Dejepisári a Matikári majú na školách učiť investovanie !
Zaujal ma článok na Pravde, že dejepisári a matematikárky majú učiť aj o peniazoch. Ako vyrátať výhodnosť pôžičky, ako hospodáriť s vlastným platom, či ako investovať, aby peniaze pracovali v prospech ich majiteľa... Myslíte si, že je to dobrý nápad? B
celkom dobrý nápad, len záleží aj na tom akým štýlom sa toho vyučujúci ujmú. v školách sa myslím vyučujú aj väčšie somariny a zbytočnosti ako toto. ale navrhujem, aby výuku zasponzorovali naše banky, ktoré z toho budú mať možno najväčší prospech.
podľa mňa je to dobrý nápad... jednak študenti dostanú rady ktoré budú v živote potrebovať viac ako Pytagorovu vetu a okrem toho ich to určite bude baviť viac ako konvenčné predmety (pokiaľ nebude učiteľ neschopný
myslim si ze dejepisari vedia o veľkých chybnych investovaniach mozno viac ako nejaky dosebazahladeny matikar
neviem celkovo preco matikari vam nepridu divni a dejepisari hej. to ze niekto vie pocitat, neznamená že vie dobre investovať a vyhodnocovať socioekonomické javy.
@6@Tikalok iste, nevravím že je zbytočná... veď nebyť jej použitia v prírodných vedách tak sme stále za opicami... ale narozdiel od diskutovaného predmetu ju minimálne 80 percent ľudí nikdy potrebovať nebude...
však nás učí matikár práve teraz úrokovanie, splátky atď. a pripadá mi to normálne na matike. Takéto veci majú patriť k vzdelaniu každého človeka. Potom sa nečudujme, že sú všetci na ulici ak sa to všade neučí.
nie. neexistuje viac teorii o tom, co je vhodne robit s peniazmi a ako? a preco nas takuto osobnu vec ma niekto vobec ucit? co pride nabuduce? ja to vidim len ako dalsi napad nejakeho jednotlivca....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
celkovo mi to pride dost zvlastny napad...
a viem si predstavit, aky skvely vysledok by malo, keby ma moja byvala dejepisarka ucila nieco, o com ona sama nema ani potuchy
neviem celkovo preco matikari vam nepridu divni a dejepisari hej. to ze niekto vie pocitat, neznamená že vie dobre investovať a vyhodnocovať socioekonomické javy.
A chemikár obchod s drogami,
telocvikár obchod s telom,
biológ obchod s ohrozenými a vzácnymi živočíchmi,
fyzikár obchod s ojazdenými autami ....
....a máme kompletnú školu života, nie?