S kamarátkou sme sa bavili o zapredaní duše. A tak ma napadlo, že čo má vlastne diabol z toho, že má naše duše? Lebo som čítala v jednej knihe, že vám splní všetky želania ak mu upíšete dušu, a tak som premýšľala, čo on vlastné má s toho, že mu patria nie
Pravdepodobnost, ze existuje diabol je velmi nizka. Ale ak by sme vzali do uvahu jeho existenciu, tak ano, tieto 2 postavy s prebujnenym egom sa predbiehaju o to, kto ma viac ovci. Je to rovnake ako s politikmi, aj ked ti ti tiez budu tvrdit, ze v prvom rade ide vzdy o teba a tvoje dobre.
kamarát mi dnes napísal, že by zapredal dušu, aby mohol byť ako dorian gray, navždy mladý, nikdy nezmenený a užívať si rozkoš....what the fuck is wrong with you, boy???
podľa mňa chce diabol ukázať bohu, že ho jeho duše veľmi ľahko opustia, stačí malé pokušenie...boh v nás ale verí, to len diabol si potrebuje niečo dokazovať...
a hej, malo by to byť tak, že niečo za niečo, a duša má veľkú cenu
@alex458
Diabol chce získať všetky ľudské duše, lebo nám závidí našu slobodnú vôľu ( môžeme sa slobodne rozhodnúť poslúchať jeho alebo Boha ), najviac neznáša ľudí, ktorí sa modlia a odmietajú ho.
Divné ti to prišlo preto, lebo v skutočnosti nič také ako Boh, alebo diabol neexistuje....
Rovnako sa môžeme spýtať, čo má Boh z toho, že má duše...ale mňa zaujíma omnoho väčšia myšlienka....akým právom je Boh Bohom ? Akým právom ma stvoril ???
@alex458 Gratulujem k pochopenie nezmyslu, alebo respektívne k nepochopeniu "zmyslu" v kresťanskom vnímaní sveta....
On vyžaduje od nás niečo, čím sám nedisponuje.....proste naozaj spravodlivý Boh
Akoby som si od teba prial nepiť a nejesť, hoci by som sám pil a jedol
@sherloch aha, takže niekoho "Boh" naprogramuje tak, aby sa 80 rokov rozhodoval (niekto pri štipke rozumu to stihne za 1 deň ) a niekoho sa pri stvorení sveta rovno spýta...
Diabol chce byť mocnejší ako Boh. Ale Boh je najmocnejší a nad diablom už vyhral (Ježiš Kristus na kríži). Tak ale diabol sa nevzdá, má málo času a vie že už prehral a to ho proste štve, preto to robí. O chvíľu príde Ježiš osláviť výhru a diabla pošle do pekla, kde už bude bezmocný a nebude pokúšať ľudí. Potom to už bude koniec sveta....
@sherloch neschopnost veriacich podat logicke vysvetlenie len dokazuje ako tapate vo svojich rozpravkach, ktorym ani sami nerozumiete. Vobec to nie je primitivna otazka. Naopak je velmi dobra, pretoze veriaci tvrdia, ze boh je spravodlivy. Ak je spravodlivy, preco prenasa na novonarodene dieta dedicny hriech aj napriek tomu, ze to dieta nikomu neublizilo?
Podla krestanskej logiky, by malo byt dieta vraha uvaznene, alebo rovno zabite.
@alex458 Keby bol v pekle, bol by bezmocný...
Ale on sa túla po svete a pokúša ľudí, aby zhrešili a potom si ich vezme so sebou...
A ako že potom v pekle bude kráľ zla.....
@wayne esteze nikdy nevies logicky odpovedat a jedine na co sa zmozes je ad hominem. Mas moznost odpovedat na podla vas veriacich absolutne primitivne otazky, tak nevidim, kde je problem?
"Ak je spravodlivy, preco prenasa na novonarodene dieta dedicny hriech aj napriek tomu, ze to dieta nikomu neublizilo?"
"Podla krestanskej logiky, by malo byt dieta vraha uvaznene, alebo rovno zabite."
Nie je toto analogia na krestansku logiku dedicneho hriechu?
Na naboženstve sme tak štvali učiteľa.. že jak boh dokáže zároveň čítať myšlienky toľkých milárd ľudí jak môže všetkých naraz vidieť a že kde je nebo a že jak vyzerá nebeské kráľovstvo lebo keď ho boh mal ešte pred vznikom ľudí potom jak vyzerá? staval ho bez okien potom aký štýl ta stavba má vyzerá ako guľa alebo čo alebo že kde je to nebeské kráľovstvo a že jak vznikol boh? potom musel byť ešte niekto pred bohom kto ho stvoril.. ◄ odpoveď učiteľa: Boh vznikol z myšlienky.... a naše otázky.. kto tu myšlienku mal? a po akom hovorí boh? ak príde pred boží súd hluchonemí človek ako sa s nim dorozumie boh?
Sakra dakto si povie "máš sprosté otázky" ale mňa aj takéto somariny zaujímajú
@tommyhot ja som nenarazal na tvoje sproste vyjadrovanie len k tejto teme ale vseobecne...tvoje sproste komentare pri hocijakych diskusiach jednoducho nejdu prehliadnut...mal by si sa zacat vzdelavat - a nie trepat dookola svoje pravdy...
Co sa tyka mna a nabozenstva precitaj si moje blogy na birdzi kde v nich vysvetlujem moj postoj...takze prosim nehon si tu tvoje skrachovane ego ale venuj sa niecomu zmysluplnejsiemu - vazeny slobodomurar...
