už sa mi nechce googliť. jednoducho, je taká škola, kde vás naučia prácu v grafických editoroch, php a mysql, flash. možno ešte niečo, čo sa bude hodiť... viete poradiť? ja viem, že keby véééľmi chcem, zvládnem to aj sama, ale už jednu školu robím a jedin
no, css a html som zvládla sama, ale je mi jasné, že bez php sa ďalej nepohnem (väčšina stránok, čo robím, je založená na galériách). kurz by tiež nebol až tak odveci, v prvom rade potrebujem, aby mi niekto tieto vyššie logické postupy vysvetlil, pretože môj pokus o programovanie skončil dosť neslávne. @wewo ak mi zoženieš brigádu, kde tých 20€ denne aj zarobím, začnem nad tým uvažovať
Nuž, na matfyze na Aplikovanej informatike máme predmet TWD, čiže tworba webových dokumentov, teraz berieme základy, čiže HTML a CSS (chvalabohu na to chodiť nemusím ale ak som správne pochopil, budúci semester (čiže letný) budeme brať PHP a MySQL A kamoš, čo je na tomto odbore teraz tretiak, tak má nejaký predmet, že webowská grafika, ale to neviem ako prebieha, takže neviem podať plnohodnotné informácie.
Ale inak súhlasím s wewom .. tieto veci sa najlepšie študujú samostatne .. ja som sa to tiež nenaučil nejkým kurzom ale princípom pokus omyl a teraz si dovolím tvrdiť, že som vcelku dosť pokročilý A to platí ako o tworbe stránok, tak grafiky
Jj keď pojdes na nejaku skolu o disagne tka tma urcite zavadis o toto a k tomu si uz len kurz spravis a mas to .. ale omnoho viac by ti bolo prospesne ekbyze ides tu aplikovanu informatiku studovat a spravis si kurz, lebo za ten kurz dostanes aj osvedcenie o tvojich schopnostiach
@thatzooey chodim do brna na masaricku, fakulta informatiky, a neviem ci je tam konkretne nejaky obor na toto, ale predmety si mozes zapisovat uplne volne ake chces, pricom mysql, php a podobne webove jazyky sa urcite vyucuju, dalej viem ze je tam predmet "seminar z webdesignu" a takisto su tam predmety ako graficky design, typografia a podobne... ak by si nejak prezila matematiku a to ostatne "newebovske" programovanie tak myslim ze to je dobry zaciatok
@xennus to znie super, tiež som na masaričke, myslíš, že keby si tie predmety chcem zapísať ako céčkové, šlo by to? na aplikovanú informatiku sa totižto vôbec necítim, aj keď asi dve sekundy som nad tým uvažovala my máme na fakulte len predmet "webová prezentácia", čo si chcem zapísať. je tam síce len html a css, úplné základy ale zároveň tri kredity zadarmo
@ed ehm, matfyz. som rada, že som prežila matiku na gympli
@thatzooey no... vobec neviem co su to C-ckove predmety my take rozdelenie nemame, kazdopadne zapisat si ich mozes urcite pokial je pri nich napisane "aj mimo materskych oborov", alebo nieco take podobne ja som si tiez takto zapisal nieco uplne mimo mojho studiua na FF a ide to uplne v pohode, ale myslim ze tie kredity co za to dostanes ak to spravis sa ti nezapocitavaju do tych 180 co musis dat za cele studium aby si dostala bakalara, myslim ze tam sa rataju len predmety relevantne k tvojmu oboru
ak by si tie predmety nevedela najst tak sa ozvi skusim ti pohladat ich kody
@xennus pokiaľ si si dokázal zapísať veci z FF, musí to ísť aj naopak skúsim pohľadať v ISe tie predmety a ak nič nenájdem, zbombardujem ťa TSkami. myslím, že pokiaľ budem mať všetky za A a aspoň minimálny počet za B, zarátajú sa aj C. teda, ak to spravím
@thatzooey
Ak ešte PHP nevieš, kľudne sa ho nauč z novo vznikajúcej učebnice, ktorú tvoria moji kolegovia Diskuse JPW: » pehapko.cz/...
Ak už PHP vieš (čo mimochodom predpokladám, pretože vlákno/téma je už okolo troch-štyroch rokov stará), môžeš sa tiež pridať a prispieť či už svojou kritikou, alebo nejakou kapitolou ku vzniku tejto učebnice (budem veľmi rád, a kolegovia tiež ) Máme k tomu na DJPW vlastnú kategóriu: » diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vtopic&...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ser na školu, tam Ťa budú len brzdiť a echt webdesignérska škola je najbližsie v Londýne.
Ak to nedáš sama, tak je mi ľúto.
(Alebo si môžeš u mňa objednať večernú školu webdesignu
Ale inak súhlasím s wewom .. tieto veci sa najlepšie študujú samostatne .. ja som sa to tiež nenaučil nejkým kurzom ale princípom pokus omyl a teraz si dovolím tvrdiť, že som vcelku dosť pokročilý A to platí ako o tworbe stránok, tak grafiky
@ed ehm, matfyz. som rada, že som prežila matiku na gympli
ak by si tie predmety nevedela najst tak sa ozvi skusim ti pohladat ich kody
Ak ešte PHP nevieš, kľudne sa ho nauč z novo vznikajúcej učebnice, ktorú tvoria moji kolegovia Diskuse JPW:
» pehapko.cz/...
Ak už PHP vieš (čo mimochodom predpokladám, pretože vlákno/téma je už okolo troch-štyroch rokov stará), môžeš sa tiež pridať a prispieť či už svojou kritikou, alebo nejakou kapitolou ku vzniku tejto učebnice (budem veľmi rád, a kolegovia tiež ) Máme k tomu na DJPW vlastnú kategóriu:
» diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vtopic&...