ja by som ti veľmi neporadil, keďže ja pri ničom nevydržím dlhšie ako max 2 hodiny. No jednu vec som si všimol.cvičí sa mi lepšie neskoro večer, keď je už každýý v posteli a mám kľud. vždy sa snažím začínať nejakou základnou rozcvičkou (stupnica,, paradidle na bicích, double stroke rolls...)
a ked sa učím niečoč nové,, vždy sa snažík zahrať to v co najpomalšom tempe a kým to nezahrám tip top, tak tempo ani nezvyšujem
ale myslím si, že pri každom nástroji je to veľmi individuálne
Teraz som dostal chvíľku úlet na gitaru proste prvo nieco vymyslím a potom to hrám do jebnutia az kazdú pasaz niekolko x potom ked to viem poriadnejsie tak si pustim k tomu dáky podmas a mastím to zase s nim do nevidím
na rozbeh stupnice.bluesové, pentatoniku nejakú a odporúča sa celkovo cvičiť v pomalých tempách, jak tu chlapci tvrdia... a potom treba aj hrať len tak, žiadne noty, ništ čistá hlava a fu fú fú... všetko má svoje pozitívum ^^
Ta normalne sadneš,180bpm v ušiach a davaš prechody....
Ale tak zaleži to od nástroja, a záleži čo s tým chceš robiť, aký maš vzťah k tomu nástroju
Začínaš pilovať stupnice, techniku a nejaku tu teoriu prihodiš...a deň a noc a deň a noc cvičiš
U mna na bicích to je skôr tak že som sa naučil najrpv techniku, jedndouche beaty potom piloval schopnosť udržať hocijake tempo, a prihazduješ cvičenia, rudimenty...a cvičiš ten roll donekonečna, ako dvojkopak
no a teraz si už vymyšlam kadejaké vlastne sprostosti, prechody...
Ale tiež si myslim že potom by človek nemal "zastať" v tom nástroji, myslím tým že stále bude čo zlepšovať, a stále je čo sa vzdelavať v rôznych štýloch...
@relieforsaddist ale tak poznal som pripady ľudi ktorí mali v paneláku akusticke bicie a potom takých ktorí to chceli "odhlučniť" ale ani jeden pripad nemal dlhé trvanie
@vladoKo keďže sa mi najlepšie cvičí večer a v noci, bol som si nútený kúpiť dig. piano na druhej strane mám kedykoľvek prístup ku korcentnému krídlu i organu, takže ak mám chuť cvičiť cez deň, tak to samozrejme využijem..
dolezite je rozcvicenie prstov, takze si prebehnut stupnice, pravou, ľavou, oboma... potom, pokiaľ cvičím niečo nové, ako bolo napísané vyššie - najskôr si len vizuálne prebehnem partitúru, rozdelím do častí a začínam v pomalom tempe...
a najradšej sa naučím najskôr pravú a potom ľavú ruku a veľmi pomáha vlastné nahrávanie sa... máš pocit, že to máš zvládnuté ale keď si pustíš nahrávku, zistíš, koľko chýb robíš a môžeš sa na ne zamerať a pilovať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a ked sa učím niečoč nové,, vždy sa snažík zahrať to v co najpomalšom tempe a kým to nezahrám tip top, tak tempo ani nezvyšujem
ale myslím si, že pri každom nástroji je to veľmi individuálne
ale na husliach je to s 2cm nechtami ne barz dobre
Ale tak zaleži to od nástroja, a záleži čo s tým chceš robiť, aký maš vzťah k tomu nástroju
Začínaš pilovať stupnice, techniku a nejaku tu teoriu prihodiš...a deň a noc a deň a noc cvičiš
U mna na bicích to je skôr tak že som sa naučil najrpv techniku, jedndouche beaty potom piloval schopnosť udržať hocijake tempo, a prihazduješ cvičenia, rudimenty...a cvičiš ten roll donekonečna, ako dvojkopak
no a teraz si už vymyšlam kadejaké vlastne sprostosti, prechody...
Ale tiež si myslim že potom by človek nemal "zastať" v tom nástroji, myslím tým že stále bude čo zlepšovať, a stále je čo sa vzdelavať v rôznych štýloch...
a najlepšie sa mi cviči v noci...
dolezite je rozcvicenie prstov, takze si prebehnut stupnice, pravou, ľavou, oboma... potom, pokiaľ cvičím niečo nové, ako bolo napísané vyššie - najskôr si len vizuálne prebehnem partitúru, rozdelím do častí a začínam v pomalom tempe...
a najradšej sa naučím najskôr pravú a potom ľavú ruku a veľmi pomáha vlastné nahrávanie sa... máš pocit, že to máš zvládnuté ale keď si pustíš nahrávku, zistíš, koľko chýb robíš a môžeš sa na ne zamerať a pilovať...