@tommyhot - Dieťa sa môže bud v mladom veku alebo kedykolvek pocas zivota z vlastnej vôle alebo z vôle blizkych nechat pokrstit, čím sa dedičného hriechu zbavuje...
@ tommyhot - Pokiaľ dobre viem, tak k hriechom rodiča , v tomto pripade vraha , ako si povedal , malé narodené dieťa nič neviaže, iba dedičný hriech , ktorého sa zbaví krstom. Je to nový život, ktory sa bude zodpovedat len za svoje hriechy.
@xiibyxii aky je rozdiel ci preberam dedicny hriech Adama, alebo svojho biologickeho otca vraha? Preco v jednom pripade ide o dedicny hriech a v druhom pripade nie?
@puco90 Fuha tazká otazka , myslim ze do 18 , ked dieta este zastupujú rodicia, tak aj rozhodujú rodičia o tom ci bude alebo nebude pokrsteny , a ak uz bude dospelý tak sa už môze sam rozhodnut ci sa toho hriechu krstom chce , alebo nechce zbavit. No a ak to dieta pokrstili v čase ked bol este maly a on to nedajbože neskor olutoval, ze bol pokrsteny, tak sám si vyberá možnosti, ako bude žit ... či v hriechu , alebo naopak.
@tommyhot Tak to je trošku nelogické, to by si musel dediť všetky hriechy od rodičov napr .. otec vrah, matka neviem čo , a vsetko to preberie dieťa? ... To by sme asi isli vsetci do pekla , keby sa vsetky hriechy takto dedili..Nie je to tak. Dedičný hriech sa volá preto dedičný, lebo sa to viaže na všetkych ludí od stvorenia ľudstva, a odpoved na prvú otazku, ze Boh je nespravodlivý , lebo to hádže na všetkych je, že nespravodlivý nie je , pretože ti dáva možnosť z hriechu sa vykúpiť krstom. To je celá odpoved, lebo hádžete také otazky , že dovi .
@xiibyxii boh mi dava moznost vykupit sa z dedicneho hriechu krstom?
To ako keby si povedala, ze otrokar mi dava moznost prezit, ked u neho budem otrocit.
Ani ja, ani otrokar sme nikomu neublizili a teda taketo ultimata su absolutne nemoralne. Ja predsa nemozem byt zodpovedny za to co spravili Adam a Eva. Nezil som vtedy a ich konanie som nemal ako ovplyvnit.
@tommyhot On ti nič nevnucuje, ty sa máš sám rozhodnut co budeš robit a ako budeš žiť, je len na tebe ci sa hriechov chces zbaviť alebo nie. Dáva ti možnosť očistit sa a žit v láske bez hriechu ( na toto urcite budeš komentovat nejakú hlupost, alebo ma nepochopíš) , nič ti nenariaduje, a ak budeš krstom očistený od toho prvého hriechu, tak stále mas potom možnost rozhodovat TY sám. Takze ziadne otrokárstvo a ziadne ultimáta, je to len na tebe. Môžeš ale ovplyvniť vlastné konanie a to urobííííííí veľa ! .
@puco90 - a ty, netuším či niečo také existuje , ale ktory s prepačeníím debil by sa chcel dat od-krstit? Ked chce žiť s hriechom , ci uz dedicnym alebo inym , tak si hriech môže nadobudnut skutkami a íst kam patrí ...
@xiibyxii no praveze mi vnucuje. Vnutil mi hriech, ktory som nespachal a teraz alibisticky ziada, aby som sa od neho ocistil. Ako sa mozem ocistit od niecoho co som nespachal? Moj hriech bolo to, ze som sa narodil, alebo co take som ako dieta urobil, ze sa musim ocistit?
@tommyhot Krst je očistenie od dedičného hriechu. Potom už keď 'spáchaš' nejaké hriechy, očistíš sa od nich na spovedi a na odpustovej sv. omši sa očistíš od trestov tvojich hriechov...
@xiibyxii lenže sú ľudia, ktorí si sú vedomí toho, že to nie je hriech a teda by to malo byť nejako ošetrené odkrstením...
Ja nemôžem za to, že ma pokrstili rodičia (nevyčítam im to), len chcem, aby ma nikto nebral za kresťana....
Otázne je, prečo mi dáva možnosť sa vykúpiť z niečoho, do čoho sám ma vrhol ?
kto príjme Ježiša Krista do svojho srdca a jeho vieru, pochopí všetko...
všetkým tým čo majú také otázky ako tu čítam vyššie uvedené, odkazujem, že "nikdy, ale nikdy" nepochopia milosrdenstvo Božie....
bars by vám vaše otázky vysvetlil aj univerzitný profesor....
@tommyhot prečo chceš pochopiť také veci, na ktoré ešte nemáš aby si ich pochopil? teraz nemam na mysli tvoj vek....
to ako keby som ja traz išiel šoférovať kamión alebo pilotovať prúdové lietadlo :p
@questiontema pouzijem tvoju logiku. Ty si zdedil hriechy svojho otca vraha. Co nechapes?
Toto je argumentum ad absurdum.
@zajkousko predstav si, ze pride za tebou moslim a zacne ti vykladat o jeho nabozenstve. Uveris na zaklade toho, ze sa ohana nejakou starou knihou a nejakymi logickymi nezmyslami? Stavim sa, ze nie. Ako potom mozes touto istou metodou chciet presvedcit ateistu? Ved to nedava absolutne ziaden zmysel.
