Decká sa tam hrabkaju v hovienkach naťahujú červíčkov v pusinke a papkajú piesok, odveký problém detských ihrísk !
je vôbec nejaké riešenie, ako sa týchto veci vyvarovať, psiska si behaju három fárom, taktiež mačičky a už som videl aj ožrana ako vyšťával na kraj ihriska hnusne pivo z nedalekej krčmy, hnus nad hnus.....
Ale keby to decká nerobili,ich imunita je na bode mrazu...Decko,ktoré rodičia pred všetkým chránia bude viac choré ako to,čo si sem tam spapá trochu piesku.
To treba riešiť na mestskom zastupiteľstve,prísť,posťažovať sa..
Hádam nečakáte, že detské ihriská budú skryté v nejakej vákuovej bubline. Súhlasím s @lenuska175 a keď to zakladateľovi diskusie tak strašne vadí, nech vezme na vedomie návrh @pernik -a
volne pobehujúce psiska teba strielať na uliciach, parkoch, čo ak su besné a vôbec nezaštepené, besnota je hrozna choroba a bolestivá, útulky su preplnené, mestský policajti nikoho nepokutujú, seru na to, na mestkých zastupiťeľstvach ich to nezaujíma a život ide dalej...filip
u nás je jedno detské ihrisko, oplotené, vstup len pod dohľadom dospelej ososby, aspoň trikrát denne chodia okolo mestskí policajti a kontrolujú...ale takých je veľmi málo...
@zajko a co ak sa len stratili majitelom, hladaju ho a odstrelil by si im domaceho milacika? dement
deti "papkaju piesok a natahuju cervickov v pusinkach" uz od cias nasich starych materi a vdaka tomu neprelezia mesiace doma ked chytia prvu chripku. nehovorim ze je to dobre ze je tam bordel ale inak to nebude
@stenatko a čo maš s mojim Máriom, mysliš že ma 14 rokov?, je majitelom cestovky a šťať a kadiť by som mu odporučil pred tvoju izbu........si taka sprostá..filip
@zajko30 Ty si sprostý, ked súdiš ľudí podľa veku.
A nie len pieskoviská si zamorené špinou. Celý svet je špinavý. Nech deťúrence nechodia rovno von. Na tráve chytia kliešťa, popajú zeminu v ktorej je oveľa viac humusu ako v dákom pieskovisku. Napijú sa z bačoriny, z potoka, z rieky a tam akože nič nie je?
Držať deti pod zámkom v sterilizovanej miestnosti, okná zavreté, na nohách návleky.
vsak ale to su deti.. co maju zit v malej miesnosti zatvorene,kam sa nedostane ani kusok prachu a hocijakej spiny? a nieco take, ze vytvaranie imunity proti bacilom? .. omg zase netreba prehanat
Bože, čo som sa ja pojedla rôzneho hmyzu, piesku a bohvie čoho ešte keď som bola krpatá ...
mi povedz @zajko30 ako chceš deťom zabrániť, aby jedli červíkov a piesok? v pieskovisku! ... šak to je nemožné a úplne prirodzené, že deti jedia všetko v dosahu.
čo sa týka hovienok, neviem prečo chceš strielať psov, keďže väčšina pieskovísk a ihrísk je oplotená a psy tam hore-dole nepobehujú, neviem, ale čo ihriská oplotili, som tam psa nevidela. Tse! že strielať ... to potom môžeš strielať každé zviera, čo sa okolo ihriska len šuchne, a strážil by si to non-stop. Neviem ako zabrániť mačke, aby si v piesku neurobila potrebu ... je to nechutné, to áno, ale nieje to žiadna príšerná vec.
Horšie sú naozaj striekačky po feťákoch a podobný humus. strielaj radšej takých a psov nechaj na pokoji.
