Podľa mňa každý jazyk môže byť svojim spôsobom perspektívny ak sa dokážes presadiť a si v ňom dobre.. takže byt tebou by som si vyberala skôr podľa toho k čomu máš vzťah.
Podla toho, co od toho ocakavas - vseobecne najuniverzalnejsie su asi klasicke jazyky ako nemcina, francuzstina, spanielcina. Potom mas dalsie globalne jazyky ako rustina, mandarincina, arabcina alebo perzstina, ktore su ale uz viac priputane k nejakej oblasti. A potom mas obskurne veci ako holandstina, finstina alebo skandinavske jazyky, kde je zas vyhoda, ze tym nehovori kazdy a moze to byt akasi tvoja specializacia.
Najlepsie je asi vybrat si to, kde ti pripada najzaujimavejsia a najpritazlivejsia ta cielova krajina, lebo s jazykom sa vzdy ucis trochu aj ich kulturu a ovela efektivnejsie sa jazyk naucis, ked ta to cele bavi
Ale dosť závisí aj od toho, co s tym jazykom chces dalej robit..
Veľa ľudí píše angličtinu za najperspektivnejsiu, čo je pravda, ale
ak chces byt prekladatelka/tlmocnicka tak len tá podľa mňa nestačí, dnes už je takmer nevyhnutné mať k AJ dalsi cudzí jazyk..
Oplatí sa učiť hlavne taký, čo ta bude baviť a budeš mať vzťah ku krajinám, kde sa daným jazykom rozprava, lebo darmo sa budeš niečo učiť, ak do danej krajiny by si ani nepáchla a ich kultúra je pre teba totálne nezaujímavá
a najma sa ti musi jazyk pacit,lebo ak s nim chces robit,tak sa mu budes venovat nonstop a keby k nemu nemas vztah tak nemas sancu byt uspesna,resp. sa do toho budes nutit a to je cele zle
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Naozaj veľa čínskych investícii sa objavuje v Európe.
Ale určite súhlasím s @2 .
Najlepsie je asi vybrat si to, kde ti pripada najzaujimavejsia a najpritazlivejsia ta cielova krajina, lebo s jazykom sa vzdy ucis trochu aj ich kulturu a ovela efektivnejsie sa jazyk naucis, ked ta to cele bavi
Veľa ľudí píše angličtinu za najperspektivnejsiu, čo je pravda, ale
ak chces byt prekladatelka/tlmocnicka tak len tá podľa mňa nestačí, dnes už je takmer nevyhnutné mať k AJ dalsi cudzí jazyk..
a najma sa ti musi jazyk pacit,lebo ak s nim chces robit,tak sa mu budes venovat nonstop a keby k nemu nemas vztah tak nemas sancu byt uspesna,resp. sa do toho budes nutit a to je cele zle
R / Python