@tommyhot - Tak ja si tiež myslim , ze na to aby si to pochopil by si mal aspon trochu verit, i ked s pochybnostami , co uz. Boh musel mat dôvod, aby tento hriech preniesol na celé ľudstvo, ale proste nezabudaj , ze ti ukazuje dve cesty, ta prvá krst odpustenie hriechov, láska , tá druhá.. ved vieš.
@puco90 - Môj nazor je , ze to , ze más krst , neznamená uplne ze si krestan pokial sa tak nesprávaš pocas svojho zivota. Mám spoluziacku , ktorá ma krst , ale nic viac, vyhlasuje o sebe ze neverí a nechodí na nábozenstvo ani nic, a dá sa o nej povedat ze je krestanka? Urcite nie. I ked sa hovorí ze krstom dostávas nezmazatelny znak krestana. Neviem naozaj...
nikoho nepresviedčam a ani presviedčať nebudem, keď dotyčný nechce veriť v Boha Pravého tak neuverí, je to jeho vôľa...
každý sa sám musí rozhodnúť!!!
moslimi veľmi dobre vedia, že ich viera je falošná, ale nedajú si to pripustiť, je to tzv. fanatizmus
@xiibyxii neverim prave preto, ze viera je plna logickych nezmyslov a chybnych predpokladov. Nie je uchopitelna a preto neviem na zaklade coho by som mal verit? Uveris v spagetoveho monstra len preto, ze o nom niekto zacne rozpravat?
@tommyhot Dedičný hriech je neposlušnosť, rozhodnutie byť ako Boh pod vplyvom diabla.
My sme tú neposlušnosť zdedili a tak robíme hriechy, tak isto pod vplyvom diabla...
@tommyhot S takym pristupom potom nemusíš veriť ani v bežné veci, ktoré sú plné nedokázanych vecí ..Veríš v nejakú lásku či v podobné veci? Za to že niekto povie, milujem a cítim niečo , čo nikdy, taktiež to nie je uchopitelné ani dokázané nejakými faktami, ale predsa to tak je, prečo? ...
Ale je to pochopitelné, väčšina veriacich ludí verí preto, lebo sú k tomu vedení od malička, je im to dané.
Ty zrejme nie, nechcem ta presviedčat ani nič podobné lebo to ani neni možné, to v sebe musíš nájst len sám.. Možno raz a možno vôbec .. Asi všetko.
@tommyhot
Už dlhšie pozorujem tvoje komentáre, reakcie a pod. A môžem tu spokojne vyhlásiť, že si kus idiota, ktorý sa zapája do diskusie iba kvôli tomu, aby sa posmieval iným. Tvoje komenty sú mimo tému a keď neveríš v dušu, načo tu píšeš a prečo tu iných presviedčaš o svojich bludoch ? @zajkousko na ktorého stále reaguješ nezmyselnými otázkami, sú verným obrazom a dôkazom tvojej chorej mysle a slobodomurárskom fanatizme, ktorý ti úplne vymyl mozog.
@questiontema ak tvrdis, ze sme zdedili tu neposlusnost, tak potom ti nemoze robit problem ani prijat fakt, ze dieta je zodpovedne za to, ze jeho otec niekoho zabil, alebo niekoho okradol? Lebo je tam na vlas rovnaka logika.
@xiibyxii neviem ci je to len basnicka otazka, ale ak sa ma pytas, tak nie, neverim na lasku. Resp vnimam ju len ako chemicku reakciu ovplyvnujucu mozog. Vychadzam z vseobecne znamej vedomosti, ze vela veci (cokolada, sex atd) posobi pozitivne na nervovu sustavu, takze aj pritomnost nejakeho cloveka moze posobit rovnakym sposobom.
Tiez som bol k tomu vedeny od malicka, ale nastasie som mal od malicka aj pristup k internetu a teda som mohol cerpat informacie z viacerych zdrojov a teda som nebol odkazany na dogmy.
On ti napise zmluvu ze ak nesplnis podmienky tak tvoju dusu preda a ty mu teda zaplatis. Ide o to ze on ti da sice super cenu ale nesplnitelne podmienky. Zmluva je ako hypoteka. Ked chces dom na ktory nemas ale mas na hypoteku radsej na to zabudni. Tak je to aj s dablom. V podstate banka je diabol. A tvoja tuzba po dome je dusa. Ty sa cela upises tomu a potom ked vsetko stratis banka ma na konte hrozne vela a ty uz nic a mozno ani ten dom ne. A vlastne neviem s tou bankou ale to ma netrapi, priblizne to dufam staci. vlastne je to taka nadej ze tvoj sen je realny. Ze na tvojej dusi zalezi viac nez na tom co ti brani v realizacii...to je velmi tazke- suboj ega s realitou.
@tobago som rad, ze som prispel k tvojej spokojnosti aspon je vidiet, ze my ateisti vieme robit tento svet krajsi aj bez toho aby sme verili dogmam.
a nie som slobodomurar, keby si do toho aspon trochu videl, vedel by si, ze slovenske loze vyzaduju od clenov aby verili v nejaku vyssiu silu/boha.
@questiontema mna to nepletie, ja neuznavam ziadne nabozenstvo, pretoze z historie vieme, ze su plne nasilia.
Ked umriem, tak moj mozog prestane vykazovat cinnost a je velmi nepravdepodobne aby som si mohol na nieco spomenut.
