Nemyslíte si, že tieto slová pomaly miznú? Čoraz viac ľudia len kladú požiadavky bez poprosenia a niekedy za ne nepoďakujú. Ja som ako dieťa používal oboje, teraz dosť často vynechávam "prosím".
K tejto diskusii ma doviedla rozprávka, čo som ráno po
podla mna mizne aj slo porepac ale prepac od srdca...nie dnes poviem ach sorry nechcela som ale vobec to tak nemyslime...a kteme ja casto pouzivam dakujem lebo mne je blbe ked mi niekto nieco da ta tak
Ja používam prepáč aj ďakujem síce už aj v tých podobách že "dík, vďaka" alebo tak..a prosím používam keď poviem napríklad "prosím ťa podaj mi to a to" a nie keď niekto povie "ďakujem" a ja mu mám odpovedať "prosím" vtedy radšej "nieje zač/o".
no odstahuj sa do anglicka tam tento pocit mat nebudes, naopak bude ti to liezt na nervy za dva tyzdne tam som mala dost, ked som povedala ze tasku nepotrebujem vychrlili na mna otazku "are you ok?" vsade kam som prisla mi kazdy zdravil, dakoval, "execusoval" lol ale slusny narod aspon
no miznú, miznú..ale prosím ťa, bla bla používam, aj u kamošov, aj u rodičov, ale pri ľudoch s ktorými na seba zvyčajne brešeme nie..ďakujem, tak to vždycky keby som to nepovedala, mamka by ma zabila ale nie nie.. ale používam to.. u kamošov väčšinou v podobe diky, dik, vďaka, kujeem a prepááč.. tak väčšinou poviem sorry, ale aspoň niečo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
kamosom ale nedakujem..to funguje tak, ze: "davaj cigu lebo ti najebem" a podobne
No v ústnej - kedy ako - ale snažím sa správať slušne (A)
ale hned ak som zbadala toto forum tak som si pomyslela ze si to urcite ty zalozil
Inak by ma zaujímalo, že koľkí odpovedia na poďakovanie napr.:
-Za málo.
-Niet začo.
-Aj nabudúce.
- ...
Ale najviac vymizlo prepac. Ja sa to snazim udrziavat, ale uz aj mne casto vypadne to sproste sorry
Na ďakujem odpovedám "je za čo" alebo "čo už" tým, voči ktorým si to môžem dovoliť.
dokonca aj...niet za čo...za málo..rado sa stalo...pre teba vždy...