Ludkovia moji. Nie je tu niekto kto má/mal podobný problem ako ja - Depresiu zo zivota- nejako neviem najst zmysel svojho zivota- prestavam robit veci s radostou. Ako ste si s tým poradili a znovu sa zabehli? Dakujem
no treba dávať pozor na slovíčka, lebo depresia je neurologické ochorenie, ktoré má svoje špecifické príznaky....
nie každá životná kríza je depresia... aby sme vedeli, o čom sa bavíme
Nevieš nájsť zmysel života ? Prečo si ho nehladas v Bohu ? V tomto živote máme vo svojich rukách to aby sme získali večný život s Bohom v nebi. Myslím že toto je dostatocny dôvod a motivaciou pre čo žiť, a to s radosťou.
Pozri si svedectvo evanjelického kresťanského misionára Percyho Colletta ktorý bol v nebi, no vrátil sa z neho aby nám podal svoje svedectvo. Verím že ti to dodá zmysel života.
@tomas55555 ja som veriaci aj sa snazim riesit ako hovoris ty.. ale muslim ze teraz prisiel na mna vrchol mojich uzkosti .. totalna lahostajnost k zivotu ..ja mam pocit ze len prezivam a vlastne vnutorne zomieram
no ak by si mal depresiu tak by si nebol schopny napisat jednu vetu a nabozenstvo to je falosna nadej, ta akurat tak opije rozkom na to sa rovno vykasi btw
Treba rozlíšiť depresiu alebo len dočasnú zlú náladu. Odkiaľ si ? Treba si niekam výjsť na výlet prevetrať hlavu aj medzi davy a potom do lesa alebo hôr. To ti zaručene pomôže. A ešte treba zmeniť stravu a vypnúť počítač.
Myslím že @5 je plne legitímna odpoveď, a to píšem ako ateista ktorý pokladá kresťanskú náuku za klamstvo na kontrolovanie hlúpych ľudí.
Na to aby si v istej filozofii našiel zmysel života a prežil šťastný život, nemusí byť postavená na objektívnej pravde.
Preto sa modli, ži život vzorného kresťana a čakaj na večný život s bohom (ktorý síce nepríde, ale tebe sa oplatí veriť že to tak aj tak bude). A to nie je sarkazmus!
je v poriadku ze mas z tohto sveta depresie ... tento svet je presyteny satanom .... obrat sa ku Kristovi a komunikuj snim jemu jedinemu mozes verit ked uz nie kamaratom surodencom rodicom ci samemu sebe......nenos krize, neprezehnavaj sa a HLAVNE nemodli sa tie omielacky jak v kostole!!! a ani kostol prosimta nenavstevuj !!! .... jednoducho snim komunikuj sam a hovor k nemu nahlas nemusis kricat staci potichu je to predsa zivy Boh na prechadzke alebo v aute ked budes sam pretoze to je pokrm pre dusu a posobi ako to najsilnejsie antidepresivum .... povedz mu co ta trapi poziadaj ho nech to vyriesi .... a budes prekvapeny neudeje sa to hned ale v tu najspravnejsiu chvilu a vyriesi sa to lepsim sposobom ako si to povodne chcel ty sam
Ide len o to prežiť je na tebe či sa budeš voziť na kolotoči alebo dívať do steny.
Ale aj moja mi hovorí že ma dlho nevidela usmiateho a nieto ešte sa smiať.
Asi sme s tých mobilov a internetu do*ebaný
Treba si nájsť smer a ísť za ním. Poznáš tie veci, z ktorých máš stres a úzkosti? Nedvíhaš telefón, keď ti volajú? Neodpovedáš na správy, nechodíš von, neriešiš nič? Nemáš v sebe tú psychickú energiu robiť čokoľvek. A toto je presne ukazovateľ toho smeru, ktorým máš ísť - von zo svojej komfortnej zóny. Skočiť do studenej vody a topiť sa, kým sa nenaučíš plávať. Lebo človek silnie a mení sa hlavne za prítomnosti bolesti a diskomfortu. Momentálne si veľmi slabý a budeš potrebovať veľa odhodlania na prvé kroky ale dá sa to. Občas budeš mať pocit, že padáš smerom späť, no to sú len také ostatkové démony mysle, vypúšťajúce svoje posledné výkriky do tmy. Neviem nakoľko si na tom tak ako som na tom bol ja ale vo svojej podstate je ten princíp rovnaký. A ja mám pocit, že to zatiaľ funguje Veľa šťastia!
