@xdravecx o tom fakt neviem, ze by sa poobede dalo... a nevravim, ze niekto to nerobi so snahou uliat sa, ale zas viem si predstavit, ze niekto chce proste urobit dobry skutok a preto ide darovat...a ked chodi do skoly 5 dni v tyzdni, tak sa to bez absencie fakt neda...resp. len prilezitostne (hoci je pravda, ze krv sa da darovat aj tak iba prilezitostne )
@pubertslatinocelny Z praktickeho hladiska je uplne jedno, co k tomu koho motivuje, hlavne, ze daruje.
Ja neviem mozno, ze poobede sa naozaj neda. Ja som nikdy nebol a ani sa o to nebudem snazit pac moja krv je nesposobila pre oslabeny imunitny system.
Len sa treba nad tym zamysliet, kam az koli ospravedlnenke je clovek schopny zajst, preto som to napisal ani nei tak priamo zakladatelovi ale skor vseobecne.
samozrejme a to , že sa chceš uliať nie je nič strašné ..keby nedávali ospravedlnenky tak len málokto daruje krv . vo všetkom treba hľadať nejaké benefity
ja chodievam darovavat a vzdy dali ospravedlnenku. Ale nedá sa vzdy! su limity sa mi zdá že môžeš ísť raz za 3 mesiace. Takže ak sa chceš uliať dobre si to rozmysli že kedy je spravny čas istejšia je napríklad kožna. V Leviciach k nej prideš buchne pečiatku a odideš
@xdravec no u nas v Humenciach ked prides nejak myslim, ze uz po osmej, tak je to neskoro... (ludia tam, pravdaze, su aj po osmej, ale pridu skor a uz zacnu vysetrenia a tak...samotne darovanie skonci pre niektorych az po desiatej...)
hej, ak by bola motivacia iba ospravedlnenka, tak je to aj smiesne dost, ze nevyuzije lahsi sposob a radsej si pusti zilou
@mia246 vsak davaju aj stravne listky to je viac jak ospravdelnenka!
Ako ospravedlnenku ako ospravedlnenku. Dostaneš taký papier, že kedy si darovala krv a to by malo stačiť. Viac ti netreba. A ten papier ti určite dajú, to je aj pre zamestnávateľa keby si nechodila do školy a prosto to máš aj preto, aby si vedela kedy si darovala a kedy najbližšie budeš môcť znovu, dievčatá tuším každé 4 mesiace
daju, aj ak nedarujes, napr ze budes mat slabsiu imunitu a vyradia ta z darovania, daju ti ospravedlnenku. dokonca nasa mila teta v humennom dala ospravedlnenku aj @lilly09 ktora tam bola len tak so mnou
niekde sa dá aj poobede.. u nás v MT sa dá v jeden deň do piatej inak do druhej.. a nemajú žiadnu prestávku.... Mne dali papier aj keď som bola len na vyšetrenie krvi kvôli kostnej dreni...
@stahli moj spoluziak zas doniesol z gynekologie a uznala mu to triedna
inac raz som bol darovat krv a mozem povedat ze nestoji mi to za to aby som sa ulial na jeden den zo skoly...ked som sa postavil z toho kresla zatocila sa mi hlava a skoro som odpadol... Potom som musell cakat kym da sestricka dokopy
@lilly09 no po darovaní krvi som čaj nechcel dva mesiace vidieť, po odbere ti ešte dajú kávu a nejakú sladkosť a u nás aj poukážku do pokladne nemocnice na nejakých 2,5 eura alebo tak nejak čo dostaneš potom z pokladne
@exonr , ja som daroval, celý čas som sa na to pozeral ako mi tečie krv, taký fajn pohľad, vyskočil som na rovné nohy ako srnka po odbere a oni že čo robím, veď mi bude zle tak som šiel pred transfúzku a dal som si cigaretku aj s kávou čo mi pripravily Mne bolo fajn Nejako som sa necítil ľahší o pol litra krvi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
hovadsky sposob ako sa uliat
Ja neviem mozno, ze poobede sa naozaj neda. Ja som nikdy nebol a ani sa o to nebudem snazit pac moja krv je nesposobila pre oslabeny imunitny system.
Len sa treba nad tym zamysliet, kam az koli ospravedlnenke je clovek schopny zajst, preto som to napisal ani nei tak priamo zakladatelovi ale skor vseobecne.
hej, ak by bola motivacia iba ospravedlnenka, tak je to aj smiesne dost, ze nevyuzije lahsi sposob a radsej si pusti zilou
@mia246 vsak davaju aj stravne listky to je viac jak ospravdelnenka!
NTS má úžasné ordinačné hodiny tuším od 9-12 a od 13-15, takže vtedy keď sú všetci v práci/škole
hlavne si poriadne naštuduj kedy môžeš darovať krv, u žien je to trošku zložitejšie ^^
inac raz som bol darovat krv a mozem povedat ze nestoji mi to za to aby som sa ulial na jeden den zo skoly...ked som sa postavil z toho kresla zatocila sa mi hlava a skoro som odpadol... Potom som musell cakat kym da sestricka dokopy
@exonr , ja som daroval, celý čas som sa na to pozeral ako mi tečie krv, taký fajn pohľad, vyskočil som na rovné nohy ako srnka po odbere a oni že čo robím, veď mi bude zle tak som šiel pred transfúzku a dal som si cigaretku aj s kávou čo mi pripravily Mne bolo fajn Nejako som sa necítil ľahší o pol litra krvi