otvoril mi oci knihu som zozrala a film si moc nepamatam
cirkev je dojna krava a najvacsia ,verejne znam, mafia, vymyvac, vsak si nalistuj tie diskusie co ich tu bolo milion
@tasha5 tak čo ja viem, bežne sa hovorí, že Ježiš mal manželku, stará záležitosť, ale myslím si, že v tejto problematike nemá čo otvoriť oči, rozhodne nie nejaká fikcia, možno nejaký náznak pravdy odhalia bádatelia, odborníci a vedci v budúcnosti, ale tak mne je jedno, ver čomu chceš.
Veĺmi dobra fikcia, ktora ma v určitých záležitostiach ohĺadom cirkvi pravdu, avsak tieto zalezitosti a konšpirácue okolo cirkvi boli zname aj davno predtým len neboli tak spropagovans
@puco90@3 No v Historickom Revue som objavil krátky článok o papirusovom texte kde sa údajne zmieňujú o tom že Ježiš mal manželku. Cirkev to považovala dlhú dobu za podvrh. Uhlíková analýza zistila že dokument bol pravdivý a pochádzal z 9. storočia. Domnienka o tom že Ježiš mal manželku v starom texte môže potvrdzovať značnú časť knihy od Dana Browna keďže sa o tom domnievali už v minulosti. Nemusí však byť pravda že Ježiš mal manželku ak zostaneme skepticky môžeme dôjsť k záveru že iba tomu mohli ľudia veriť...
@trash no áno, aj ja som to čítal,ale dokázané nie je nič, napísaného toho bolo určite veľa a mnohé veci si určite aj protirečili, takže kde je pravda ? To nevie nikto, navyše existovalo x kresťanských komunít, ktoré sa od seba viac či menej líšili a z nich vznikla inštitucionalizovaná Cirkev.
@puco90 No veď to dokázané je zatiaľ len to že to nieje žiadna novinka. že sa tak domnievali ľudia odkedy kresťanstvo existuje. Že to je pravda je už zase len teória. Ja som napríklad tiež čítal články a dokonca som aj teraz pozrel ruský dokument o tom že postavu Ježiša si vytvorili ako mýtus z dvoch Historických postáv. Jedna žila v údajnej Kristovej dobe a druhá zase o 1000 rokov neskôr.
@trash Ježiš ako osoba určite existovala, pretože sú aj mimobiblické zmienky. Len problém je v tom, že si tú postavu zidealizovali, trebárs aj prvkami iných sektárov z iných dôb.
@trash@puco90 A to, že ježiš mal manželku ovplyvní nejako celú cirkev? Ovplyvní to kresťanskú vieru nejako rapídne? Nemyslím si. Ukáže len to, že aj Ježiš ako (ver čomu chceš, pre mňa bol) Boží Syn v ľudskom tele mal tiež telesné potreby. A manželský sex hriech nie je.
@igorv Pretože tieto všetky veci vychádzajú z dogiem, rovnako ako aj to, že Cirkev vysvetľuje správnosť Biblie a že napríklad Pápež je neomylný v učení. Ak by sa toto stalo, celá Cirkev by prakticky padla.
treba sa zmieriť s faktom, že na Zemi žiaden spasiteľ nikdy nebol a že nevieme ako a prečo (aj keď je to podľa mňa nezmyselná otázka) vesmír vznikol...teda aspoň zatiaľ.
Celá cirkev je jedná hnusná banda založená na klamstvách. Pokiaľ aj niaky Ježiš existoval tak cirkev sa určite nikdy neriadila tým čo kázal, viď. Križiacke výpravy. Ježiš bol vraj proti násilu, veď keď ho prišli zajať vojaci tak Peter sa im postavil a jedného zradil, za to ho vraj ježiš spičoval a toho vojaka uzdravil, myslím... A cirkev ide proti každemu kto nepodporuje to čo hlása, človek vraj nemôže byť šťastný bez Boha a hlavne keď žije hriešny život - napr. Nemodliš sa nudné otrepané frázy tak ťa Boh ztrestá, hlavne, že h
hlásajú že 'Boh je láska'. Vedia akurát hovno o tom. Ale zas aby som nekrivdila niektorý faráry to chápu a dokonca aj tohto papéža považujem pre nich za plus. Ale aby som sa vrátila k tomu že je cirkev založna na klamstve, resp. prebrala všetko z pohanstva - či už je to oblievanie na veľkú noc, zdobenie stromčeka (ten zvyk pochádza zo severskej mytológie), ďalej napr. sv. Juraj (či ako sa volá - c češtine je to Jiří ) je vlastne iba prevtelenie severského boha Odina a panna Mária zas prebrala časť od Artemis. Takže ako sa cirkev dištancuje od pohanstva tak má k nemu až príliš blízko. Podľa mňa je katolícka cirkev iba kopírka starovekých božstiev, mýtov a legiend. A ako by mohla aj za pár dobrých vecí tak prevyšuju stále tie veci, ktoré sa mi na nej hnusia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
cirkev je dojna krava a najvacsia ,verejne znam, mafia, vymyvac, vsak si nalistuj tie diskusie co ich tu bolo milion
Alebo by to dopadlo ako @22
treba sa zmieriť s faktom, že na Zemi žiaden spasiteľ nikdy nebol a že nevieme ako a prečo (aj keď je to podľa mňa nezmyselná otázka) vesmír vznikol...teda aspoň zatiaľ.
Je to myslené vo všeobecnosti.