"A ja zatiaľ neviem obrátiť ľudí neveriacich na veriacich, takže neviem ti dokázať pravdu... Ty musíš proste veriť...."
Opytam sa aj teba. Keby za tebou pride niekto, kto veri napriklad v spagetoveho monstra a povedal by ti, ze musis proste verit, ako by si sa na neho pozeral? Nemusis mi odpovedat, ale vedz, ze rovnako sa pozeram na veriacich, ktori nasli "pravdu".
Osobne si myslim, ze clovek hlada pravdu cely zivot, ale som rad, ze niektori ste ju uz nasli
@tommyhot - že by bol tu ten kamen úrazu? Vieš o tom , že si spomenul len mozog a o srdci ani zmienka? Tuším je to pre teba len "pumpa" ... . no nič končím lebo je to dobre odveci..
@questiontema ono je dobre kazde tvrdenie niecim podopriet. Netvrdim, ze nemas pravdu, ale rad by som pocul aj B. Zatial tu padaju len absolutne tvrdenia bez naznaku vysvetlenia.
Prosím vás, aký dedičný hriech ? Vo svojej podstate mal "logiku" dááávno, keď ľudia verili priamo na Adama a Evu.
Pod vplyvom moderných poznatkov je snaha zapliesť dedičný hriech s metaforou úplne smiešna.
Buď teda žil Adam a Eva a na základe kolektívnej viny máme dedičný hriech...
ALEBO
Je to len mýtus vo svojej podstate a teda neexistoval Adam a Eva a teda ani dedičný hriech.
@questiontema dalsi z vieriacich, ktori nedokazu svoju tvrdenia nicim podopriet.. neprekvapuje ma to, prave naopak, podporuje to moju teoriu, ze viera stoji na blate...
@tommyhot
Tu nejde o spokojnosť niekoho, ale o pravdu, ktorú musí niekto hovoriť. Viem, čo vyžadujú lóže, ale to nie je len na Slovensku. Osobne poznám bývalého slobodomurára, ktorý opustil slobodomurárstvo a bol na tých najvyšších priečkach zasvätenia.
@tobago su loze aj kde verit nemusis, ale tie nie su nikde v okoli.. ateizmus mozno stoji na hnoji, ale na ateistoch nestoji dokazne bremeno, kedze oni len reagovali na nezmysly, s ktorymi prisli veriaci...
@questiontema ty si pan boh moj, nebudem mat inych bohov okrem teba aby som sa im klanal.. ci nie to si?
neverim ze zijem v 21 storoci ludia uz to konecne pochopte ziadny diabol ani boh ako si ich vy pedstavujete neexistuju nemmaju vedomie ani hmotne / nehmotne telo je to len Metaforicky vyraz pre dobro zlo ktory si ludia pocas tisic roci zhmotnily do nejakeho idealistickeho obrazu ja som ateista a mam svoju vlastnu fylozofiu je dost podobna budhizmu....
@maugly RAIN MAN dobrý film @alex458 pozri si.
Je dobré, že ťa aj toto zaujíma, lebo to patrí k životu. Tiež sa rád tak pýtam. Ale celú pravdu neobjavíš v debate s kamoškou, lebo to si každá hovoríte o tom ako to asi je. Tak sa dostaneš akurát tak k nejakým rozprávkam, úvahám. Pravdu hľadaj vždy tam kde sa nachádza, teda s touto otázkou choď napr. za kňazom, rehoľníkmi ako sú saleziáni, jezuiti, františkáni... ale ak chceš tak mi na toto odpovedaj a odpoviem ti rád, snažím sa totiž objavovať pravdivé skutočnosti o jeho pôsobení na človeka a ľudskú dušu, no a potom existujú exorcisti ktorí sa týmto zaoberajú špeciálne napr. Jozef Maretta, páter Leopold, Vojtěch Kodet, Elias Vella, tu sú nejaké linky:
@alex458 odporúčal som ti toho Rain mana, iné tzv. filmy o exorcisme a posadnutosti diablom sú nerealistické, ale tí exorcisti v tých youtube videách čo som ti sem dal o tom hovoria realisticky ako to naozaj je. Alebo kniha C. S. Lewis - Rady skúseného diabla, je dobrá. Hovorí o možných nástrahách diabla.
@alex458 Ahoj Alex, neviem či je to ešte aktuálne, ale ak chceš tak veľmi vedieť, pravda je, že tomu rohatému hajzlovi satanovi môžeš slúžiť, vie ti dať moc, slávu, peniaze, ale po tvojej telesnej smrti ti to Boh spočíta a tvoja duša pôjde priamo do horiaceho pekla na veky vekov!
To sú muky, to ti za to nestojí ver mi, preto sa s tým nezahrávaj, miluj Boha svojho jediného!
tu žijeme na zemi iba chvílu, tých pár rokov je nič v porovnaní s našim večným domovom - domovom duší, hore u Boha, alebo dole v pekle. kam pôjdeš, to záleží ako žiješ tu na zemi. Boh to rozhodne, každého bude súdiť zvlášť!
Dalo by sa povedať, že duša je večná, nesmrteľná. Z pohľadu človeka je jeden ľudský život ako ho poznáme zanedbateľná časť života duše.
Mohli by sme polemizovať aj o tom, že existuje DIabol a napríklad, že si tu dušu necháva. Ale čo s ňou ?