Ja som na pieskovisko kvôli inému ako komzumácii červíkov, exkrementov a piesku ani nechodil, a o chorobe by som si naposledy mohol tak prečítať z denníčka zo základnej (až do minulého týždňa, ktorý to pokašľal, ale vzhľadom na to, že v súčasnosti už konzumujem len vlastné alebo identifikované výkaly, to nerozvážnosti nepripisujem).
ani s hygienou to netreba prehanat....nech sa radsej ako dieta dostane do styku s bakteriami a virusmi, ako v dospelosti....a skor u deti, ktore prezili detsvo, kde kazdy spadnuty cumlik vyvarili a vsetko muselo byt ciste, sa prejavi alergia...cize neber to tak negativne
hm tak cloveka zamrzi ze niektore pieskoviska su uz znecistene ze sa tam povaluju rozbite flasky a podobne sracky a deti sa pomaly nemaju kde hrat ale tomu uz skratka nezabranis a izolovat deti od pobytu vonku len preto ze je to vonku zasvinene tiez nie je riesenie... okrem toho v dnesnom svete deti travia cas radsej za pocitacom nez vonku takze tym by som si tak hlavu nelamala... a co sa tyka deti malickych mi mame na sidlisku pieskoviska dve a obe su v normalnom stave teda az na to ze mokry piesok by si tam mohol lupou hladat ale to je detail to by sa uz dalo ved staci vyliat vodu a je to a ziadne deti sa tam nehraju... ked idem vonka na lavickach pri pieskovisku sedia mamicky vedla nich kociky ale deti bud lietaju niekde po trave alebo sa bycikluju alebo robia nieco ine ale na pieskoviska sa hra maloktore cizee.... neviem a neriesim to... co sa tyka psikov mavam psa pusteneho ked s nim chodim na prechadzky ale nikdy som mu curat ani robit velku potrebu na pieskovisku nedovolila hoci na tych "nasich" by to bolo tak jedno ked sa tam nikto nehrava
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
...alebo postav nové
Ale keby to decká nerobili,ich imunita je na bode mrazu...Decko,ktoré rodičia pred všetkým chránia bude viac choré ako to,čo si sem tam spapá trochu piesku.
To treba riešiť na mestskom zastupiteľstve,prísť,posťažovať sa..
Ale na druhej strane,čo s tým oni spravia...
deti "papkaju piesok a natahuju cervickov v pusinkach" uz od cias nasich starych materi a vdaka tomu neprelezia mesiace doma ked chytia prvu chripku. nehovorim ze je to dobre ze je tam bordel ale inak to nebude
Sa spamätaj.
A nie len pieskoviská si zamorené špinou. Celý svet je špinavý. Nech deťúrence nechodia rovno von. Na tráve chytia kliešťa, popajú zeminu v ktorej je oveľa viac humusu ako v dákom pieskovisku. Napijú sa z bačoriny, z potoka, z rieky a tam akože nič nie je?
Držať deti pod zámkom v sterilizovanej miestnosti, okná zavreté, na nohách návleky.
filip
Ahá, zabudla som sa podpísať.
ivana
filip
mi povedz @zajko30 ako chceš deťom zabrániť, aby jedli červíkov a piesok? v pieskovisku! ... šak to je nemožné a úplne prirodzené, že deti jedia všetko v dosahu.
čo sa týka hovienok, neviem prečo chceš strielať psov, keďže väčšina pieskovísk a ihrísk je oplotená a psy tam hore-dole nepobehujú, neviem, ale čo ihriská oplotili, som tam psa nevidela. Tse! že strielať ... to potom môžeš strielať každé zviera, čo sa okolo ihriska len šuchne, a strážil by si to non-stop. Neviem ako zabrániť mačke, aby si v piesku neurobila potrebu ... je to nechutné, to áno, ale nieje to žiadna príšerná vec.
Horšie sú naozaj striekačky po feťákoch a podobný humus. strielaj radšej takých a psov nechaj na pokoji.
Teba asi neučili, že meno sa píše s veľkým písmenom.
a vtedy som chýbal na hodine, ale už si ma poučila a už budem dobrýýýýýýýýýýý...fujky fuj,
Besnota nie je až tak hrozná. A bolestivá? Niečo ťa bolí? Mňa nie.
A teraz si sa pre zmenu zabudol podpísať.
malokedy sa mi to stáva, ale prečo pri tebe?, to nechápem!!!!.......filip 2x aj za minule
Škoda, bolo to tam také pekné
Ale doba sa zmenila, deťom už nestačí sa hrať v piesku, oni radšej za PC...
Predaj cukrových koláčikov z múriku pieskoviska je ohrozený ! ! !