keďže sme na Slovensku každé dievčesnké priezvisko by sa malo končiť na ová .... tak sa v slovenskej gramatike rozlišuje či je to chlap alebo žena / je to najmä kvôli tým zahraničným menám /
@lu409 snatkom mozes ziskat priezvisko bez zenskej koncovky, aj dietatu zenskeho rodu mozes dat take priezvisko (aspon zatial, uvazuju, ze to zakonom zrusia), takze nie kazde zenske priezvisko na SVK sa musi v dnesnej dobe koncit na - ova (resp. na dlhe a, kedze existuju aj spomenute priezviska s inou koncovkou)
@lenuli no veď taktiež som ani neodpovedala znaleckým posudkom nabudúce si to prečítaj popriadne napísala som neviem , proste to tak je ..... môj úsudok je neviem ....... aha takže teraz si svoje zatvrdené srdce, hnev vylievaš na mne :/ ........... @vampyyri no o tom som nepočula .. nemusí ale malo by sa
@lenuli ja som to len chcela na správnu mieru uviesť to zatvrdené srdce som napísala preto lebo si napísala , že ťa ľudia volajú inak a taktiež som to nemyslela vážne... nevidíš toho smajla takže asi ty si nepochopila ... alebo lepšie sme sa nepochopili aby nebolo zas zlo
Končí sa, aj keď som nechcela, aby sa končilo...ale čo už, nechala som sa ukecať. A až tak strašne to zase neľutujem.
Trošku si to @moah s tou anketou nedomyslel(a), v niektorých menách sa zamieňa iba posledné písmeno - ako písali vyššie - napr. Zvolenský/Zvolenská - a tam nie je ová.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
@dievcatko13 no to ová je pri priezviskách na rozlíšenie
neviem proste to tak je
a aj ked mi konci na -ká, zvyknu mi ludia co prvy krat citaju to priezvisko tam namiesto -ká vyslovovat -ová (
ale je to -ská
Poznam jednu ktorej meno je Skalská
ale uz nic ine si neviem domysliet
Trošku si to @moah s tou anketou nedomyslel(a), v niektorých menách sa zamieňa iba posledné písmeno - ako písali vyššie - napr. Zvolenský/Zvolenská - a tam nie je ová.