Možno si ju len nechá a taká duša už nikdy nebude žiť život, myslím ten ďalší .. bude len blúdiť v časo-priestore alebo makať pre diablové potreby (v inom svete).
@alex458 ahoj, tak to je dobre že máš rada Boha, Satan to robí asi preto, lebo je hlavne debil a nemá v sebe štipku lásky, on je padlý anjel a chce so sebou do pekla čo najviac ľudí a bezpochyby v dnešnej dobe sa mu veľmi darí zapĺňať peklo dušami, lebo je zlá doba a ľudstvo postráda lásku a málo ľudí miluje Boha, všetci hlavne milujú seba, peniaze a svoje autá a domy, ale Boha málokto
ešte aj tí kostolníci čo si myslia že Boha milujú, tak milujú Ježiša, nie Boha, myslia si že je to správne, ale uctievaním takej FALOŠNEJ MODLY akou je Ježiš alebo Mária sa všetci dostanú priamou cestou do pekla.
@inversi Ahoj, máš fakt celkom pravdu... duše ktoré v živote slúžia satanovi, idú po smrti do pekla a tam mu slúžia ďalej, nepocítia lásku hore pri Bohu, ale bolesti a muky v pekle.
peklo je v strede zeme, ale to je už asi len pre "veľmi zvedavých a pravduchtivých" Boh nám poslal odpoveď, jedna z mnohých...je to dlhšia odpoved, o pekle sa hovorí niekde v polovičke... » www.liecitelka-laura.sk/news/a42-rasa/...
Celé krestanstvo a iné viery ako je hinduizmus a čo ja viem čo sú iba rozprávky pre ludí. Nevšimli ste si napríklad toho že zvyčajne ludia ktorý sa povazuju za veriacich sú starý dôchodcovia ? No asi prečo ? pretože sa boja smrti tak hladaju aspon utechu v tom že ak budú veriť v nabozenstvo tak budú v nebi z bohom. Celá ta biblia čo sa písal stary a novy zákon vznikla niekolko 100 rokov po tom ako Jeziša ukrizovali. Peboha celá biblia je asi taká dôveryhodná ako Greécke povesti a báje + bájky o zvieratkach....Ano Jezis ako taký ako osoba mohla existovat...sú ludia ktorý vedia lieciť dotykom atd....ale to bolo asi vsetko....ak mi niekto podá aspoň 1 dôveryhodný fakt o tom že niečo čo sa píše v biblii sa naozaj stalo alebo nejaký vedecký dôkaz toho že z nebícka pozerá namna vyššia moc tak budem veriť aj ja...a aj napriek tomu že som pokrstení proste neverím v tie bláboli...a nie ešte veriť že existuje diabol..ak by bol taký boh všemocný tak by diabla davno zničil a bol by pokoj....
@laco92 Boh nám dáva slobodnú vôlu, my ľudia nikdy nepochopíme z nášho nízkeho ľudského pohľadu všetko tak ako by si to napríklad ty určite rád vedel...tu na zemi sme ako duše, ktoré ešte majú od Boha šancu sa napraviť, byť dobrými, spalovať si tu na zemi karmu cez utrpenie a bolesť (ako kto, niekto viac, niekto menej). večný domov je hore pri Bohu, mali by sme sa o to snažiť sa tam dostať a to cez dobré skutky činené tu na zemi. vedecký dôkaz o Bohu nenájdeš, Boh je láska a lásku cítiš srdcom. nie rozumom, to musíš cítiť a veriť, preto sa to volá viera, ale jedno je isté, ako je Boh, tak je aj satan. napríklad tu si prečítaj Božiu odpoveď... » www.liecitelka-laura.sk/news/satan-/...
@hastr Ja nikomu jeho vieru neberiem, nech si verí kto chce čomu. Ja sám verím v to že niečo hore nad nami je. Ale pochybujem že boh v ktorého veria kresťania naozaj existuje. Mozno existuje boh, ale taký ktorý spoločne má rad aj moslimov aj krestanou aj zidou atd....Si predstav zeby si sa narodil niekde v iráne a bol by si vedený ku koránu..veril by si v existenciu Alaha a zatracoval Krista v krestanstve.....zato že clovek sa narodí v iráne tak to hned z neho robí hriešníka lebo verí v to čomu od detstva húckaju rodicia ? A na opacnej strane húckaju vsetkych ku krestanstvu. Podla mna je to celé choré. Možno máme nízky pohlad na svet, ja neviem, ale človek je rozumne uvazujuci tvor. A proste ked ti niekto povie ze zem je plocha...tak ty to mu uverís lebo ti to huckali od narodenia....a v podstate nemáš pravdu...tak je to aj z vierou...veríte v nieco co v podstate ani nemusi existovat
@laco92 klobúk dole, pekne napísané.máš pravdu. Boh je jeden, nech si volá každý ako chce, jasné že je veľa národov, vela náboženstiev a veľa jazykov. tým pádom ho každý vola inak. Ale kristus nie je Boh, pozor na to, cirkev je najväčšie zlo na svete a to že Ježiš je boh, je ich najväčší výplod ich chorých katolíckych hláv osprostili celý svet. Boh je jeden, nikto ho nikdy nevidel a ten nás bude súdiť. modliť sa môžeš aj v pivnici alebo na lúke plnej kvetov, je to jedno, on ťa počuje
v skrate - máš pravdu, dobre uvažuješ!ako málokto
čím ďalej tým viac uvažujem či to čo vlajú veriaci Boh nie je to čo vedci nazývajú energiou. Nemienim to tu nejak rozpitvávať ale: ako vravia veriaci, Boh je v každom z nás, je všade a vo všetko okolo nás. Vedci to isté vravia na energiu. To čo nazývajú veriaci vierou (v hocičo) to vedci nazývajú akýmsi zákonom príťažlivosti (myšlienok), vraj všetko na čo si zmyslíš je možné .. ak by to nebolo možné ani na to neprídeš .. dobre to sú vysokošialené debaty už toľko ešte môj komentár k téme.
