Práve riešim, pre akú VŠ sa mam rozhodnúť. Vzali ma na zurnalistiku do Nitry a na pedagogickú fakultu UK-anglicky jazyk a slovenský jazyk. Naozaj neviem, pre ktorú z nich sa mam rozhodnúť, ako by som to mala s uplatnením najmä pri tej žurnalistike, či nie
ide o to kde vidíš v budúcnosti svoje uplatnenie, možeš sa opýtať na názor ale rozhodnúť sa budeš musieť sama, ak chceš byť dobrá v žurnalistike tak choď na žurnalistiku, ak vidíš svoju budúcnosť lepšie na druhej škole vyber si pedagogickú... ja si myslím že ak budeš dobrá naozaj v tom čo budeš chcieť robiť, tak si najdeš uplatnenie bez ohľadu na to ako sa rozhodneš...
ja ti radím angličtinu a slovenčinu. Práca učiteľa síce nie je možno až tak dobre finančne ohodnotená, ale máš angličtinu, ktorú môžeš popri doučovať súkromne alebo v nejakých jazykovkách a ak budeš dobrá tak si za vodou. V oboch prípadoch je veľká konkurencia, či už je to žurnalistika alebo pedagogika. Aj tak polovica ľudí nerobí to čo vyštuduje. Písať môžeš aj keď žurnu nebudeš mať vyštudovanú, ale učiť bez školy asi ťažko.
zurnalistiku mozes robit aj bez vystudovania toho odboru. staci ti byt prieboja, mat intuiciu pre zaujimave temy, hrosiu kozu, (bez)charakter pisat vmedziach ktore ti urci vydavatel a najpodstatnejsie je ze musis to naozaj chciet robit. zurnal nie je take ze..noo mozno by som aj chcel. je to drina. a urcite nerataj s tym ze ked skoncis zurnal tak ta hned prijme nejaka televizia. to je zidealizovana predstava. vlastna skusenost nas uz na fakulte usmernovali co by bola a nebola vhodna tema na clanok/SVOC a podobne. ja som to nechala. nemala som chut studovat 5 rokov nieco aby som sa potom vtierala vydavatelom aby mi uverejnili nejaky trapny stlpcek ktory presiel troma upravami aby neposkodil periodikum ale poznam aj ludi ktori idu tvrdo za svojim cez mrtvoly. na to treba povahu. neodhovaram ta ale to ze vystuduje niekto zurnal neznamena ze bude mat X5 a plat 3000eur skus sa len poinformovat kolko zarabaju redaktori co robia vstupy do televiznych novin. ako platia svoje cesty a biju sa o kameramanov. na tvojom mieste volim to ucitelstvo. ale tojelen subjektivny nazor. ak lubis zurnal a chces to robit tak to dokazes
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty