toho že sa ho budem hanbiť lebo je to mladý fešák (dosť podobný mojmu zubárovi ) jediný pod 50 na poliklinike (má maximálne 33... ) a vždy sa velmi poteší keď dojdem že nemusí počúvať geriatriu, to isté tie isté problémy a finančné problémy ale môžme si normalne pokecať
ale vlastne hej... sa ho hanbím a je super!
takže toto su moje vážne problemy a ako čerešnička na torte je to, že jeho sestrička je sestrou sestričky môjho detskéhou doktora ( ) a majú rovnaký hlas tak je to také.... proste cele super!
No tak jednak sa bojím, že mi oznámi nejakú zlú správu. Keď som raz bola na komplexnom očnom vyšetrení, tak sa pri mne vystriedalo postupne asi 5 lekárov, potom ma nechali čakať a hľadali niečo v knihách a potom mi povedali, že mám pravdepodobne také doživotné ochorenie, kvôli ktorému by som mala ísť na vyšetrenie srdca a že o niekoľko rokov asi budem musieť ísť na operáciu očí atď... Síce tie vyšetrenia nič nedokázali, ale aj tak sa takých vecí desím a hlavne je to stresujúce, keď vám nepovedia hneď čo sa deje, ale tvária sa vážne a niečo si každú chvíľu šepkajú.
Alebo prídete vyčerpaní do nemocnice s tým, že je vám zle, máte teplotu, hnačky a oni miesto toho, aby vás liečili vás pošlú k psychiatrovi s podozrením na anorexiu.
No a potom sa desím aj niektorých vyšetrení. Najhoršia bola asi endoskopia, kde som pred vyšetrením čítala manuál, kde sa písalo, že dostanem celkovú alebo aspoň lokálnu anestézu. A ja som ich prosila, plakala a anestézu som nedostala žiadnu. Keď zo mňa vytiahli tú trubicu, tak som skoro dostala panický záchvat (bol by prišiel už predtým, ale pud sebazáchovy mi hovoril, že to asi nebude najlepší nápad, keď mám v žalúdku zrovna hrubú trubicu).
Tak, a to je asi zlomok z toho, čoho sa bojím u lekára.
No ja len, že ak prídete o zub, možno dostanete plombu, ale už to nebude nikdy váš exkluzívny stopercentý super zub. akoby sa z vás stal lacnejší tovar, chápete píšem to asi divne, preto zisťujem, kto to vníma podobne
@azizi presne táto neinformovanosť je dosť odveci, keď treba veriť a nie je čas na vysvetľovanie...a keď je k dispozícii na nete kopa info a potom je ešte ťažšie veriť že lekár vie čo robí keď ti povie menej než si vieš zohnať o tom sama...potom sa čudujú že si pacienti určujú diagnózy sami, keď nevedia poskytnúť dobrú predstavu o tom čo idú robiť...niekedy sú podráždení z obyčajnej otázky...
ked mi beru krv...keby mi oznamia ze ma caka poslednych 12 - mesiacov zivota....ked mi doktor cumi do pice ci na kozy....ak tam nahodou odpadnem...ak mi injekcie pychaju...atd...
Bojim sa hlavne tych zakrokov u zubarky a momentalne sa bojim,ze mam daco s plucami a ze pojdem na rontgen a ze si tam budem musiet dat dole podprsenku
akurát som sa zamyslela nad tým,že som asi samovrah Od mala chodím furt k tej istej obvodnej a ona ma pred vyše 18 rokmi skoro zabila :/ ..mala som pár mesiacov a ona mi perdpísala takú konskú dávku liekov,čo by ževraj ublížilo aj dospelému..a potom nám vnoci o pol 2 zvonila na dvere..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
bud tam idem s banalitami, ako su bezne choroby, cize tam sa nemam coho bat
alebo idem rovno do nemocnice v takom stave, ze nemozem ani chodit, to sa len tesim, ze mi (snad) bude uz len lepsie..
cize nejako sa nebojim nicoho
choroby ma zatial nastastie obchadzaju a ak, tak je to tyzdenna nadcha/chripka, ktoru liecim doma v posteli
ale prave teraz som uz vyse 2. tyzdnov chory, musel som ist na pohotovost a jedine, coho som sa bal je to, ze mi predpise zle lieky
a po 4 dnoch, ked sa moj stav vobec nezlepsil, sa moje obavy asi aj naplnili
ale ak by sa mi nieco nebodaj stalo, bal by som sa, ze lekar zle zhodnoti moju situaciu, ze zvoli zlu diagnozu, bude ma nespravne liecit a podobne
ale vlastne hej... sa ho hanbím a je super!
takže toto su moje vážne problemy a ako čerešnička na torte je to, že jeho sestrička je sestrou sestričky môjho detskéhou doktora ( ) a majú rovnaký hlas tak je to také.... proste cele super!
Alebo prídete vyčerpaní do nemocnice s tým, že je vám zle, máte teplotu, hnačky a oni miesto toho, aby vás liečili vás pošlú k psychiatrovi s podozrením na anorexiu.
No a potom sa desím aj niektorých vyšetrení. Najhoršia bola asi endoskopia, kde som pred vyšetrením čítala manuál, kde sa písalo, že dostanem celkovú alebo aspoň lokálnu anestézu. A ja som ich prosila, plakala a anestézu som nedostala žiadnu. Keď zo mňa vytiahli tú trubicu, tak som skoro dostala panický záchvat (bol by prišiel už predtým, ale pud sebazáchovy mi hovoril, že to asi nebude najlepší nápad, keď mám v žalúdku zrovna hrubú trubicu).
Tak, a to je asi zlomok z toho, čoho sa bojím u lekára.
Jediný lekársky zákrok, ktorý ma od predškolského veku rozplakal.
@azizi presne táto neinformovanosť je dosť odveci, keď treba veriť a nie je čas na vysvetľovanie...a keď je k dispozícii na nete kopa info a potom je ešte ťažšie veriť že lekár vie čo robí keď ti povie menej než si vieš zohnať o tom sama...potom sa čudujú že si pacienti určujú diagnózy sami, keď nevedia poskytnúť dobrú predstavu o tom čo idú robiť...niekedy sú podráždení z obyčajnej otázky...
akurát som sa zamyslela nad tým,že som asi samovrah Od mala chodím furt k tej istej obvodnej a ona ma pred vyše 18 rokmi skoro zabila :/ ..mala som pár mesiacov a ona mi perdpísala takú konskú dávku liekov,čo by ževraj ublížilo aj dospelému..a potom nám vnoci o pol 2 zvonila na dvere..