@notme mne to raz vysvetľoval jeden môj učiteľ tak, že vlastne tie pocity deja vu sú niečo ako spomienky z minulých životov, ako keby tvoja duša stále putovala ďalej, do iného tela a tie "životy" sa vymazávali... ale dnes som si niečo čítala o migréne, a je istý druh migrény, volá sa migréna s aurou, kedy človek má tie pocity deja vu. Ale zatiaľ som si to nečítala ďalej, tak idem už, nech ti tu dám aj zmysluplnú odpoveď
hmmm niekedy aj viackrat za den, niekedy aj cele mesiace nie. bohuzial moja pamat je ako emental, absolutne si neviem vybavit kedy naposledy som mala tento pocit
mne sa stava taka vec ze si den vysnivam noc pred tym proste v noci sa mi sniva sen ale len v takych symboloch urcite miesta, pocity a situacie s ludmi ktore si nasledne v ten den prezijem rano jak sa zobudim si to este pametam no nez odidem z domu uz ot zabudnem a potom pocas dna si na to ked sa do tej situacie dostanem spomeniem alebo viem ako nejaka situacia dopadne podla pocitov lebo som si to uz vysnivala noc predtym xD
@pinkhero ak sa Ti to sníva v symboloch, tak potom hocičo môže predstavovať ten symbol, no nie? už je len na Tebe ako si to interpretuješ... lebo mne sa tiež také občasne stáva, ale nie v symboloch, ale konkrétne situácie, konkrétne dialógy a konkrétni ľudia... ale to, že sa mi to snívalo si uvedomím až keď sa tá situácia stane... že v podstate si to počas tej situácie neuvedomujem, ale až po tom
Mne sa to tiež stáva... Moja teória je že mozog má také 2 akoby "šuflíky", jeden na dlhodobú a druhý na krátkodobú pamäť... A niekedy sa stane že mozog uloží novú informáciu omylom do toho s dlhodobou pamäťou a tak sa nám zdá že si to pamätáme už dlhšie, resp. že sme to už raz zažili
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
A inak stále som si myslel, že viem predpodvedať budúcnosť abo čo .. ale blbá veda vsetko musi racionalne vysvetlit
ono mozog nepracuje v tej chvili tak ako ma, nieco s obrazom a pamatou ale neviem to odborne vysvetlit..
teraz už nie, ale mavala som to niekedy na ZŠ- stala sa nejaka situacia a ja som mala pocit že som ju už zažila alebo že sa mi o tom snivalo predtym