poradite mi nejaké dobre školy tu na slovensku alebo v zahraničí... čo to všetko obnáša čo na to potrebujem .. tento rok maturujem a ešte niesom rozhodnutý čo dalej, chcel by som študovať anglinu a asi španielčinu ... dakujem
za najlepšiu sa považuje UK, no min čo sa týka angliny a základu v slovečine, treba si pripraviť pevné nervy, nehorázne odhodlanie a aj nejakých tých 1400 alebo 2800 eur v prípade, že ťa niektorý z vyučujúcich nenechá prejsť kvôli svojim rozmarom a nie je s ním žiadna diskusia...máme tu aj takých ja osobne by som volila zahraničie...
takto...
dvojodbor na slovensku znamená prekladateľstvo alebo učiteľstvo
učiteľstvo študujem, je to pičovina
prekladateľstvo je asi lepšia vec, ale zase...prekladať a tlmočiť sa naučí s trochou času každý, je vcelku zbytočné to 5 rokov študovať
rozhodne teda odporúčam zahraničie, zistila som, že nemá zmysel študovať daný jazyk a nenavštíviť danú krajinu...
ale zase, zahraničie je drahé, čiže ak nemáš supportive parents, tak to sám asi nedáš
ale inak odporučím asi BA, keď už ti tá škola nevyjde, je tu aspoň viac pracovných príležitostí a tak...
Nitru nedoporučujem z vlastnej skúsenosti...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
dvojodbor na slovensku znamená prekladateľstvo alebo učiteľstvo
učiteľstvo študujem, je to pičovina
prekladateľstvo je asi lepšia vec, ale zase...prekladať a tlmočiť sa naučí s trochou času každý, je vcelku zbytočné to 5 rokov študovať
rozhodne teda odporúčam zahraničie, zistila som, že nemá zmysel študovať daný jazyk a nenavštíviť danú krajinu...
ale zase, zahraničie je drahé, čiže ak nemáš supportive parents, tak to sám asi nedáš
ale inak odporučím asi BA, keď už ti tá škola nevyjde, je tu aspoň viac pracovných príležitostí a tak...
Nitru nedoporučujem z vlastnej skúsenosti...