Aké cviky na doma sú najlepšie na vyrovnanie chrbtice ? Doktorka mi dala odporúčanie navštíviť rehabilitáčné, ale nejak som sa tam nedostal, možno cez prázdniny...Aké cviky by ste poradili ? Alebo aké vám pomohli, ak ste mali rovnaký problém ? Ďakujem za
Zacni cvicit s vlastnou vahou. Sustred sa najmä na cvicenie brucha a chrbta. Ked trocha poslinis svalstvo trupu, chrbtica by sa mala sama vyrovnat a stabilizovat do normalnej polohy.
Co sa tyka konkretnych cvikov, skus googlit ... a najst si nieco v ramci tvojich moznosti.
Plavanie, behanie nic nepokazi. A cinky by som na zaciatku uplne vylucil, nech ta to nedokrivi este viac.
@r4ptor
Diki za rady, inak reagoval som na teba aj v inom fore :
A ako posnovať svalstvo trupu ? Nejaké vzdvihy, kliky, brušáky a pod ? Máš prípadne aj nejaké série cvikov ?
Na zaciatku by som posiloval cele telo - zhyby, kliky, brusaky (rozne variacie tohoto cviku), cviky na chrbat, drepy a vypony na spickach. Az potom by som sa zameral na svaly, kt. chcem rozvijat viac - v tvojom pripade svalstvo trupu, ale popri tom nezabudat ani na tie dalsie.
Cviceniu stredu tela by som sa venoval tak 3x do tyzdna - viac by som na zaciatok neodporucal a menej tiez nie.
Rozvrhni si to podla seba.
Pri posilovani brucha odporucam robit viacero variacii brusakov - kazda pomaha pri rozvoji inej skupiny svalov.
Na cicenie vrchnej casti chrbta su dobre zhyby so sirokym uchopom a na cvicenie spodnej casti chrbta - plank.
@r4ptor
Inak tie cviky, to som nemyslel na svalstvo, ale skôr na vyrovnanie chrbtice, na nete som toho moc nenašiel, asi najlepšie bude ísť na tú rehabilitáciu...
ja som chodila na rehabilitácie a veľmi mi pomáha cvičenie s lanami, volá sa to SM systém. ale taktiež cvičím na bruchu, to dvíham hlavne lopatky a na chrbte, ale to sú skôr na brucho cviky. A hlavne to plávanie A na rehabilitáciu by som šla ešte raz kľudne, pretože mi dali masáže, horské slnko a cvičenie a bolo to príjemné po dvoch týždňoch už cítim rozdiel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Co sa tyka konkretnych cvikov, skus googlit ... a najst si nieco v ramci tvojich moznosti.
Plavanie, behanie nic nepokazi. A cinky by som na zaciatku uplne vylucil, nech ta to nedokrivi este viac.
Diki za rady, inak reagoval som na teba aj v inom fore :
A ako posnovať svalstvo trupu ? Nejaké vzdvihy, kliky, brušáky a pod ? Máš prípadne aj nejaké série cvikov ?
Cviceniu stredu tela by som sa venoval tak 3x do tyzdna - viac by som na zaciatok neodporucal a menej tiez nie.
Rozvrhni si to podla seba.
Pri posilovani brucha odporucam robit viacero variacii brusakov - kazda pomaha pri rozvoji inej skupiny svalov.
Na cicenie vrchnej casti chrbta su dobre zhyby so sirokym uchopom a na cvicenie spodnej casti chrbta - plank.
» bfitness.ca/blog/wp-content...
Pri tvoreni vlastneho treningoveho planu odporucam robit maximum opakovanii, pocet serii si uprav podla seba.
Odporucam pozriet stranku: » www.madbarz.com
OK, ďakujem.
Inak tie cviky, to som nemyslel na svalstvo, ale skôr na vyrovnanie chrbtice, na nete som toho moc nenašiel, asi najlepšie bude ísť na tú rehabilitáciu...
» is.muni.cz/th/272596/lf_b/...
- a po par tyzdnoch cvicenia by som presiel na normalne cviky, aby sa to po case nevratilo
robi to moj znamy, zameriava sa na napravy chyb pohyboveho aparatu, takze urcite tam najdes aj nieco ohladom krivej chrbtice.