@tommyhot
Uplne stebov suhlasim
Pretoze podla mna su ako dvaja bratia ktory sa navzajom predbehuju citala som ze c.6 je satanove a cislo 7 je cislo boha ... neviem ci tomu mam verit ale asi hej co myslite?
Tak uz len v cislach sa prebehuju tak urcite aj v inych situaciach ale je to len moj nazor tak ako si to myslim
@tommyhot
Uplne stebov suhlasim
Pretoze podla mna su ako dvaja bratia ktory sa navzajom predbehuju citala som ze c.6 je satanove a cislo 7 je cislo boha ... neviem ci tomu mam verit ale asi hej co myslite?
Tak uz len v cislach sa prebehuju tak urcite aj v inych situaciach ale je to len moj nazor tak ako si to myslim takze sa mi pls nesmejte
@alex458 Vezmi si len takto... je mnoho popových hviezd, ktoré sa rýchlo stali slavnými, no ich smrť bola veľmi záhadná. Tak ako to bolo u Michaela Jacksona, Tupaca. Pozri si rozlúštenie hudobného priemyslu, ilumináti a všetko s tým spojené. Potom si pozri klipy eminema, ktoré su preplnené iluminatskymi črtami.
@tommyhot Takéto debaty niesú na fórum. Su takí, ktorí sa tomu budú snažiť rozumieť, sú takí ktorí sa ani neposnažia tomu porozumieť, sú zas takí ktorí majú svoju pravdu a nijaký názor nebudú chcieť vypočuť a sú takí, ktorí rešpektujú názory iných a presadzujú svoje.
@zwinky ahoj, som rád že ťa to zaujíma! ohľadne čísel nám Boh už odpovedal: » www.liecitelka-laura.sk/news/a99-cisla/...
Božia je číslica 9! Je to najsilnejšie číslo vesmíru...chyť kalkulačku a prekvapíš sa, že číslo 9 ti dá vždy len číslo 9 9+9=18...to je 1+8=9!
9x9=81, zase8+1=9. Ked číslo 9 sčítaš s hociakým iným číslom, dostaneš 9. ked sčítaš všetky čísla od 1do9,dostaneš 9! šestka je tiež silná, ale nie až tak. ved si to skús, len tak si počítaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
132 komentov
podľa mňa chce diabol ukázať bohu, že ho jeho duše veľmi ľahko opustia, stačí malé pokušenie...boh v nás ale verí, to len diabol si potrebuje niečo dokazovať...
a hej, malo by to byť tak, že niečo za niečo, a duša má veľkú cenu
Diabol chce získať všetky ľudské duše, lebo nám závidí našu slobodnú vôľu ( môžeme sa slobodne rozhodnúť poslúchať jeho alebo Boha ), najviac neznáša ľudí, ktorí sa modlia a odmietajú ho.
Rovnako sa môžeme spýtať, čo má Boh z toho, že má duše...ale mňa zaujíma omnoho väčšia myšlienka....akým právom je Boh Bohom ? Akým právom ma stvoril ???
Tiež ako anjel má slobodnú vôľu, lenže on sa už rozhodol odmietnuť Boha. My sa môžeme rozhodovať pre radosť alebo utrpenie, on nie.
On vyžaduje od nás niečo, čím sám nedisponuje.....proste naozaj spravodlivý Boh
Akoby som si od teba prial nepiť a nejesť, hoci by som sám pil a jedol
@puco90 chápem
Pýtaš sa ako decko, také primitívne otázky...na to ti postačí aj google a nemusíš s tým nikoho otravovať ( iba chudáka googla ).
Podla krestanskej logiky, by malo byt dieta vraha uvaznene, alebo rovno zabite.
Ale on sa túla po svete a pokúša ľudí, aby zhrešili a potom si ich vezme so sebou...
A ako že potom v pekle bude kráľ zla.....
"Ak je spravodlivy, preco prenasa na novonarodene dieta dedicny hriech aj napriek tomu, ze to dieta nikomu neublizilo?"
"Podla krestanskej logiky, by malo byt dieta vraha uvaznene, alebo rovno zabite."
Nie je toto analogia na krestansku logiku dedicneho hriechu?
Sakra dakto si povie "máš sprosté otázky" ale mňa aj takéto somariny zaujímajú
@questiontema aha už chápem, takže on ešte neni v pekle ešte v nom len bude
Co sa tyka mna a nabozenstva precitaj si moje blogy na birdzi kde v nich vysvetlujem moj postoj...takze prosim nehon si tu tvoje skrachovane ego ale venuj sa niecomu zmysluplnejsiemu - vazeny slobodomurar...
@Xiibyxii a čo ak v mladom veku bez vlastnej vôle ?
Ty sám o sebe si veľká rozprávka
Načo mu budem niečo vysvetľovať, keď si to môže pozrieť v google ? Ja nemám času nazvyš.
Nepíše sa náhodou v Biblii niečo v zmysle, že "uverte a krstite" ???? Dá sa to aplikovať na nemluvňatá ?