@wewo Poviem ti to takto, ak nebo neexistuje, potom hoci nebo neexistuje, dotyčný človek aj tak prežije skvelý život, pretože myšlienka že večný život s Bohom v nebi existuje je pre dotyčného hlavným motorom a štastím života.
Ak ale nebo predsa len existuje, potom je zasvätenie svojho života Bohu tou najlepšou voľbou v živote dotyčného. Každopádne tak či onak je to win win situácia. Prečo teda nebyť veriacim ? Prečo si sa stal ateistom ? Ako ateista sa totiž budeš trápiť pre pozemské problémy, ak sa ti nepodarí práca, partnerský vzťah či iná vec, spadneš do depresie. Toto by ti pri viere nehrozilo, kedže tvoje štastie by záviselo jedine od tvojej viery. Navyše, ak by sa ukázalo že nebo predsa len existuje, tak tvoja neviere by bola tá najhoršia možná cesta. Ver tomu, že je ovela horšie na konci života ako ateista zístiť že nebo existuje, než ako veriaci zistiť že nebo neexistuje.
Tvrdíš že nebo neexistuje, lenže aké máš na to dôkazy ? Dokázať sa to nedá. Rovnako tak sa síce nedá na 100% dokázať existencia neba, predsa však existujú svedecké výpovede ktorých je mnoho, ktoré túto skuťočnosť potvrdzujú. Aj ked veda tvrdí že posmrtný život neexistuje, nemusí ísť o pravdivú realitu. Možno je toto len skúška pre veriacich ako zareagujú. či sa budú snažiť a či zasvätia svoj život Bohu aj napriek tomu ked vedci tvrdia že nebo neexistuje.
@tomas55555 pocuj, fakt sa s tebou nebudem hadat na temu krestanstva. Mam dost rokov na to aby som vedel ze to nema vyznam.
- sprvym odsekom suhlasim - ak clovek v nieco veri, je to sucastou jeho subjektivnej reality a potom to naozaj v istom zmysle existuje. Uvedomujem si kulturny aj duchovny vyznam krestanstva pre ludi co tomu veria. Neznamena to ale ze to pokladam za pravdu.
Ja som sa nerozhodol byt ateistom a neverit v Boha, tak isto ako si sa ty nerozhodol ze mi veris alebo neveris ze teraz drzim v ruke zelenu lopticku. Jednoducho nemozes povedat ze tomu veris, pretoze na to nemas dovod.
Svedecke vypovede hovoria iba o zazitkoch v ich subjektivnej realite ktora je pre mna irelevantna pretoze v nej nezijem. Neexistenciu z principu netreba dokazovat.
"Jednoducho nemozes povedat ze tomu veris, pretoze na to nemas dovod."
Dôvod som uviedol svedecké výpovede.
Ale ked sme pri tom, tiež nemáš dôvod veriť že po smrti nie je nič, respektíve dôvod by si na to mal kebyže máš na to dôkaz, a to je to na čo som sa ťa pýtal, kde je dôkaz toho že po smrti nič nie je ?
"Svedecke vypovede hovoria iba o zazitkoch v ich subjektivnej realite ktora je pre mna irelevantna pretoze v nej nezijem."
To že v nej nežiješ ešte nemôže byť pravda. Existencia neba totiž nezávisí od toho či si to ty praješ alebo nepraješ.
"Neexistenciu z principu netreba dokazovat."
Ano netreba, ale ť existenciu niečoho dokázať treba. A ked tvrdíš že posmrtný život neexistuje, musíš potom dokázať že po smrti neexistuje nič. Ak to nevieš dokázať, potom musíš jednoducho usúdiť že nevieš čo bude nasledovať po smrti.
Donedavna som asi rok bol v takom stave. U mna je to ale horsie, lebo som na predcasnom dochodku zatial co vsetci moji rovesnici rozbiehaju kraiery a teda nemam ani s kym travit volny cas.
Vsetko sa zmenilo (v mojej hlavne) po nedavnom tripe a pozreti si tohto videa (a potom asi desiatky dalsich)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
nie každá životná kríza je depresia... aby sme vedeli, o čom sa bavíme
Pozri si svedectvo evanjelického kresťanského misionára Percyho Colletta ktorý bol v nebi, no vrátil sa z neho aby nám podal svoje svedectvo. Verím že ti to dodá zmysel života.
