Takto: naši ma mali v 19tke. Osobne by som si samu seba nenechala (žiadne dieťa by som si nenechala, nielen seba ), ale v prípade mojich rodičov to vyriešili tak, že otec šiel pracovať do Bruselu a mama ostala so mnou u babky. Potom sa tatko vrátil, s pomocou oboch rodičov si kúpili byt a bolo. Mám šťastie, že mama a papo sú takí, akí sú.
Osobne by som však šla na potrat. Chcem si spraviť vysokú školu, nejakú kariéru, neostala by som doma ako moja mama. Prišla o veľa tým, že ma mala, ale... to už nie je a ani nebolo v mojej kompetencii.
No moj nazor je, že podla toho s kym to dieta mas, ak je ten dotyčny rozumny a zodpovedny,vedel by sa o teba a to dieta postarat a mate sa radi, mate kde byvat (tym nemyslim len vlastne byvanie) tak sa o tom da premyslat, ale ak on alebo ty to výlučne nechcete, tak je na skodu sa do niečoho tlačiť, čo aj tak za nejaky čas fungovat nebude... je to len na tebe (ak sa to teba týka)
Pokiaľ sú dotyční schopní a rozumní tak nevidím problém... samozrejme nič pre kariéristov Poznám pár báb čo im to presne tak vyšlo v rozmedzí 18-20 a bezproblémov, zatiaľ žijú šťastne..
vsak to ze aj ja poznam niektore baby kt. mali babo uz v 18...a zatial co som videla tak ako staraju sa ale radsej by chodili po zábavách.....ale to snád neni moj prípad...ked uz babo tak na cely zivot
Aj mňa mali naši v 19tich a keďže to dopadlo ako to dopadlo, ja by som teraz dieťa nechcela mať a nenechala by som si ho. Aj kebyže ho viem zabezpečiť, aj kebyže ho mám s niekým rozumným a zodpovedným. Viem o sebe, že ja niesom rozumná a zodpovedná ....
Rozumne to rozhodne nie je, ale ak sa to uz stane, normalne dievca na potrat nepojde. Je dost mozne, ze teraz si myslite ine, ale ine je mysliet a ine vykonat. Myslite, ze by ste dokazali zavrazdit nevinne dieta, ktore za nic nemoze a este k tomu je vase?
no...keby som otehotnela v 19tich asi by so m nešla na potrat..jedine ak by malo byť postihnuté(myslite si o mne čo chcete ale ja by som starostlivosť o postihnuté dieťa nezvládala) dieťa by som chcela mať niekedy až po 27-ke dúfam že mi tá malá haluz neskríži plány niekedy na začiatku 20-ky
Dieta v 19? Preco nie... Este pred 30kou mas doma cerstvu pubertiacku, kdezto karieristky v 30-ke zacinaju uvazovat, ku ktoremu lekarovi sa o 2 roky objednaju na preventivnu prehliadku, ci budu moct mat v 35-ke deti...
posnam dievčinu kera ma 14 a je tehotna a nechce si to vziat koli tomu ze yb sa nemala ako ono starat, ´decko by trpelo alebo by mala uz skazeny cely zibot....ale preto ze sa nechce vzdat pitia a hulenia....
kam dnesna mlades speje....
nieje to v tejto dobe isto rozumne ale ak sa fakt lubia (aj ked vecsinou to konci i tak rozchodom) maju byt ako financne zabezpeceny kedze ochybujem ze diveca v 19 bude dostavat matersku (ledaze by mala odpracovany urcity cas) ....
a rodičia ju tiež môžu kedykolvek kopnut do zadku,....
Je to strašne individuálna vec... treba vedieť ako sa daná dievčina sama cíti.
Ako je zabezpečená a či si sama seba vie predtaviť už teraz ako matku.
Nieje nič horšie ako keď dieťa cíti že mu matka vyčíta svoj "zničený" život.
Je to strašne osobná vec. Ja si samu seba momentálne ako matku predstaviť neviem, niesom pripravená ešte každý jeden svoj deň podriadiť niekomu inému. Aj keď viem. že to dieťa by som nekonečne ľúbila
To bolo asi ešte v starom režime a tam tvoja mama veľa možností nemala tak sa mohla venovať výchove detí.Dnes keď majú mladí milión možností ako si zariadiť život je hlúposť mať dieťa v 19 a v 30-tke bude naháňať stratenú mladosť.
Zeby sa v dnesnej dobe; spolocnosti dala vybudovat rodina dostatocnych kvalit uz v tak nizkom veku? Nejde ani tak o zahodenu "mladost". Ale dnesna doba nieje zrovna nastavena pre rodinny zivot.
Inak je to strašne zaujímave...ľudia do takych 23 rokov hovoria ze by to nesteli, ale keby sa podarilo tak by nesli na potrat...ale ludia po 30 si myslia opak, že dieťa v 19 by chteli mať...ža pred 30kou by mali doma dieťa v puberte...
no vážne zaujíímave...
...ale ja by som to veru nechcela a neviem čo by som urobila...lebo je ťažké teraz o tom hovoriť, keď sa to mne nestalo...chcela som vedieť vaše názory na to...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Osobne by som však šla na potrat. Chcem si spraviť vysokú školu, nejakú kariéru, neostala by som doma ako moja mama. Prišla o veľa tým, že ma mala, ale... to už nie je a ani nebolo v mojej kompetencii.
a či je to rozumné?no to už je iná otázka...na ktorú odpoveď neviem...
čiže určite dieťa v 19tke nie
Ale keby sa náhodou stane tak by som si ho nechala síce museli by ísť bokom záľuby, ale každopádne by som sa snažila zvládať popri decku aj školu.
nahodou si myslim, ze je spravne mat dieta takto mlady..
pretoze proste z tych vsetkych hladisk, je to najzdravsie a lepsie ako mat ho v 30ke
kam dnesna mlades speje....
nieje to v tejto dobe isto rozumne ale ak sa fakt lubia (aj ked vecsinou to konci i tak rozchodom) maju byt ako financne zabezpeceny kedze ochybujem ze diveca v 19 bude dostavat matersku (ledaze by mala odpracovany urcity cas) ....
a rodičia ju tiež môžu kedykolvek kopnut do zadku,....
aale..ked sa pozrieš z iného hľadiska, tak myslim, že je to skoro... Aj keď už si zabezpečená finančne,t ak no problem
Ako je zabezpečená a či si sama seba vie predtaviť už teraz ako matku.
Nieje nič horšie ako keď dieťa cíti že mu matka vyčíta svoj "zničený" život.
Je to strašne osobná vec. Ja si samu seba momentálne ako matku predstaviť neviem, niesom pripravená ešte každý jeden svoj deň podriadiť niekomu inému. Aj keď viem. že to dieťa by som nekonečne ľúbila
no vážne zaujíímave...
...ale ja by som to veru nechcela a neviem čo by som urobila...lebo je ťažké teraz o tom hovoriť, keď sa to mne nestalo...chcela som vedieť vaše názory na to...