ludi z internetu ale skor si pozri predmety co ta cakaju na danom odbore a podla toho sa rozhodni, co najviac by ti lahodilo