Kto si píše denník resp. kto si písaval a pomohol mu? Keď sa potrebujem nutne vykecať, alebo cítim tlak a mám dáke problémy, pomôže mi keď to hodím na papier?
Denník sa nepíše. Denník sa vedie. Nedalo mi neopraviť to Ano, píšem a písala som. Síce teraz tam píšem už len tak s času na čas. A pomohlo mi to dosť.
asi záleží od povahy - niekomu to pomôže, iný sa potrebuje vyrozprávať a dostať odozvu...ale ak nič iné, tak si aspoň utriediš myšlienky, keď sa ich snažíš sformulovať do viet
viedla som si denník dlho-predlho, potom som všetko nemilosrdne zoskartovala...
Tak potom prečo tam máš áno píšem, a písala som a nie áno vedie, a viedla som si? myslíš si že po tom čo s ami odohráva v hlave mám chuť rozmýšlať nad takýmito vecami? ide o podstatu predsa
Dialog s kamoškou? ja mám kamarátov len, moje ,,kamošky" riešia kto s kým chodí, kto má čo oblečené, kto je ako nemožne učesaný, čiže to ani nemienim s nimi riešiť niečo závažnejšie...
@denafilth Nechcela som ťa o tom nejako poúčať,neber to zle.. len som to spomenula. A preto som to napísala, lebo píšem rýchlo a nerozmýšlam moc nad tým čo píšem.
Dávnejšie som písala... A často.. Teda, skoro stále.. A myslím si, že mi to dosť pomohlo, keďže to bolo akurát v čase sťahovania sa, keď som nemala nikoho, komu by som sa mohla vykecať...
mala som zapísaných asi 7-8 "zošitov"..takých s tvrdou väzbou.. potom som ich všetky spálila...
áno pomohol, často sú to problémy čo nedokážem povedať nikomu, a keby to poviem nejakému priateľovi/ke tak neskor mam s toho výčitky že som to povedala a k tomu mi služi ON
Už tu bolo že baby čo poznám su jebnuté....vyrozprávam sa vždy kamarátovi a priateľovi, ale ked je to také že nechcem o tom s nikým hovoriť, tak väčšinou kreslím čo ma prvé napadne, a myslím si že písanie budde lepšie
Denník je fajn. Minimálne ak ťa pred spaním niečo ťaží, je lepšie hodiť to na papier ako držať to v sebe. A keď to spätne čítaš, uvedomíš si, ako sa vyvíjaš a meníš.
Vždy som obdivovala ľudí, ktorí si písali denník. Ja som vždy len začala, ale nikdy mi to nevydržalo dlhšie ako pár dní a bolo mi nesmierne trápne si to čítať spätne Odvtedy to radšej hodím do nekonkrétnych básní ...
@denafilth Viem, aj ja mám teraz zlé obdobie. A nechcem o určitých veciach veľmi rozprávať. Ale ver, že nech sa deje čokolvek bude lepšie. Raz určite. Proste musíš veriť. Neviem ako tebe, ale mne vždy pomôže, keď si pozriem film "The secret" vždy mi dodá nádej a vieru
V tom musím suhlasiť, ale ja to väčšinou čítam, mám doma asi všetky vidania, či už klasické tajomstvo alebo pre mladých alebo hocijaké, a to mi pomáha teda asi najviac
@denafilth ano píšem si denník, viac menej asi 10 rokov už? Predtým normálne ručne do zošita, a teraz si píšem na nete online. Je to rýchlejšie
A áno veľmi mi to pomáha, dostanem to zo seba a cítim sa lepšie, dobre sa mi vďaka tomu formulujú myšlienky a veľa vecí pochopím ,,aktívnym rozmýšľaním a písanim" a ešte spätne ked si to čítaš veľa vecí zistíš o sebe, neviem o negatíve, jedine bacha, aby ti to niekto nezobral... nenašiel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
A neviem, či mi pomáha, ale aspoň je sranda spätne si ho čítať.
Jeden dialóg s dobrou kamoškou je lepší ako denník.
ale akurát som na to dostala chuť, dík.
viedla som si denník dlho-predlho, potom som všetko nemilosrdne zoskartovala...
Tak potom prečo tam máš áno píšem, a písala som a nie áno vedie, a viedla som si? myslíš si že po tom čo s ami odohráva v hlave mám chuť rozmýšlať nad takýmito vecami? ide o podstatu predsa
Dialog s kamoškou? ja mám kamarátov len, moje ,,kamošky" riešia kto s kým chodí, kto má čo oblečené, kto je ako nemožne učesaný, čiže to ani nemienim s nimi riešiť niečo závažnejšie...
mala som zapísaných asi 7-8 "zošitov"..takých s tvrdou väzbou.. potom som ich všetky spálila...
ups
Ved dobre, v pohode, ale je mi to momentálne u prdele lebo ma trápi po máriu iných vecí...ale dakujem za opravu
Už tu bolo že baby čo poznám su jebnuté....vyrozprávam sa vždy kamarátovi a priateľovi, ale ked je to také že nechcem o tom s nikým hovoriť, tak väčšinou kreslím čo ma prvé napadne, a myslím si že písanie budde lepšie
Ale dodnes si ho vediem a je to super spoločník. Drží hubu a krok
V tom musím suhlasiť, ale ja to väčšinou čítam, mám doma asi všetky vidania, či už klasické tajomstvo alebo pre mladých alebo hocijaké, a to mi pomáha teda asi najviac
A áno veľmi mi to pomáha, dostanem to zo seba a cítim sa lepšie, dobre sa mi vďaka tomu formulujú myšlienky a veľa vecí pochopím ,,aktívnym rozmýšľaním a písanim" a ešte spätne ked si to čítaš veľa vecí zistíš o sebe, neviem o negatíve, jedine bacha, aby ti to niekto nezobral... nenašiel