Ách ľudia, poraďte mi už. Mám neskutočné stresy a depky z akné. Ja už naozaj neviem čo mám robiť. Používal som krémy, mastičky, pleťové vody, všeličo, no žiadne také veľké výsledky už dlhé roky nevidím. Spolužiakom sa ani cez deň poriadne nepozriem do..
tváre, pretože je mi to nepríjemné a depky mám z toho. Keď si predstavím, že koľkí moji rovesníci (16 ročni chalani) nemajú žiadne jebáky a tak.. a prečo práve musím byť ja ten čo má. Čo mám robiť ľudia, ách. Bol som aj u kožnej lekárky, ale tá mi nepomohla absolútne.. neviem čo a ako..
nerob si z toho komplexy nik nie je dokonalý, určite to nieje príjemné... priateľ mal tiež dosť veľké problémy s akné, vystriedal viacerých kožných lekárov, tiež skúšal možné aj nemožné a nič nepomáhalo... až teraz za posledné asi 2 roky čo sa týka je to u neho v podstate ok, len občas nejaké tá vyrážka sa ukáže.. mimochodom má 24... tak neviem či mu to prešlo samé, ale tak zvykne pleť pravidelne čistiť a tiež si dáva prečisťujúci krém z čajovníka
Ak ti nič nepomáha, tak ser na to. Myslíš, že sa ti ludia budu posmievať? Ja myslim, že nie a ak hej tak ser aj na nich.... Nemajú sa ti čo vysmievať....
Veľmi dobre chápem, čím prechádzaš - v puberte som mala to isté.
Rozhodne ale nie je riešením nič nerobiť, ako tu niektorí píšu...
Zmeň kožnú lekárku. Mne prvé dve nepomohli, až na tretí pokus v súkromnej ambulancii. Dostala som antibiotiká na pleť. Mal by si tiež papať veľa zinku, to pomáha. A nehanbi sa ísť ku kozmetičke. Mne mikrodermabrázia a terapia svetlom urobili s pleťou zázraky. Odporúčam tiež na čistenie pleti kozmetiku La Roche Posay a Bioderma. Trošku drahšie, ale mne ako jediné z voľnopredajných zaberali. A ešte si môžeš v lekárni kúpiť Jarischovu vodu, to mi zabralo nedávno, keď sa mi trochu akné vrátilo.
Hlavne neboj, stačí prísť na to ako správne to liečiť - vo väčšine tých horších prípadov je to problém s hormónmi, ale nič neliečiteľné. Veď pozri na mňa, kedysi som mala vyrážku na vyrážke a teraz by to do mňa nikto nepovedal
ako píše @Cobra , aj strava je veľmi dôležitá.. vraj pomáha vylúčiť z jedálnička citrusy a čokoládu... nezaškodí ani vyhýbať sa miešaniu bielkovín a sacharidov v rámci jedného jedla... to by malo zabrať a ak nie minimálne budeš zdravší
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ja som to brala dva roky a asi zacnem zas, mam 20 pomaly a furt som jebakova torta, od prveho stupna zs som bola
Rozhodne ale nie je riešením nič nerobiť, ako tu niektorí píšu...
Zmeň kožnú lekárku. Mne prvé dve nepomohli, až na tretí pokus v súkromnej ambulancii. Dostala som antibiotiká na pleť. Mal by si tiež papať veľa zinku, to pomáha. A nehanbi sa ísť ku kozmetičke. Mne mikrodermabrázia a terapia svetlom urobili s pleťou zázraky. Odporúčam tiež na čistenie pleti kozmetiku La Roche Posay a Bioderma. Trošku drahšie, ale mne ako jediné z voľnopredajných zaberali. A ešte si môžeš v lekárni kúpiť Jarischovu vodu, to mi zabralo nedávno, keď sa mi trochu akné vrátilo.
Hlavne neboj, stačí prísť na to ako správne to liečiť - vo väčšine tých horších prípadov je to problém s hormónmi, ale nič neliečiteľné. Veď pozri na mňa, kedysi som mala vyrážku na vyrážke a teraz by to do mňa nikto nepovedal