Cvičenia pre nevidiacich (alebo inou zrakovou poruchou)
Predstavte si, že ste trénerom detskej prípravky a máte jedno nevidiace deco. Aké cvičenia, tréning by ste zvolili? (poprípade má odkážte na stránku, kde sa o tom viac dočítam) Ďakujem
@drection ja som si robila srandu zo svojho napadu a som napisala, že slepa baba ako hra, to by mohol hrať aj nevidiaci.. kks a nemozem sa zasmiat? To hned musi byt ten clovek sprosty že??
ahoj, sam nevidim, takze ideme na to: loptove hry, no to tam nic nevymyslis, mozno do istej miery hadzanu(ak sa nemylim ta hra so sietkou), ja ked som bol maly, tak ma nechali podavat loptu do hry(to podanie alebo ako sa to vola). inak to mas tazke, ked je medzi samymi vidiacimi, to by si sa mu musel venovat asi individualne, alebo co. ja teraz chodim na strednu skolu, kde tiez necvicim, ale mam stastie na skveleho plavcika, ktory ma cez telocvik uci plavat. robi to skvele, aj ked nikdy s takymi ľudmi nepracoval. inak nevidiaci zvladne vsetky cviky, ci uz posilovanie, alebo normalne cviky. ako som povedal loptove hry urcite nie. hoci, ak ano, tak mozno vybavit ozvucenu loptu. ale aj tam sa vyzaduje potom tolerancia spoluziakov, aby ho pustili medzi seba, aby aj on z toho nieco mal.
na plavaren, ak mate, dajte tie drahy co pouzivaju plavci, tak nevyboci zo smeru, ak by plaval po case sam. jediny rozdiel, ze nevidiacemumusis hovorit tak "po lopatisticky". urcite nie, "urob toto, takto to rob, teraz tam", apod. pripadne priamo s nim manipuluj, ako to ma robit skôr to pochopi ak ma fyzicky impulz.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Lebo ja som si to predstavil ako futbalovú prípravku ale to mi vôbec nedáva logiku.
Náhodou futbal zrakovo postihnutých je veľmi zaujímavý, trocha s upravenými pravidlami
na plavaren, ak mate, dajte tie drahy co pouzivaju plavci, tak nevyboci zo smeru, ak by plaval po case sam. jediny rozdiel, ze nevidiacemumusis hovorit tak "po lopatisticky". urcite nie, "urob toto, takto to rob, teraz tam", apod. pripadne priamo s nim manipuluj, ako to ma robit skôr to pochopi ak ma fyzicky impulz.
no snad to troska pomohlo.
M.