Vrch je smrekovy laminat a nie masiv, takze zvuk to mozno nebude mat bohvieaky, ale ak to ma byt tvoja prva gitara tak v tom nevidim az taky problem (Cortky su jedny z tych lepsich budget gitar).
No za nejakych 50-60€ navyse uz mas k dispozicii Cort Earth 70 ( » akusticke-gitary.heureka.sk/cort-earth-70/)... co je prevedenim aj zvukom rozhodne kvalitnejsia gitarka s vrchom z masivneho smreku. Just sayin'.
@wosush A som začiatočník mam doma jednu staru gitaru (spianielku), ale nejaký ten základ som sa na nej naucil, ale už je tesne pred smrtou preto chcem nejaku novu za rozumny peniaz samozrejme ked sa zdokonalím chcem elektrickú gitaru a nechcem nejak vrazat do akustických gitár.
@martin872 Neviem, SX vyrabaju aj vlastnia Cinania, takze som sa im vzdy vyhybal (mozno si povies, ze dnes uz je vsetko "Made in China", ale este stale je rozdiel ci na to nalepi svoju menovku americky Gibson, alebo cinsky S . Tiez je vsak pravda, ze v tejto cenovej kategorii sa tie rozdiely medzi znackami zotieraju na minimum, takze tento konkretny model moze byt za tu sumu kludne okay.
No osobne, pokial ide o laminaty, ktore som mal v ruke a mozem ti ich odporucit: » www.muziker.sk/gitary/akustick... » www.muziker.sk/gitary/akustick...
Vyberom ktorejkovek z nich podla mna neolutujes. Ale ako tu uz niekto napisal, este stale mozes ist do akychkolvek hudobnin, odskusat si jednotlive gitary a potom si ich objednat na webe za lacnejsie.
@wosush Tak dík za rady rozhodol som sa pre túto. » www.muziker.sk/gitary/akustick...
a ešte ta chcem otravovat zo strunami kovovými ake by si mi poradil ? Doteraz som pouzival nylonové.
@martin872 Predpokladam, ze tovarne struny na gitare budu nejake bronzove 12ky. Oproti nylonkam na klasike sa ti nazaciatku budu zrejme zdat moc hrube a tazke na stlacanie, ale casom, kym ti zhrubne koza na bruskach prstov by si si mal zvyknut. Osobne som takisto zacinal na 12kach, ale samozrejme, ak to budes povazovat za nutne, mozes ich vymenit za tensie 11ky, 10ky, ci dokonca 9ky. Ale ber do uvahy, ze s tensimi strunami zvuk gitary mierne straca silu a je vzdy lepsie naucit sa hrat s hrubsimi strunami, pokial je to mozne.
Pokial ide o material strun, vacsinou je na vyber bud phosphor bronze, alebo 80-20 (pripadne 85-15) bronze, pricom druhe menovane maju skor jasnejsi a ostrejsi zvuk, zatialco prve viac hlbsi a maksi. Ja konkretne pouzivam phosphor bronze.
A co sa tyka znacky resp. ceny strun, tak obvykle plati, ze tie drahsie si udrzia top zvuk dlhsie ako lacnejsie. No to v pripade zaciatocnikov zas taku velku ulohu nehra, takze iste - ak do toho nechces vrazat vela penazi, tak aj tie lacnejsie ti posluzia viac nez dostatocne.
Z tych lacnejsich by som ti poradil struny Ernie Ball: » www.muziker.sk/gitary/struny-p...
A z tych drahsich D'Addario EXP: » www.muziker.sk/gitary/struny-p...
Ake hrube si zvolis je uz tvoja vec, ja som sem hodil napr. tie 10ky. A este jedna vec, necakaj, ze sa na gitaru (ci uz akustiku, alebo elektriku) naucis perfektne hrat do dvoch tyzdnov, tak to vacsinou nefunguje a trva to dlhsie. Ak vies aspon trochu anglicky a chces sa ucit doma sam, odporucim ti tento gitarovy kurz na YouTube. Naucis sa tam v 72 epizodach vsetko co by si sa naucit mal a uplne zadarmo: » www.youtube.com/playlist?list=P...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
No za nejakych 50-60€ navyse uz mas k dispozicii Cort Earth 70 ( » akusticke-gitary.heureka.sk/cort-earth-70/)... co je prevedenim aj zvukom rozhodne kvalitnejsia gitarka s vrchom z masivneho smreku. Just sayin'.
» akusticke-gitary.heureka.sk/cort-earth-70/...
A na gitary za 62€ radsej rovno zabudni, pretoze to nebude ani ladit, ani dobre zniet, to ti garantujem.
» www.muziker.sk/gitary/akustick...
No osobne, pokial ide o laminaty, ktore som mal v ruke a mozem ti ich odporucit:
Vyberom ktorejkovek z nich podla mna neolutujes. Ale ako tu uz niekto napisal, este stale mozes ist do akychkolvek hudobnin, odskusat si jednotlive gitary a potom si ich objednat na webe za lacnejsie.
a ešte ta chcem otravovat zo strunami kovovými ake by si mi poradil ? Doteraz som pouzival nylonové.
Pokial ide o material strun, vacsinou je na vyber bud phosphor bronze, alebo 80-20 (pripadne 85-15) bronze, pricom druhe menovane maju skor jasnejsi a ostrejsi zvuk, zatialco prve viac hlbsi a maksi. Ja konkretne pouzivam phosphor bronze.
A co sa tyka znacky resp. ceny strun, tak obvykle plati, ze tie drahsie si udrzia top zvuk dlhsie ako lacnejsie. No to v pripade zaciatocnikov zas taku velku ulohu nehra, takze iste - ak do toho nechces vrazat vela penazi, tak aj tie lacnejsie ti posluzia viac nez dostatocne.
Z tych lacnejsich by som ti poradil struny Ernie Ball:
» www.muziker.sk/gitary/struny-p...
A z tych drahsich D'Addario EXP:
» www.muziker.sk/gitary/struny-p...
Ake hrube si zvolis je uz tvoja vec, ja som sem hodil napr. tie 10ky. A este jedna vec, necakaj, ze sa na gitaru (ci uz akustiku, alebo elektriku) naucis perfektne hrat do dvoch tyzdnov, tak to vacsinou nefunguje a trva to dlhsie. Ak vies aspon trochu anglicky a chces sa ucit doma sam, odporucim ti tento gitarovy kurz na YouTube. Naucis sa tam v 72 epizodach vsetko co by si sa naucit mal a uplne zadarmo:
» www.youtube.com/playlist?list=P...