Stáva sa vám, že v sne si pamätáte veci, ktoré sa vám predtým pravdepodobne nesnívali? Ako napríklad osoba1 vám povie, že pôjdeme na dovolenku na miesto2 a vy si pamätáte, že ste tam boli už pár krát? Že ste tú vec3 už robili/nerobili niekoľko krát, máte
netuším, ale viem, že ako malej sa mi dva či trikrát po sebe sníval ten istý sen, ktorého som sa bála...a na tretíkrát už som vedela, čo bude nasledovať a bola som na to pripravená, tak už som sa nebála potom
presne to isté sa mi stáva, že keď niekam idem v sne, tak je to pre mňa známe miesto, ale nie zo skutočnosti, ale preto, že sa mi o tom už veľa krát snívalo, niekedy akoby som mala v snoch paralelný život
@mmajuskaa3 v poslednej dobe sa mi pravdepodobne snívajú sny na pokračovanie, keďže v jednom sne si pamätám, ako som niečo spravila a v druhom na to "spomínam" alebo niečo také
jj presne. v sne niekam idem, alebo sa ide stať nejaká situácia a ja viem že predtým sa mi to už stalo. a keď sa zobudím a rozmýšlam tak zistím že na žiadny podobný sen si nepamatám.
Mne sa stáva, že sa mi reálne v živote stane do detailov presne tá istá situácia, o ktorej sa mi predtým snívalo. To sa mi stalo už veľmi veľa krát, ale bohužial ide len o stašne obyčajné situácie, nič dôležité.
@jajusqa123 áno, samozrejme, teda ak chápem, hovoríš o tom že si v sne hodená do situácie v ktorej niekto spomenie nejaké predošlé fiktívne udalosti, ktoré sa vrámci toho sna (ani vrámci žiadneho iného, ani vrámci reality) nestali, ale ty v tom sne v tej situácií máš na dané udalosti jasnú spomienku?
hej, to je... bežná vec, začína tak v podstate každý sen, a je to dôvod prečo si neuvedomíš, že sa ti niečo sníva, lebo mozog celú snovú situáciu spustí v dokonalom in medias res, proste... na začiatku sna "nastaví" tvoju (snovú) krátkodobú pamäť tak, ako keby sa logicky udiali všetky veci čo by sa museli udiať, aby si sa ocitla v danej situácií v ktorej sen reálne začína. tým pádom si neuvedomíš že "aha, pred sekundou som ešte nevnímala, ale zrazu vnímam, a nebolo to zobudením, tak sa mi sníva", lebo máš "spomienku"/povedomie, že si pred tou sekundou vnímala, napriek tomu že to tak nie je.
Mne sa to stáva s najčasejšie stáva s jednou učiteľkou. A tiež sa mi stáva že si na nejakú príhodu, a potom neviem zistiť či sa mi to fakt stalo alebo to bol iba sen.
mne sa to stalo na pokračovanie, ale v rámci jednej noci...medzitým som sa zobudila ....alebo to pokračovanie bolo mnou vymyslené ako lucidný sen, ale neviem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
hej, to je... bežná vec, začína tak v podstate každý sen, a je to dôvod prečo si neuvedomíš, že sa ti niečo sníva, lebo mozog celú snovú situáciu spustí v dokonalom in medias res, proste... na začiatku sna "nastaví" tvoju (snovú) krátkodobú pamäť tak, ako keby sa logicky udiali všetky veci čo by sa museli udiať, aby si sa ocitla v danej situácií v ktorej sen reálne začína. tým pádom si neuvedomíš že "aha, pred sekundou som ešte nevnímala, ale zrazu vnímam, a nebolo to zobudením, tak sa mi sníva", lebo máš "spomienku"/povedomie, že si pred tou sekundou vnímala, napriek tomu že to tak nie je.
@3