Áno ? A existuje niečo také, ako odkrstenie, v rámci RKC ?
To ako keby si povedala, ze otrokar mi dava moznost prezit, ked u neho budem otrocit.
Ani ja, ani otrokar sme nikomu neublizili a teda taketo ultimata su absolutne nemoralne. Ja predsa nemozem byt zodpovedny za to co spravili Adam a Eva. Nezil som vtedy a ich konanie som nemal ako ovplyvnit.
Čo nechápeš?
Ja nemôžem za to, že ma pokrstili rodičia (nevyčítam im to), len chcem, aby ma nikto nebral za kresťana....
Otázne je, prečo mi dáva možnosť sa vykúpiť z niečoho, do čoho sám ma vrhol ?
všetkým tým čo majú také otázky ako tu čítam vyššie uvedené, odkazujem, že "nikdy, ale nikdy" nepochopia milosrdenstvo Božie....
bars by vám vaše otázky vysvetlil aj univerzitný profesor....
jedna, jediná podmienka je chcieť uveriť!!!
A každý človek má svojvôľu, ktorú mu Boh daroval, takže si môžeš vybrať....
+ @52
to ako keby som ja traz išiel šoférovať kamión alebo pilotovať prúdové lietadlo :p
Toto je argumentum ad absurdum.
@zajkousko predstav si, ze pride za tebou moslim a zacne ti vykladat o jeho nabozenstve. Uveris na zaklade toho, ze sa ohana nejakou starou knihou a nejakymi logickymi nezmyslami? Stavim sa, ze nie. Ako potom mozes touto istou metodou chciet presvedcit ateistu? Ved to nedava absolutne ziaden zmysel.
@puco90 - Môj nazor je , ze to , ze más krst , neznamená uplne ze si krestan pokial sa tak nesprávaš pocas svojho zivota. Mám spoluziacku , ktorá ma krst , ale nic viac, vyhlasuje o sebe ze neverí a nechodí na nábozenstvo ani nic, a dá sa o nej povedat ze je krestanka? Urcite nie. I ked sa hovorí ze krstom dostávas nezmazatelny znak krestana. Neviem naozaj...
inak...toto je pre mňa španieľská dedina, tak si myslím, že aj pre teba
nikoho nepresviedčam a ani presviedčať nebudem, keď dotyčný nechce veriť v Boha Pravého tak neuverí, je to jeho vôľa...
každý sa sám musí rozhodnúť!!!
moslimi veľmi dobre vedia, že ich viera je falošná, ale nedajú si to pripustiť, je to tzv. fanatizmus
My sme tú neposlušnosť zdedili a tak robíme hriechy, tak isto pod vplyvom diabla...
Ale je to pochopitelné, väčšina veriacich ludí verí preto, lebo sú k tomu vedení od malička, je im to dané.
Ty zrejme nie, nechcem ta presviedčat ani nič podobné lebo to ani neni možné, to v sebe musíš nájst len sám.. Možno raz a možno vôbec .. Asi všetko.
Už dlhšie pozorujem tvoje komentáre, reakcie a pod. A môžem tu spokojne vyhlásiť, že si kus idiota, ktorý sa zapája do diskusie iba kvôli tomu, aby sa posmieval iným. Tvoje komenty sú mimo tému a keď neveríš v dušu, načo tu píšeš a prečo tu iných presviedčaš o svojich bludoch ?
@zajkousko na ktorého stále reaguješ nezmyselnými otázkami, sú verným obrazom a dôkazom tvojej chorej mysle a slobodomurárskom fanatizme, ktorý ti úplne vymyl mozog.
A ja zatiaľ neviem obrátiť ľudí neveriacich na veriacich, takže neviem ti dokázať pravdu... Ty musíš proste veriť....
Keď umrieš, spomenieš si na moje slová a bude ti ľúto že si ma nepočúval, lebo si slepý...
@xiibyxii neviem ci je to len basnicka otazka, ale ak sa ma pytas, tak nie, neverim na lasku. Resp vnimam ju len ako chemicku reakciu ovplyvnujucu mozog. Vychadzam z vseobecne znamej vedomosti, ze vela veci (cokolada, sex atd) posobi pozitivne na nervovu sustavu, takze aj pritomnost nejakeho cloveka moze posobit rovnakym sposobom.
Tiez som bol k tomu vedeny od malicka, ale nastasie som mal od malicka aj pristup k internetu a teda som mohol cerpat informacie z viacerych zdrojov a teda som nebol odkazany na dogmy.
a nie som slobodomurar, keby si do toho aspon trochu videl, vedel by si, ze slovenske loze vyzaduju od clenov aby verili v nejaku vyssiu silu/boha.
@questiontema mna to nepletie, ja neuznavam ziadne nabozenstvo, pretoze z historie vieme, ze su plne nasilia.
Ked umriem, tak moj mozog prestane vykazovat cinnost a je velmi nepravdepodobne aby som si mohol na nieco spomenut.
"A ja zatiaľ neviem obrátiť ľudí neveriacich na veriacich, takže neviem ti dokázať pravdu... Ty musíš proste veriť...."
Opytam sa aj teba. Keby za tebou pride niekto, kto veri napriklad v spagetoveho monstra a povedal by ti, ze musis proste verit, ako by si sa na neho pozeral? Nemusis mi odpovedat, ale vedz, ze rovnako sa pozeram na veriacich, ktori nasli "pravdu".
