Možno ste zachytili, že posledné týždne obleteli svet fotky "najkrajšieho" dievčatka na svete. Dokonca existuje aj súťaž krásy takýchto špuntov, v Rusku istý čas fičala istá krpatá "speváčka" z nejakej šouky, ktorá spievala dospelácky nastylovaná texty o
to mi pripomína tú tv show Todlers&Tiaras; .... aká je to decká súťaž krásy ked má 3 ročné decko umelé zuby (lebo je ešte štrbavá tak nemôže ukázať svoj chrup), umelé mihálnice, umelé vlasy (lebo tie jej sú moc riedke), nastriekané umelé opálenie (pretože je z aljašky a tam sú ľudia bledý jak upíri).... no porpípade umelé nechty , 4 kg makeup-u ... to by som aj ja bola krásna keby to nie som ja ale samá umelina... takže nepáči sa mi to. iné by bolo keby tie deti len pekne a slušne obliekli a museli by ukázať nejaký talent a proste podla toho by hodnotili a nie na základe toho kolko peňazí mamička investuje do parochne a telového spreju.... čiže tolko k tomu...
Why not? Deti vyrastú a budú po finančnej stránke zahojené. Ak sa rozhodnú nepokračovať v modelingu, tak ich nebudú trápiť otázky štýlu "ako zaplatím školu, auto, bývanie...." a ak v modelingu pokračovať budú, tak je aj tak úplne jedno kedy začali. Osobne mi to síce príde čudné a nepáči sa mi to, ale objektívne why not...
Myslím si že je to otrasné.Neviem si predstaviť že by som svoje detstvo strávila tak ako tie deti, nehovoriac že je to nevhodné a fakt nechápem rodičov že im to nevadí.Tak ako si napísala, keby to bol aspoň modeling typu detské oblečenie, hračky etc. tak som ticho ale s týmto nesúhlasím.Potom sa to aj pekne prejaví na ich povahe...
z morálneho a etického hľadiska....nie všetko v živote sú peniaze, okrem toho tie deti sa tak nerozhodnú samé, zväčša sú to liečené komplexy ich materí.
a nesúhlasím ani s tým, že je jedno kedy začnú - po prvé im to kradne detsvo- robiť môže človek celý život, ale detstvo je len raz a je dosť krátke a po druhé decku som iba formuje povaha, názory - zrazu sláva, obdiv, stále medzi dospelákmi, všade zdôrazňovaná potreba vyzerať a tváriť sa dobre, peniaze - toto dokáže pomýliť hodnotové rebríčky aj dospelým, nieto ešte malým deťom.
okrem toho ani si nechcem predstaviť tých úchylákov čo sa potom nad takýmito zábermi odbavujú
@pesadilla Presne - formujú sa im názory. A až raz vyrastú a ich názory budú plnohodnotné, hoci iné od tvojich, kto bude mať pravdu? Tomu decku, teda už dospelému, bude celkom jedno o čo prišlo, keďže podľa jeho názoru je to správne tak, ako to je.
ale presne o to ide, že predsa nikto so zdravým rozumom nemôže podporovať to, aby 5 ročné decko bolo presvedčené o tom, že bez lesku na pery, maskary a púdru nie je dosť pekné, aby 9-ročnej dcére mater pichala botox, aby deti pózovali v odvážnych pózach sporo odeté - to nie je vec osobného názoru, to je vec morálnych hodnôt západnej spoločnosti, ktoré sú aj tak dosť prekrútené - veď aké hodnoty potom môžu vštepiť v dospelosti svojim deťom, keď oni sami detstvo nepoznali?
@pesadilla A ty máš pocit, že na tomto svete sú ľudia so zdravým rozumom? Ja som mal dosť, keď som sa tu dnes dozvedel, že život mačky je dôležitejší než život cudzieho človeka. Tieto deti niesu tak deťmi, ako skôr obeťami, či otrokmi nášho životného štýlu. Nieje to ani zďaleka nič pekné, ale ako vravím, budú za vodou. Rozhodne ma to trápi menej, než päťročný číňan montujúci ajfóny za pár drobných, ktorý vyrastie a bude ďalej montovať ajfóny za pár drobných. Toto sú podľa mňa oveľa väčšie obete našej civilizácií, ale tie každý ignoruje. Nevidím dôvod rozrušovať sa nad deťmi, ktoré čaká fajn život a jediná daň za to je stratené detstvo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Tiež ma to hnevká.
z morálneho a etického hľadiska....nie všetko v živote sú peniaze, okrem toho tie deti sa tak nerozhodnú samé, zväčša sú to liečené komplexy ich materí.
a nesúhlasím ani s tým, že je jedno kedy začnú - po prvé im to kradne detsvo- robiť môže človek celý život, ale detstvo je len raz a je dosť krátke a po druhé decku som iba formuje povaha, názory - zrazu sláva, obdiv, stále medzi dospelákmi, všade zdôrazňovaná potreba vyzerať a tváriť sa dobre, peniaze - toto dokáže pomýliť hodnotové rebríčky aj dospelým, nieto ešte malým deťom.
okrem toho ani si nechcem predstaviť tých úchylákov čo sa potom nad takýmito zábermi odbavujú
ale presne o to ide, že predsa nikto so zdravým rozumom nemôže podporovať to, aby 5 ročné decko bolo presvedčené o tom, že bez lesku na pery, maskary a púdru nie je dosť pekné, aby 9-ročnej dcére mater pichala botox, aby deti pózovali v odvážnych pózach sporo odeté - to nie je vec osobného názoru, to je vec morálnych hodnôt západnej spoločnosti, ktoré sú aj tak dosť prekrútené - veď aké hodnoty potom môžu vštepiť v dospelosti svojim deťom, keď oni sami detstvo nepoznali?
lebo to už je dospelácky modeling ....a v 23 už sú do starého železa a končia kariéru... proste
hej 5 ročné decko do toho ide isto samé a preto, že si uvedomuje koľko čo stojí a že treba peniaze