Prednedávnom som čítala dosť zaujímavý článok o darcovstve...Chcem sa preto spýtať na váš názor...
CHodíte darovať krv? Boli by ste schopní darovat nejaký orgán, ak by ste tým zachránili život niekomu? A aký je váš názor na možnosť darovať orgány po sm
nee bo som ece krpataa..ale napr. u doktorki mi nerobi problem ked mi berie krv tkze s tym by som problem nemala..to darovanie organov..waa..no keby to niekomu zachranilo zivot tak hej.ale bala by som sa...a po smrti?..no ja neviem..to by mi uz bolo asi jedno :p
Krv darovať nechodím aj keď mám tu možnosť. Orgány by som dokázala darovať len blízkej osobe ak by bolo treba samozrejme aj krv. Po smrti si môžu robiť so mnou čo chcú len nech ma nakoniec spália
chcela som isť tento rok na darovanie (školský rok bolo to na vedlajšej škole ale ak má baba krámy tak až dva dni po môže isť a ja som mala počas takže sa to nekonalo a nejako som nebola inde lebo nikto so mnou nechcel isť ale ak zomriem a niekomu má môj orgán zachrániť život alebo pomôcť ku skvalitneniu života kludne mne už budú predsa na nič a bude mi to šuma fuk
som za darovaniu organov po smrti (ak samozrejme budu zdrave o com mam iste pochybnosti) a na darovanie krvi nemam vek a kto vie ci budem ju niekedy moct darovat, kedze mam slabe prekrvovanie
tak chystam sa znovu darovat krv v piatok bo prvy krat ma nezobrali a co sa tyka organov tak po smrti nech si ma kludne rozoberu ved aj tak by to sprachnivelo takto aspon niekomu pomozem
Som uplne proti, neviem preco by som mal ja nieco darovat, lebo ked ja budem nahodou nieco potrebovat tak sa na mna ajtak vsetci vyseru, a po smrti si telo vykradat nenecham.
darovať orgány jedine po smrti a iba keby potreboval niekto z rodiny...krv nehrozí...aj dneska som bola u lekárky na odbere to je jedna z vecí ktoré najviac neznášam :/
v mojom veku môžem darovať maximálne tak vypadnuté vlasy alebo odlomené nechty, ale keby som bola staršia a bola by možnosť zachrániť darovaním orgánu niekoho, koho mám rada šla by som do toho... po dlhom uvažovaní
krv darovat nie pretoze bohuzial nemozem...nie z hladiska veku (sice to este par chvil tiez ) ale koli inej zalezitosti nemozem krv nikdy darovat, no a organ teraz by som bola ochotna blizkej osobe a po smrti si vyslovene zelam aby boli moje organy pouzite pokial to bude mozne
@12 Tak toto je naozaj prístup dospelého človeka.... Nehanbíš sa za takéto ponímanie??? Ak by mal niekto z tvojej rodiny autonehodu, tak sa na neho vykašleš???
Egoista ako mraky!!! Ked z toho nemám nič ja, tak prečo by mali mať druhí??? Rozum jak naozaj!
@15 a @16 tie vaše "obsiahle" odpovede mi dali naozaj veľa....ked neviete čo povedať, tak aby to dávalo zmysel, tak prečo reagujete???
bol som darovať krv raz ale nevzali mi lebo som mal zrovna vytknutý členok a natieral som si ho fastum gelom a od vtedy nejak neviem vydržať byť aspoň dva mesiace bez nejakého kvazi ochorenia furt si niečo obijem alebo prechladnem alebo ma proste škrabe v krku a nechcem ísť darovať aby potom z toho ešte ten človek nejak ochorel.
Čo sa týka darcovstva orgánov tak to jednoznačne áno...veď aj auto keď sa pokazí že sa nedá opraviť sa rozoberie na súčiastky. Mne by už boli na nič a niekomu by mohli zachrániť život a to je myslím jedna z najkrajších vecí čo môžme pre druhého človeka urobiť. A počas života no tak to asi jedine obličku a myslím že by mi to nevadilo ale jedna potom dostáva zabrať takže asi len pre niekoho blízkeho.
@Shaolingirl ak neberieme v úvahu @12 sú aj taký ľudia a nemusia byť zlý. Niektorý ľudia majú proti tomu proste vnútorný odpor niečo ako fóbia.
bola som krv darovať raz,a chcela by som ísť ešte viackrát,ale kedže sa znovu ozvala moja choroba,tak nemôžem,a darcovstvo orgánov? prečo nie? ale čo sa mňa týka moje orgány by asi nikomu nepomohli,a jediné čo by som mohla darovať by boli asi pľúca,a možno obličky,... kedže som chorá,a ako som čítala tak budem až do smrti,pretože tá choroba má recidívy, a je možné že to zdedia moje deti,..takže asi tak,...ale je to skvelá vec že bola objavená transplantácia a sú ludia ktorí chcú a môžu darovať,...
chodim darovat krv pravidelne a rad by som daroval aj organ len neviem kam sa obratit ak by ste o niecom vedeli tak my prosim napiste na email-stefan.vilagos@centrum.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Egoista ako mraky!!! Ked z toho nemám nič ja, tak prečo by mali mať druhí??? Rozum jak naozaj!
@15 a @16 tie vaše "obsiahle" odpovede mi dali naozaj veľa....ked neviete čo povedať, tak aby to dávalo zmysel, tak prečo reagujete???
Čo sa týka darcovstva orgánov tak to jednoznačne áno...veď aj auto keď sa pokazí že sa nedá opraviť sa rozoberie na súčiastky. Mne by už boli na nič a niekomu by mohli zachrániť život a to je myslím jedna z najkrajších vecí čo môžme pre druhého človeka urobiť. A počas života no tak to asi jedine obličku a myslím že by mi to nevadilo ale jedna potom dostáva zabrať takže asi len pre niekoho blízkeho.
@Shaolingirl ak neberieme v úvahu @12 sú aj taký ľudia a nemusia byť zlý. Niektorý ľudia majú proti tomu proste vnútorný odpor niečo ako fóbia.