Riešime to tak, že berieme drogy.
Na to aby si v istej filozofii našiel zmysel života a prežil šťastný život, nemusí byť postavená na objektívnej pravde.
Preto sa modli, ži život vzorného kresťana a čakaj na večný život s bohom (ktorý síce nepríde, ale tebe sa oplatí veriť že to tak aj tak bude). A to nie je sarkazmus!
Ale aj moja mi hovorí že ma dlho nevidela usmiateho a nieto ešte sa smiať.
Asi sme s tých mobilov a internetu do*ebaný
No tak potom tvoja viera asi nie je silná. Ak by bola silná nemal by si tieto problémy. Naozaj si pozri to video, verím že ty to dodá množstvo viery
Ak ale nebo predsa len existuje, potom je zasvätenie svojho života Bohu tou najlepšou voľbou v živote dotyčného. Každopádne tak či onak je to win win situácia. Prečo teda nebyť veriacim ? Prečo si sa stal ateistom ? Ako ateista sa totiž budeš trápiť pre pozemské problémy, ak sa ti nepodarí práca, partnerský vzťah či iná vec, spadneš do depresie. Toto by ti pri viere nehrozilo, kedže tvoje štastie by záviselo jedine od tvojej viery. Navyše, ak by sa ukázalo že nebo predsa len existuje, tak tvoja neviere by bola tá najhoršia možná cesta. Ver tomu, že je ovela horšie na konci života ako ateista zístiť že nebo existuje, než ako veriaci zistiť že nebo neexistuje.
Tvrdíš že nebo neexistuje, lenže aké máš na to dôkazy ? Dokázať sa to nedá. Rovnako tak sa síce nedá na 100% dokázať existencia neba, predsa však existujú svedecké výpovede ktorých je mnoho, ktoré túto skuťočnosť potvrdzujú. Aj ked veda tvrdí že posmrtný život neexistuje, nemusí ísť o pravdivú realitu. Možno je toto len skúška pre veriacich ako zareagujú. či sa budú snažiť a či zasvätia svoj život Bohu aj napriek tomu ked vedci tvrdia že nebo neexistuje.
- sprvym odsekom suhlasim - ak clovek v nieco veri, je to sucastou jeho subjektivnej reality a potom to naozaj v istom zmysle existuje. Uvedomujem si kulturny aj duchovny vyznam krestanstva pre ludi co tomu veria. Neznamena to ale ze to pokladam za pravdu.
Ja som sa nerozhodol byt ateistom a neverit v Boha, tak isto ako si sa ty nerozhodol ze mi veris alebo neveris ze teraz drzim v ruke zelenu lopticku. Jednoducho nemozes povedat ze tomu veris, pretoze na to nemas dovod.
Svedecke vypovede hovoria iba o zazitkoch v ich subjektivnej realite ktora je pre mna irelevantna pretoze v nej nezijem. Neexistenciu z principu netreba dokazovat.
Mna naozaj nemusis evanjelizovat, setri si cas.
"Jednoducho nemozes povedat ze tomu veris, pretoze na to nemas dovod."
Dôvod som uviedol svedecké výpovede.
Ale ked sme pri tom, tiež nemáš dôvod veriť že po smrti nie je nič, respektíve dôvod by si na to mal kebyže máš na to dôkaz, a to je to na čo som sa ťa pýtal, kde je dôkaz toho že po smrti nič nie je ?
"Svedecke vypovede hovoria iba o zazitkoch v ich subjektivnej realite ktora je pre mna irelevantna pretoze v nej nezijem."
To že v nej nežiješ ešte nemôže byť pravda. Existencia neba totiž nezávisí od toho či si to ty praješ alebo nepraješ.
"Neexistenciu z principu netreba dokazovat."
Ano netreba, ale ť existenciu niečoho dokázať treba. A ked tvrdíš že posmrtný život neexistuje, musíš potom dokázať že po smrti neexistuje nič. Ak to nevieš dokázať, potom musíš jednoducho usúdiť že nevieš čo bude nasledovať po smrti.
Vsetko sa zmenilo (v mojej hlavne) po nedavnom tripe a pozreti si tohto videa (a potom asi desiatky dalsich)