Osobne si myslim, ze clovek hlada pravdu cely zivot, ale som rad, ze niektori ste ju uz nasli
Pod vplyvom moderných poznatkov je snaha zapliesť dedičný hriech s metaforou úplne smiešna.
Buď teda žil Adam a Eva a na základe kolektívnej viny máme dedičný hriech...
ALEBO
Je to len mýtus vo svojej podstate a teda neexistoval Adam a Eva a teda ani dedičný hriech.
Tu nejde o spokojnosť niekoho, ale o pravdu, ktorú musí niekto hovoriť. Viem, čo vyžadujú lóže, ale to nie je len na Slovensku. Osobne poznám bývalého slobodomurára, ktorý opustil slobodomurárstvo a bol na tých najvyšších priečkach zasvätenia.
@78 a zabudol si dodať, že ateizmus stojí na hnoji.
Raz si spomenieš na mňa a bude ti ľúto, že si ma nepočúval.
Samozrejme keď už nebudeš slepý...
Všetko sa ti vyjasní a budeš tomu chápať.
Potom ma budeš chcieť nájsť, že kto som...
(Teraz tomu nepochopíš, až potom...)
kúzelník, tebe to tu dneska ide na hentom onom...
@questiontema ty si pan boh moj, nebudem mat inych bohov okrem teba aby som sa im klanal.. ci nie to si?
A diabol je presný opak (bludisko, klamstvo a smrť).
Pod jeho vplyvom chceš oklamať pravdu.
Ale pravda vždycky vyhrá!
To by si musel vidieť Boha aby si veril!
Blahoslavený tí, čo nevideli a uverili!
Je dobré, že ťa aj toto zaujíma, lebo to patrí k životu. Tiež sa rád tak pýtam. Ale celú pravdu neobjavíš v debate s kamoškou, lebo to si každá hovoríte o tom ako to asi je. Tak sa dostaneš akurát tak k nejakým rozprávkam, úvahám. Pravdu hľadaj vždy tam kde sa nachádza, teda s touto otázkou choď napr. za kňazom, rehoľníkmi ako sú saleziáni, jezuiti, františkáni... ale ak chceš tak mi na toto odpovedaj a odpoviem ti rád, snažím sa totiž objavovať pravdivé skutočnosti o jeho pôsobení na človeka a ľudskú dušu, no a potom existujú exorcisti ktorí sa týmto zaoberajú špeciálne napr. Jozef Maretta, páter Leopold, Vojtěch Kodet, Elias Vella, tu sú nejaké linky:
Keď už sme pri videách, tak ja by som doporučil toto :
@alex458
To sú muky, to ti za to nestojí ver mi, preto sa s tým nezahrávaj, miluj Boha svojho jediného!
tu žijeme na zemi iba chvílu, tých pár rokov je nič v porovnaní s našim večným domovom - domovom duší, hore u Boha, alebo dole v pekle. kam pôjdeš, to záleží ako žiješ tu na zemi. Boh to rozhodne, každého bude súdiť zvlášť!
Mohli by sme polemizovať aj o tom, že existuje DIabol a napríklad, že si tu dušu necháva. Ale čo s ňou ?
Možno si ju len nechá a taká duša už nikdy nebude žiť život, myslím ten ďalší .. bude len blúdiť v časo-priestore alebo makať pre diablové potreby (v inom svete).
napríklad ..
ešte aj tí kostolníci čo si myslia že Boha milujú, tak milujú Ježiša, nie Boha, myslia si že je to správne, ale uctievaním takej FALOŠNEJ MODLY akou je Ježiš alebo Mária sa všetci dostanú priamou cestou do pekla.
peklo je v strede zeme, ale to je už asi len pre "veľmi zvedavých a pravduchtivých" Boh nám poslal odpoveď, jedna z mnohých...je to dlhšia odpoved, o pekle sa hovorí niekde v polovičke... » www.liecitelka-laura.sk/news/a42-rasa/...
v skrate - máš pravdu, dobre uvažuješ!ako málokto
už som to určite niekde písal.
čím ďalej tým viac uvažujem či to čo vlajú veriaci Boh nie je to čo vedci nazývajú energiou. Nemienim to tu nejak rozpitvávať ale: ako vravia veriaci, Boh je v každom z nás, je všade a vo všetko okolo nás. Vedci to isté vravia na energiu. To čo nazývajú veriaci vierou (v hocičo) to vedci nazývajú akýmsi zákonom príťažlivosti (myšlienok), vraj všetko na čo si zmyslíš je možné .. ak by to nebolo možné ani na to neprídeš .. dobre to sú vysokošialené debaty už toľko ešte môj komentár k téme.
Uplne stebov suhlasim
Tak uz len v cislach sa prebehuju tak urcite aj v inych situaciach ale je to len moj nazor tak ako si to myslim
Uplne stebov suhlasim
Tak uz len v cislach sa prebehuju tak urcite aj v inych situaciach ale je to len moj nazor tak ako si to myslim takze sa mi pls nesmejte
Božia je číslica 9! Je to najsilnejšie číslo vesmíru...chyť kalkulačku a prekvapíš sa, že číslo 9 ti dá vždy len číslo 9 9+9=18...to je 1+8=9!
9x9=81, zase8+1=9. Ked číslo 9 sčítaš s hociakým iným číslom, dostaneš 9. ked sčítaš všetky čísla od 1do9,dostaneš 9! šestka je tiež silná, ale nie až tak. ved si to skús, len tak si počítaj