Tákže, potreboval by som poradiť, čo môže byť s notebookom, po zapnutí sa rozbehne len HDD, chladič na procesore sa nespustí a obrazovka je čierna. Či náhodou niekto nemá nejaký typ predtým než ho odpíšem ako poškodená MB.
@77hanes77 RAMkami to nie je... HDD sa len točí, nenačítava ale odskúšal som ho cez druhý PC, HDD funguje, takže to vyzerá asi na tú grafiku, keďže displej zasvieti, pokiaľ sa naraz stlačí power+D Káždopádne ďakujem
@77hanes77 preblikáva medzi modrou červenou a bielou len, nič viac, veď ako nič sa nedeje, notebook nie je môj, ale tak mrzí ma to za majiteľku no... nová doska ale nie je až tak drahá, len ći sa to oplatí do tak starého notebooku
Ináč je to notebook z roku 2008 (7 ročný) s Core 2 Duo T7100, integrovanou Nvidia 8400GT ...
Za dosku + robotu dať maximálne dokopy do 80€, ináč sa to neoplatí ...
Ešte je otázne, či sú ostatné komponenty v poriadku .. HDD či nemá vadné sektory, stav sasy (najmä pántov, či nie je niekde niečo zlomené a pod.) ... Ak je tam okrem dosky ešte niečo poškodené , tak by som to rozpredal na súčiastky ...
@77hanes77 hej to som našiel aj ja, tiež som našiel aj že tie grafické čipy (8400M) sa strašne prehrievajú a odpaľujú takže chyba bude najskôr tam no...
Kažodpádne máš pravdu, odporučím majiteľke nech ho rozpredá, poprípade nech z neho použije čo to do nejakého iného notebooku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Môžu to byť aj vadné RAMky ... skús tam vložiť iné, či nabehne ...
Píšeš, že sa roztočí HDD .. bliká aj kontrolka HDD, resp. počuješ ako HDD načítáva dáta?
Ak áno, na vinne bude tým pádom grafika alebo displej.
Ako vieš, že to nie je RAMkami ? Skúšal si tam dať iné?
Keď zasvieti displej, zobrazí sa ti na ňom niečo ? Alebo sa ti rozsvieti iba podsvietenie ?
Ináč je to notebook z roku 2008 (7 ročný) s Core 2 Duo T7100, integrovanou Nvidia 8400GT ...
Za dosku + robotu dať maximálne dokopy do 80€, ináč sa to neoplatí ...
Ešte je otázne, či sú ostatné komponenty v poriadku .. HDD či nemá vadné sektory, stav sasy (najmä pántov, či nie je niekde niečo zlomené a pod.) ... Ak je tam okrem dosky ešte niečo poškodené , tak by som to rozpredal na súčiastky ...
Kažodpádne máš pravdu, odporučím majiteľke nech ho rozpredá, poprípade nech z neho použije čo to do nejakého iného notebooku