A tusim som sa rozplakala, ja som strasne nechcela dostat menstruaciu A uplne nestastna som bola z toho. Ako ste to mali vy? Potesili ste sa, ci naopak nie?
@azizi@5 ja som sa potešila, že je už zo mňa žena a vraj ma už pár dní predtým pobolievalo brucho, ale to si ani nepamätám len mama mi to hovorila, že sme nevedeli, že z čoho
Prišla som na to, že väčšina chlapov si myslí, že žena začne menštruovať až okolo 18 ky a nechce sa im veriť, že malé dievčatá majú už krámy .
ja som mala 1 mesiac do 11tich narodenín. Akurát sa na škole začínalo pomaly preberať čo to je, mali sme aj gynekologičku na besede. A hneď vtedy som aj dostala. Keby to prišlo o niekoľko mesiacov skôr, asi by som z toho bola vystrašenejšia. Pamätám, že niektorí učitelia a rodičia (väčšinou chlapi) na to reagovali tak, že to je ešte skoro tie deti zaťažovať besedami s gynekologičkami . Neviem, v akom svete žijú. Pamätám, že som bola v našej triede 4-tá alebo 5-ta. Jasné, že sme o sebe vedeli, keďže sa spolužiačky ospravedlňovali z ťažkých aktivít na telesnej v 8-9 rokoch, pretože majú kŕče z krámov.
Moja taká najlepšia kamoška zo školy už bola v 9. ročníku a ešte to nedostala. Bolo z nej cítiť, že má trocha strach či je všetko v poriadku. No a krátko po 15. narodeninách dostala aj ona. Bola posledná z triedy. Dobre pre ňu. Aspoň bola informovanejšia a psychicky odolnejšia voči všetkým tým vedľajším veciam okolo toho ako my 10 ročné sople s tamagotchi vo vrecku
@ladydoga@7 aj ja, ale toto potešenie u mňa trvalo asi prvú hodinku ako sa to pustilo. Do hodiny nastúpila taká tupá bolesť akú som nikdy v živote necítila, tak som sa rozrevala, pretože som sa bála, že to takto bude nonstop celých 7 dní a nevedela som si predstaviť, ako to vydržím. Našťastie doteraz mávam také veľké bolesti len 1 deň a to ostatné už ani neviem, či by mohla žena vôbec nazvať bolesť
Niekedy okolo 13.roku… vtedy som ešte nemávala skoro vôbec bolesti, tie sa mi začali až s pribúdajúcim vekom zhoršovať.
Ale pamätám si, že som extremne nadávala na vložky že aké to je nepohodlne a prečo sú také zbytočne dlhé že to je hrozne proste a zavadzalo mi to.. a závidela som chalanom že to nemusia riešiť
10 rokov a 7 mesiacov, bola som druhá v triede, lenže tá prvá je odo mňa o nejakých 8 mesiacov staršia, tak asi narovnako....bola som vystrašená trošku, ale aj som s tým rátala, lebo som bola na ten vek dosť vysoká, tučná a začínala som nosiť podprsenku
@azizi@12 odporucam pit vzdy tyzden pred menstruaciou zensky caj (zmes byliniek, kupis v lekarni) pomaha mi prezit uz roky. Da dost do kludu hormony a niekedy dokonca ani neviem ze mi prisli
tesne po 12.narodeninách... pár dní pred ma zvláštne bolelo podbruško ako ešte nikdy a potom jeden večer intenzívnejšie a to som to dostala boli to jarné prázdniny
@azizi@12 nie je mi čo závidieť, ja som jeden deň úplne odstavená v posteli....... a mám bolesti aj iné dni ale pokiaľ s nimi dokážem fungovať (chodiť do školy/práce) tak to nenazývam bolesťou, ked beriem do ohľadu to, čo mám ten jeden deň za masaker
@warble@28 akože to je brutál že v 20. To akože....... ked mala tá baba frajera (predpokladám že do 20 mala už nejaký prvý vážnejší vzťah) tak chalan bol asi rád že nemusia riešiť rôzne formy antikoncepcie Ale ja by som sa už bála v 20ke, či vôbec budem môcť mať deti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ja som mala 1 mesiac do 11tich narodenín. Akurát sa na škole začínalo pomaly preberať čo to je, mali sme aj gynekologičku na besede. A hneď vtedy som aj dostala. Keby to prišlo o niekoľko mesiacov skôr, asi by som z toho bola vystrašenejšia. Pamätám, že niektorí učitelia a rodičia (väčšinou chlapi) na to reagovali tak, že to je ešte skoro tie deti zaťažovať besedami s gynekologičkami . Neviem, v akom svete žijú. Pamätám, že som bola v našej triede 4-tá alebo 5-ta. Jasné, že sme o sebe vedeli, keďže sa spolužiačky ospravedlňovali z ťažkých aktivít na telesnej v 8-9 rokoch, pretože majú kŕče z krámov.
Moja taká najlepšia kamoška zo školy už bola v 9. ročníku a ešte to nedostala. Bolo z nej cítiť, že má trocha strach či je všetko v poriadku. No a krátko po 15. narodeninách dostala aj ona. Bola posledná z triedy. Dobre pre ňu. Aspoň bola informovanejšia a psychicky odolnejšia voči všetkým tým vedľajším veciam okolo toho ako my 10 ročné sople s tamagotchi vo vrecku
Nemam k tomu ziadnu emociu, nevidim tam doteraz nejaky extra dovod na radost, a ani na smutok. Proste takto to bolo, je a bude a hotovo.
Ale pamätám si, že som extremne nadávala na vložky že aké to je nepohodlne a prečo sú také zbytočne dlhé že to je hrozne proste a zavadzalo mi to.. a závidela som chalanom že to nemusia riešiť
a ziadny zdravotny problem dievcata nemali
Poznám viacero báb, čo dostali v 18..dokonca v 21